spot_img
30 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

La Vaslui și bebelușii sunt botezați cu trei trandafiri. Iată cum arată un județ pesedizat

- Advertisement -

ROSU CA LA BALAMUC…Alegerile locale din 2024 la Vaslui sunt doar despre PSD si atât. Dreapta a fost redusã la tãcere în judetul nostru, câstigând acel procent pe care orice opozitie trebuie sã îl aibã, în mod arbitrar. Pânã si Botosaniul ne-a luat-o înainte. Consiliul Judetean din acel judet a devenit liberal. PNL-ul la Vaslui a câstigat alegerile doar în 19 comune, în mare parte comunitãti mici, precum Arsura, Cretesti, Ibãnesti, Bogdãnita, Bogdana, Botesti, Deleni sau Miclesti, dar a pierdut comune importante, cum ar fi Dragomiresti, Perieni, Costesti sau Tãcuta. Alte comune liberale precum Banca, Grivita, Alexandru Vlahutã sau comunitãti precum cea din Bârlad, s-au transferat cu de la sine putere la PSD. Astfel, echilibrul politic s-a rupt: PSD-ul stãpâneste acum 64 de UAT-uri din judetul Vaslui, adicã 75% din teritoriu. Cam aceasta este astãzi harta politicã si administrativã a judetului Vaslui, cu mentiunea cã pe lângã cele 19 primãrii liberale, mai sunt douã la AUR si una la USR, ca sã fie de sãmântã si pentru aceste partide. Si toate acestea în contextul în care spãgile, coruptia, politicieni needucati, cu comportament de vãtafi, colcãie în acest partid.

Ciprian Trifan a fost votat ca presedinte al Consiliului Judetean de 46,06% din totalul alegãtorilor, dupã ce a preluat acest judet de la Buzatu spãgarul, care se plângea la o sedintã cã o sã facem parcuri industriale pe Lunã si autogãri pe Marte. Majoritatea vasluienilor a votat partidul care le dã apa cea mai scumpã din România, care lasã trasee de transport judetean fãrã operatori si cãlãtorii sunt obligati sã meaergã cu „ia-mã, nene” si au un drum strategic pentru care este vevoie de un credit pentru a-l termina. Toate acestea se întâmplã în secolul 21, când existã internet, când vasluienii cãlãtoresc si vãd diferentele fatã de alte judete. Si e suficient sã ne uitãm peste gard, în judetele vecine Vasluiului, la Galati sau la Iasi. Dar cum acum suntem nevoiti sã comentãm rezultatele succesului pe care PSD-ul l-a înregistrat la Vaslui, haideti sã îi dãm Cezarului ce-i al Cezarului si sã uimim lumea cu recodurile din acest judet. PSD-ul, din 6 orase, a câstigat 5, toate cu majoritate de voturi. Liberalilor le-a rãmas Negrestiul, cel mai mic oras din judet. Avem si scoruri de record mondial. La Vutcani, Dodesti si Coroiesti, de exemplu, primarii PSD au luat 100% din voturi, pentru cã au fost singuri. În aceste comune nu îndrãzneste niciun gospodar sã candideze. La Coroeisti, primarul, în sfârsit, a fãcut niste poduri, ca dricul sã nu mai treacã prin pârãu, dar, ce sã vezi, acum are conturile blocate de la prea multe…investitii. La Vutcani, primãrita si-a fãcut putul de apã al Primãriei în curtea sa. Tinerii au plecat din aceastã comunã cu sutele, dar primãrita rãmâne printre cele mai tari amazoane din PSD, care merge cu „G”-ul de 300.000 euro la Primãrie. La Dodesti, comuna este atât de micã, încât te miri cã încã mai are bani cu ce functiona.

PSD are primari de 93% si 96%

În întrecerea socialistã ca numãr de voturi, PSD-ul are douã recorduri. În comuna Stefan cel Mare, unde Buzatu îsi face arestul la domiciliu, Mihai Moraru a câstigat alegerile cu 92,51%. Si i-a dat AUR-ului, la Consiliu Local, un mandat de consilier, din milã. La Gârceni, Scutelnicul J.R. a obtinut 94,46%, iar la Consiliu Local, a vrut sã arate cã e democratie si a mai lãsat douã mandate opozitiei, la AUR, respectiv PNL. Nu mai punem cã acolo functia se mosteneste. La Voinesti s-a întors un primar care si-a terminat condamnarea penalã, iar la Pogana începe mandatul unui primar care va fi condamnat penal. Liberalii au mai putut câstiga câteva primãrii, însã au pierdut la limitã Tanacu, cu 9 voturi, Banca, Pungesti, etc. Au avut însã noroc în alte comune, cum ar fi la Bogdãnita, Vãleni sau Deleni. Si PSD-ul a suferit pierderi, cum ar fi la Berezeni. Cine s-ar fi asteptat ca Toader Dima sã piardã Primãria în favoarea AUR sau ca primarul de la Bogdãnesti sã scape lucrurile de sub control, iar în comuna sã se instaleze USR-ul. Luminã, liberalii îsi iau acum doar de la Negresti, orasul în care administratia liberalã chiar performeazã. O localitate în care, în permanentã erau probleme, iatã cã acum ajunge sã fie un mic orãsel cochet, ridicat din temelii, din bani europeni. Partea bunã este cã acum primarul Cristi Rusu, aflat la al doilea mandat, pleacã cu visteria oarecum plinã. Nu pe minus, cum era acum 4 ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  1. Bai păcălicilor, in Botoșani s- a perindat și PSD și PNL dar la voi de peste 30 ani tot PSD a ieșit. Dar sunteți masochiști rău de tot. Vă meritați soarta.

  2. Spuneți și de comuna Drânceni ca a luat-o peste bot tare de tot Copilul revoluției odrasla lui Pecheanu plin de dosare penale, plini de multa nesimțire și tupeu sa mai candideze.
    Jigodiile rămase pe drojdie au înnebunit în acești patru ani decând au fost scoși afara din primărie.

  3. Vasluienii nu au votat psd ul ca au apa cea mai scumpa, dacă ne uitam la procente, prezenta la urne este cam proportionala cu neamurile, aparatul bugetar și câțiva pensionari pierduți în timp. Din păcate pe vasluieni nici un politician nu-i mai reprezinta, de aia nu au votat. Asa ca nu mai furați curent de ce nu a iesit municipalitatea la vot.

  4. Mercedes de 300 mii euro, la vuctani, acolo unde se caca lumea în ger ☹️ Niciun primar din germania, nu are mașină mai scumpă de 30 de mii de euro, la noi, au de la 100 de mii în sus!!! De unde? Din banii pe care ii fura, pentru ei,pentru partid,pentru dracu să i ia…
    Sper că toți să moară de avc…că alta șansă nu avem sa i dam jos.

  5. Ce tot va mirați atît ?
    Orice partid are susținatorii săi ! E clar pînă aici?
    Ei bine, la vot au venit doar qcești susținatori ,cărora ,din diverse motive, le convine regimul adică cei 37 % !
    Schimbarea stă în cei peste 60% care nu au votat!
    Căutați-i, întrebați-i, convingeți-i sa vina la vot( daca mai sunt prin țară) și atunci veți vedea un alt spectru politic !
    S-a priceput ?!! 🤫🤔🙄

  6. Ne merităm soarta..am privit cum acest partid a sărăcit aceasta țară și a vândut o bucată cu bucata pe șpăgi imense etc nici acum in ceasul al 12 lea nu ne am trezit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.