spot_img
30 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

Iată datele ultimului SONDAJ, pentru municipiul Vaslui: Marius Arcăleanu și Lucian Braniște au polarizat total lupta electorală

- Advertisement -

EXCLUSIV… A sosit ultimul sondaj de opinie pentru municipiul Vaslui! Acesta a fost realizat de SC Agenția de Succes SRL Tecuci, la comanda Asociației „Viitorul Vaslui”, în perioada 3 – 5 iunie, pe un eșantion de 1.142 de subiecți. Așa cum se observă din imagine, la acest moment se poate constata o masivă polarizare a votului între Lucian Braniște (PSD) și Marius Arcăleanu (ADU). Diferența dintre cei doi este de 2,5%, în favoarea lui Braniște, însă observăm că este un procent incredibil de mare de nehotărâți, de 20,6%. Polarizarea efectivă a luptei electorale, practic, l-a înțepenit pe Ionel Sandu la nivelul procentului de 15,4%. De remarcat este faptul că profilul majorității nehotărâților aduce mai mult înspre Marius Arcăleanu, ceea ce îi deschide oarecum drumul acestuia spre a obține o victorie pe 9 iunie. Dacă ne amintim rezultatele vechiului sondaj, observăm că amândoi au crescut, totuși, un pic mai mult Marius Arcăleanu. Braniște a crescut în procente și pentru că primarul pesedist Vasile Pavăl a dat foarte mult mesaje de susținere pentru acesta. Atenție, însă la procentul mare de nehotărâți! O parte din aceștia vor vota, o parte vor rămâne nehotărâți până la capăt, pentru că încă nu și-au găsit candidatul preferat. Dar din cei nehotărâți, mulți vor o schimbare și aici, iar în acest context Braniște are o problemă, pentru că nu poate să mai crească. Și din acest motiv am spus mai înainte că Marius Arcăleanu și-a creat culoarul pe care să alerge până la finiș, pentru a fi campion. Să nu uităm însă de „factorul” de AUR, Ionel Sandu, care acum este cotat cu doar 15,4%, la 10 procente în spatele lui Arcăleanu. Sociologii din țară au ajuns la unison la o concluzie: votanții AUR în sondaje preferă să nu spună cu cine votează. Sociologii îi numesc pe acești votanți drept „ascunși”. Mirel Palada, un sociolog de marcă, ajustează în permanență sondajele sale în cazul AUR cu 5 procente în plus. Și alții fac acest lucru. Așadar, poate fi și o explicație de ce încă, la acest moment, cu câteva zile înainte de vot, numărul nehotărâților este atât de mare. Acolo sunt mulți votanți AUR. Dacă este să ne luăm după teoria lui Palada, Ionel Sandu ar avea în jur de 18,5 – 20%, iar nehotărâții ar scădea la 17,6% și chiar mai jos, până la 15,6%. Iată, prin urmare, că lupta la Vaslui este umăr la umăr, diferența dintre Marius Arcăleanu și Lucian Braniște va fi mică, iar dacă în zilele acestea nu se va întâmpla nimic și situația lui George Simon (care a intrat în greva foamei în fața Parchetului General) explodează la nivel național, putem asista la o răsturnare de scor. Cert este că polarizarea între cei doi (Braniște și Arcăleanu) au scos restul candidaților din joc, după teoria votului util, iar, în total, aceștia vor avea un procent de doar 10,1%. Mulțumim Asociației „Viitorul Vaslui” pentru sondajul realizat în exclusivitate pentru ziarul Vremea Nouă și sperăm că nu vom răsturna cota la pariuri a candidaților noștri din municipiul Vaslui.

