spot_img
30 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

Consilierii locali USR Vaslui, la raport: “ascultăm nevoile comunității și le aducem în fața Consiliului Local pentru a le transforma în soluții” (P)

- Advertisement -

ACTIVI… Deși au format cel mai mic grup în legislativul actual, consilierii locali USR Vaslui au fost printre cei mai vocali și bine ancorați în realitatea municipiului reședință de județ. Aproape că nu a fost ședință de Consiliu Local fără ca vicele Cătălin Mândru și colegii săi de partid, Dragoș Andrei Chirica, Mihaela Bohotineanu și Dănuț Bâicu, să nu ia cuvântul sau să depună amendamente la proiectele de hotărâre supuse dezbaterilor. Azi, aceștia trag linie și vin cu un raport de activitate în fața vasluienilor, la fel cum ar trebui să procedeze toți consilierii locali.  

“Entuziasmul este unul dintre motoarele care pune oamenii în mișcare. Când valențele sale sporesc prin adăugarea visurilor frumoase și îndrăznețe, a proiectelor dedicate oamenilor lângă care trăiești, a cinstei, empatiei, atunci apare un construct frumos și durabil. Alegerile locale din 2020 ne-au adus primele mandate în Consiliul local Vaslui, ne-au adus mandatul de încredere al vasluienilor, ne-au responsabilizat și mai mult pentru că USR rămâne partidul care își dorește o politică altfel, care să asigure o viață prosperă pentru fiecare membru al comunității, să construiască o comunitate în care fiecare să fie în mod egal respectat, un oraș al copiilor protejați și educați într-un sistem care să le asigure cele mai bune condiții, un oraș al seniorilor care nu trebuie umiliți prin ajutoarele sociale, ci răsplătiți după o viață de muncă, cu pensii decente și sisteme sanitare și sociale care să le îmbunătățească viața, o comunitate a tinerilor care trebuie lăsați să se exprime, să construiască.Toate aceste principii le aplicăm de aproape patru ani și în politica vasluiană, suntem oamenii care susținem proiecte în Consiliul Local după ce am consultat opinia publică în stradă, locul de unde trebuie să ne inspirăm, suntem cei care ascultă nevoile comunității și le aducem în fața Consiliului Local pentru a le transforma în soluții”.

Ce au făcut consilierii USR Vaslui?

  • Am deschis curțile școlilor pentru că toți copiii trebuie să fie permanent în siguranță, pentru că putem și trebuie să avem grijă de cei care înseamnă viitorul acestei comunități.
  • Am înființat banda de trafic rutier Kiss and Ride la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” și numeroase măsuri de fluidizare a traficului.
  • Am construit prima parcare securizată pentru biciclete.
  • Bugetarea participativă este unul dintre proiectele asumate de către consilierii USR Vaslui, iar cetățenii au devenit, pentru prima oară în istoria municipiului Vaslui, actorii principali în alocarea fondurilor publice pentru orașul nostru.
  • Am modificat Regulamentul de acordare a locuințelor de serviciu pentru tineri, astfel încât aceștia să aibă șanse egale cu ceilalți solicitanți.
  • Am introdus în Bugetul local fonduri pentru finanțări nerambursabile ale proiectelor tinerilor.
  • Am transformat Ziua Mondială a Educației (5 Octombrie) în zi de sărbătoare locală pentru olimpicii vasluieni.
  • Centrul pentru tineri dedicat proiectelor, evenimentelor, diverselor activități ale tinerilor din Vaslui va fi amenajat pe strada Smârdan.
  • Prima sală de sport construită din bugetul local, din ultimii treizeci de ani, de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, a fost introdusă de consilierii locali USR în etapele de obținere a documentației premergătoare construirii.
  • Am propus și s-au înființat 3 cabinete medicale școlare dotate complet: Liceul Ion Mincu, Liceul Anghel Rugină, Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza.
  • Și lucrurile bune pentru vasluieni vor continua pentru că avem datoria să mergem mai departe, să ne respectăm angajamentele luate în fața vasluienilor acum patru ani, sursa noastră de inspirație trebuie să rămână nevoile comunității, culese direct de la cei care o compun. Parteneriatul cu cetățenii în rezolvarea acestora, dezvoltarea continuă pe toate palierele – social, economic, sport, divertisment al orașului reprezintă garanția unei comunități prospere.

Ce și-au propus consilierii USR pentru viitorul mandat?

Alături de oamenii acestor locuri, asumându-ne în continuare responsabilitatea de a fi vocile lor în Consiliul Local Vaslui, vom merge mai departe, vom implementa proiecte prioritare pentru această comunitate.

1) Vom dezvolta mediului de afaceri local și vom crea de locuri de muncă pentru vasluieni, sprijinind antreprenorii, oferind consultanță, implicând forța tânără de muncă.

2) Vom construi o infrastructură școlară modernă, cu copii și tineri mai bine adaptați, alături de adulți cu inițiativă și seniori respectați.

Cea mai bună școală este școala de lângă casă – migrarea populației școlare către „școli bune” aflate în zona centrală a municipiului va înceta odată cu eliminarea diferențelor de tratament în administrarea școlilor.

Vom aproba investiții în infrastructură școlară modernă pentru fiecare grădiniță/școală/liceu din Vaslui, infrastructură urbană sigură pentru deplasare pietonală la/de la școală, precum și pentru programe comunitare pentru copiii vulnerabili la sărăcie sau excluziune socială.

Curtea școlii va deveni un spațiu primitor și sigur, vom construi mai multe terenuri de sport. Aceste locuri se vor transforma în spații care vor oferi beneficiarilor satisfacerea nevoii de mișcare în aer liber în condiții de siguranță, de petrecere a timpului în compania altor persoane, de dezvoltare armonioasă a copiilor și tinerilor, sănătate și întreținere pentru adulți și seniori.

Vom asigura infrastructură optimă fiecărei școli vasluiene, vom identifica soluții noi pentru activitățile extrașcolare ale copiilor, vom contribui la reducerea abandonului școlar.

Comunitatea vasluiană va fi o comunitate educată, care va ști să reacționeze în cazul unor dezastre naturale, a unor situații de criză.

Seniorii se vor afla în centrul atenției noastre. Vom implementa programe de educație pentru adulți (folosirea mijloacelor tehnice de comunicare, utilizarea calculatorului).

Construim un nou Centru medico-social de zi reducând nevoia de instituționalizare.

3) Sănătate și siguranță pentru fiecare vasluian este prioritatea care va aduce infrastructură și servicii medicale de calitate, deschiderea de noi cabinete medicale adresate copiilor și de servicii de urgență.

4) Utilități publice și infrastructură urbană de calitate. Va reprezenta o prioritate extinderea rețelei de alimentare cu apă și energie electrică precum și canalizare în toate gospodăriile vasluiene, valorificarea patrimoniului public și privat, redarea spațiilor verzi către cetățeni, sprijinirea planurilor de reabilitare seismică și termică a locuințelor, reabilitarea infrastructurii rutiere, fluidizarea traficului, construirea unui sistem de colectare a apelor pluviale care să aducă importante beneficii și economii considerabile la bugetul fiecărui vasluian.

5) Un oraș mai curat, atent cu resursele, ușor de parcurs la pas, pe bicicletă sau cu transportul public va însemna reducerea nivelului de poluare, selectarea deșeurilor direct la sursă, benzi de circulație dedicate exclusiv transportului în comun.

6) Vasluiul conectat cu alte comunități și cu diaspora este prioritatea care va promova realizarea de conexiuni cu comunități care au obiective similare cu cele ale municipiului Vaslui, acumularea de experiență în gestionarea resurselor proprii, promovarea activității de voluntariat, legături strânse cu cei din diaspora.

7) Administrație publică participativă, transparentă și eficientă. Ne vom concentra pe promovarea competenței profesionale în administrație, angajarea de specialiști cu o viziune modernă, cu capacitate de dialog în relația cu cetățeanul, soluții flexibile, moderne pentru problemele comunității, dialog permanent cu structurile de tineri, profesionale, asociații de proprietari, cu toți cetățenii.

Suntem implicați, ascultăm, ajutăm și mai ales credem: credem că orașul acesta și țara aceasta se pot schimba.

Votați Marius Arcăleanu – Primar al municipiului Vaslui și echipa de consilieri ai Alianței Dreapta Unită pentru Vaslui!

ADU-cem viitorul acasă!”

Material de propagandă electorală executat de Ciobanu Alin Paul Persoană Fizică Autorizată și difuzat de SC Vremea Nouă SRL, la comanda Partidului Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unită”). CMF: 21240009.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Singura noastră șansă să scăpăm de aceiași corupție de 30 de ani încoace, ciuma roșie

  2. Echipa de consilieri pe care o are arcaleanu nici la cea mai uitata comuna din județ nu face fața. Matieș nu e în stare sa aibă grija de tatăl sau care trăiește într-o mizerie de nedescris din mila vecinilor într-un sat din jud. Vaslui dar sa se mai ocupe de problemele unui oraș. În continuare as putea sa vii descriu pe toți ceilalți, dar ma opresc aici spune,,cum îi tanda e și manda”.

  3. Va spun eu ce ați făcut voi USR istilor nimic în afara de hoție, vaccinurile va spun ceva și câte și mai câte ,credeți ca românașii au uitat ,sper sa aveți soarta țărăniștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.