Nelu Tătaru, luptă la baionetă cu PSD-ul în județ

Vremea Nouă nu a făcut măsurători la nivelul județului Vaslui, însă din datele adunate de la partidele politice care au realizat unele măsurători, am ajuns la o concluzie: atât celor de la PSD, cât și liberalilor le-au ieșit din măsurători că personalitatea cea mai puternică și mai credibilă din județul Vaslui este fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta se bucură de o încredere din partea electoratului de aproape 38% și va fi curios de văzut cât la sută din această notorietate pozitivă va fi transformată în intenție de vot. Dacă la nivelul mediului urban, votul este autonom și aici este clar că Nelu Tătaru va câștiga competiție în fața lui Trifan, mai greu va fi în mediul rural, unde primarul ales mai poate influența voința alegătorului. După cum bine știm, voturile din rural au fost tot timpul de partea PSD-ului, însă Nelu Tătaru a făcut o campanie la firul ierbii impecabilă, la fel și candidații PNL și se estimează că aceștia vor avea 30 de primării câștigate! Și este posibil ca în foarte multe comune vasluiene unde PSD a fost majoritar să se întoarcă votul în favoarea sa. Cum din măsurătorile din municipiul Vaslui, cel mai important oraș, reiese faptul că majoritatea votanților lui Arcăleanu vor vota cu Nelu Tătaru, pe cale de consecință, dacă acesta câștigă alegerile, atunci cu siguranță și Nelu Tătaru va câștiga Consiliul Județean Vaslui. Să nu uităm că în mediul urban, la Murgeni și Negrești vor câștiga liberalii primăriile, iar la Huși, chiar dacă Jan Ciupilan va lua majoritatea voturilor, mulți din votanții săi îl vor vota pe Nelu Tătaru la Consiliul Județean. La fel va fi și în Bârlad, unde fostul ministru al Sănătății va lua multe voturi și de acolo, chiar dacă Boroș și Solomon „au otrăvit fântânile și au pustiit holdele”, ca nu cumva să se înfrupte Nelu Tătaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

29 COMENTARII

  1. Vasluieni alegeți cu mare atenție pe cel mai profesionist candidat din cei patru liberali care candidează la primăria Vaslui. Nu va lăsați manipulați sau impresionați de promisiuni electorale fără acoperire financiară reală.

  2. Voi merge maine si l voi vota pe Arcaleanu! A avut cea mai buna campanie, stie exact problema cu apa la Vaslui, stie foarte multa administratie locala. Cred ca e omul potrivit la locul potrivit!

  3. Căscații ochii la vot și reamintiți-vă.
    PSD= Buzatu, egal FURT in formă continuată.
    Tătaru= Zero realizări ca ministru al sănătății. Promisiuni deșarte!
    Arcăleanu promite multe, dar nu cred in mieroșenia sa.
    Duplicitari mulți! Cine rămâne, cine???

  4. Luati-o ligic … puneti cateva mii de functionari publici pusi de PSD (pesedisti) + “asistatii sociali” + babutele care stiu doar de trandafiri = Braniste va fi primar.
    Primar – PSD
    Majoritate consiliu local/judetean – PSD
    Presedinte CJ – PSD
    Nu mai visati degeaba … e TRIST dar din pacate adevarat.

    • slabe șanse, cam mulți nehotărâți, si eu sunt printre aia si nu sunt hotărât pentru ca nu pot vota nici intr-un caz AUR, PSD nici atât, Vlada pare prea prost, USR as vota dar Arcăleanu e prea prost si mincinos, aici e îndoiala, daca se merita sau nu

  5. ..pe lângă tinicheaua legată de coadă (ei îi zic AUR..), e discutabilă și expertiza dlui. Sandu.
    Să faci avere cumpărând cu 1 Leu și vânzând cu 2, nu te califică automat ca urbanist..
    Totuși Vasluiul nu e chiar un fel de depozit cu saci de ciment și profile din oțel (nu fier, așa cum greșit e scris pe site-ul Radical..)

    Mai vine în echipă și cu un ins, fost consilier al lui Grapini, înainte de a fi numit de Cioloș la secretariatul guvernului.
    Grapini l-a dat afară : https://mariustuca.ro/politic/sorin-sergiu-chelmu-baut-20316.html
    Oare chiar ne iau de fraieri ?

    • Groaznic…bai frate cum poti fi asa naiv. Chiar daca a ramas omul dupa un șpriț, aniversare…etc, ceva o ocazional- se intampla oricui- nu era perfect, ce poti sa ii reprosezi profesional? Dar cand pui botul la fentele gazetarilor, unde e multa manipulare, aici e o problema. Ganditi rational…nu va lasati prada mass-mediei. Marii moguli din presa, o mlastina cu caracter statut, bâhlit si urat mirositoare, stiu si cunosc cum sa ne dezbine ca sa fim sclavii lor De aceea va indemn: in fiecare dimineata, „Desteapta-te române”. Sper sa ne trezim odata.

      • ..nu sunt frate cu cei de la AUR..
        Altminteri, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere..

        P.S. : Pentru Georgică Simion :
        „Când un clovn se mută se mută într-un palat,
        el nu devine rege, ci palatul devine circ..”

  6. Doar dacă ieșim la vot, vom putea schimba ceva în acest oraș! Dacă stăm acasă nepăsători, le vom da încă o șansă celor care au distrus orașul să-și bată joc de noi în continuare.
    Votul este un drept pe care l-am câștigat și trebuie să îl folosim așa cum trebuie! Haideți să le arătăm hoților de la PSD ca noi suntem puternici, uniți și oricât ar încerca ei să ne subjuge, nu vor reuși!

  7. Arcãleanu nu va ieși primar prin prisma faptului ca e raul absolut pentru Vaslui, vorbește ca o moară stricată, nimic concret și la obiect. În mintea lui crede ca Vasluiul va fi un oraș al pacanelelor și al bișnițarii, lucru de unde și-a finanțat campania.

    • La cum minte și cât minte, Arcăleanu se vede primar… Singurul cu șanse reale este Ionel Sandu și AUR, pentru că sondajele sunt apropiate de realitate. Are dreptate Palada, sunt multi care nu zic ca voteaza cu AUR, insa in cabina de vot, unde nu-i vede nimeni, nu au nici o ezitare.
      AUR sunt singurii care pot răsturna sondajele, însă trebuia ca Arcăleanu și ceilalți să facă un pas în spate si să meargă cu Ionel Sandu. Nu e tărziu, dar orgoliul prostesc al lui Mariusică va ajuta candidatul PSD 🙁 …

  8. SC Agenția de Succes SRL Tecuci, pe bune>? te apuca rasu cand vezi ca face sondaj de opinie o firma din Tecuci. Cumd dracu sa fie asa cum zic ei.. Au intrebat si ei 10 oameni si gata tac pac sondaj

  9. Braniste primar??? Niciodată! Refuz să cred ca doar din cauza celor nehotărâți, acest Vraiște va ieși primar!!! Ieșiți la vot, oameni buni! Haideți să facem o schimbare în acest oraș! Cu toții merităm un viitor mai bun, iar lucrurile bune nu se întâmplă cu PSD la putere!!!
    Voi nu v-ați convins? Nu a fost de ajuns portbagajul lui Buzatu? Nu a fost de ajuns ca Braniste a fost de dreapta și acum este de stânga? Nu au fost suficiente minciunile lui Braniste din această campanie? Nu vedeți cum încearcă să ne prostească în continuare? Voi nu vedeți ca își bate jos de noi pentru a nu știu câtă oară? Acum, în campanie s-a trezit ca mai are de acoperit niște găuri prin oraș.
    PSD=HOTIE

  10. Nu mai votati PSD!
    O sa ramanem in aceiasi saracie!
    Nu ati vazut ce corupt a fost Buzatu? Ce dovada mai clara vreti?
    Ce e asa greu de inteles? Cat de incuiat la minte sa fii sa votezi PSD?

  11. Avem nevoie de o schimbare și cred că Marius Arcaleanu poate schimba ceva in orașul ăsta „mucegait”. Așteptăm ziua de duminică!

    • Mucegait cred ca esti mai degraba tu decat orasul, mucegaite sunt mintile celor care ne conduc. Gandeste inainte de a scrie data viitoare ca habar nu ai ce scrii

    • Felicitări, Arcaleanu! Tu vei câștiga! Vasluienii nu vor mai vota PSD, sunt toți niște hoți și mincinoși!
      Au sărăcit orașul ăsta, nu vor decât să fim niște marionete pe care să le manevreze cum vor ei!
      SURPRIZĂ! Acum totul va fi diferit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.