spot_img
30 C
Vaslui
29-iun.-2024
spot_img

Ionel Sandu vrea sã readucã la viatã zona CET din Vaslui: „un parc industrial, unic în judet” (P)

- Advertisement -

PROIECT… Municipiul Vaslui are nevoie de investitii în economia localã. Una dintre solutiile pe care le propune omul de afaceri Ionel Sandu, candidatul AUR la Primãria municipiului Vaslui, este transformarea fostului CET Vaslui într-o platformã de dezvoltare a productiei si a serviciilor: „Pe acest teren, care se întinde pe 17 hectare, ar putea functiona startup-uri, ar putea sã îsi deschidã o afacere tinerii nostri plecati peste hotare, care au învãtat o meserie, care au dobândit un mestesug si viitorii investitori. Sunt acolo toate conditiile pentru a crea o zonã de dezvoltare industrialã, pentru cã avem la doar câtiva metri calea feratã, avem Drumul National, avem o magistralã de gaz, o magistralã de apã, avem canalizare si avem vointã”, a spus Ionel Sandu.

Candidatul AUR la Primãria municipiului Vaslui apreciazã modul în care este îngrijit orasul, însã considerã cã e nevoie de mai mult de atât, e nevoie de investitii: „În ultimii ani, administratia localã s-a tot lãudat cã orasul Vaslui e curat, are spatii verzi, flori… Se investesc sume enorme în acest sector. Nu e rãu, însã nu înteleg aceastã laudã pentru cã, din punctul meu de vedere, e un lucru absolut firesc. Haideti sã facem o paralelã: acasã nu facem curat? Dacã stãm la casã, nu e normal sã ne îngrijim curtea, sã punem flori, poate si gazon? Cum aceste lucruri ni se par firesti, asa ar trebui sã ni se parã si cele ce tin de curãtenia si îngrijirea unui oras. Fiecare vasluian se gândeste cum sã facã sã mai aducã acasã un ban în plus, cum sã îsi ajute familie sã prospere. Din nou, un lucru firesc. Asa trebuie sã gândeascã si un primar: <ok, avem un oras curat, cu panselute, spatii verzi etc, cum fac sã îi ajut pe vasluieni sã prospere?>. Oricât ne-am bucura noi cã orasul aratã bine, Vasluiul are nevoie de mai mult de atât, are nevoie de investitii, are nevoie de antreprenori, de oameni care sã contribuie la dezvoltarea economicã a orasului”, a declarat omul de afaceri.

Parc industrial, administrat de o companie publicã al cãrei actionar majoritar poate fi Primãria Vaslui

Ionel Sandu crede foarte mult în potentialul Vasluiului de a se dezvolta economic. „Eu merg foarte mult pe jos, am luat tot orasul la pas si am vorbit cu multi vasluieni. Stiti ce mi-au spus aproape toti? Cã vor locuri de muncã, oamenii în vârstã vor sã-si tinã copiii acasã. Stiu, poate cã sunã a cliseu, pentru cã, în ultimii ani, tot auzim acest lucru. Faptul cã vasluienii cer, de ani de zile, acelasi lucru si nimic nu s-a schimbat reprezintã o mare problemã. O solutie pe care am inclus-o în programul meu de administrare este transformarea fostului CET Vaslui într-o platformã de dezvoltare a productiei si serviciilor. Acolo sunt vreo 17 hectare de teren, iar imaginile sunt dezolante: au fost depozitate fostele troleibuze care au circulat doar câteva zile, mormane cu gunoaie, o halã în care sunt tinuti, în conditii greu de imaginat, prietenii nostri câini… Orice se desfãsoarã acolo, numai ce trebuie, nu. Pe acest teren ar putea functiona startup-uri, ar putea sã îsi deschidã o afacere tinerii nostri plecati peste hotare, care au învãtat o meserie, care au dobândit un mestesug si viitorii investitori. Este un prim-pas, un pionerat în aceastã directie. Tin foarte mult la acest proiect pentru cã, asa cum vã spuneam, din punctul meu de vedere reprezintã o solutie pentru a acoperi o parte din nevoia de locuri de muncã. Acest parc industrial ar putea fi administrat de o companie publicã al cãrei actionar majoritar poate fi Primãria Vaslui. Investitorii pot fi atrasi prin diverse facilitãti, precum scutirea de impozit pe teren si clãdiri, scutirea de la alte taxe. Acest proiect nu este SF, poate fi pus în practicã cu multã vointã, iar primul pas poate fi fãcut pe 9 iunie, iesind la vot”, a transmis Ionel Sandu, candidatuul AUR la Primãria municipiului Vaslui.

Material de propagandã electoralã realizat de SC Vremea Nouã la comanda AUR Vaslui. CMF: 21240330.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. Minkatori de kkt cu găleată….. odată la 4 ani.. .. hoții devin cerșetori….. odată la 4 ani….. din 4 în 4 …. maninka kktu…… jegurile astea după praduiala și jmenuiaka….. trăiască minktorii de kkt ….. ai alegerilor noastre…..

  2. Sandu a acumulat datorii imense în firma lui, a vândut 3 depozite din 4 ca să evite falimentul înainte de alegeri și voi vreți să fie primar? Sandu nu este capabil să conducă O bicicletă , nu este capabil să conducă o firmă mică . Vă dați seama ce dezastru ar fi pentru vasluieni?

  3. Vezi că drumul la centru de dializă, este că după bombardament. Merg oamenii aia , vai mama lor în mașină, nu-i destul că sunt bolnavi, trebuie și zgâlțâiți, sa le sară capul de pe umeri😡😡😡

  4. ..dar cu UE cum rămâne ? Mai întâi îi înjurăm și mai apoi le cerem fonduri pentru dezvoltare ?
    Că de la antreprenorii autohtoni, slabă speranță.. Pentru mulți, Parcul ăla industrial, ar fi un fel de tăpșan de ieșit la un grătar..

    Dar cu rușii ? Ce zice liderul AUR, Georgică Simion ?
    Nu e el cel care-n 2020 l-a propus ca premier pe Călin Georgescu, personaj susținut
    de Sputnik Moldova (deținută de guvernul rus..) și de „Societatea Civilă Românească”,
    cea care i-a felicitat călduros pe ruși pentru anexarea Crimeei..

    Mai aveți baloane de săpun.. ?

  5. vedeti ca cei de la primarie care detin termica se judeca cu unul de la iasi de mai bine ce 10 ani deoarece nu sau inteles la dezmembrarea unor utilaje adica niste benzi rulante de asta nu pot sa demoleze termica

    • Sandu avea mai mari șanse ca independent decât cu aur. Aur e un partid de scandalagii, adept al estului și contra UE. Să nu uităm ce a spus și Ștefan cel Mare când era pe patul de moarte,, mai bine plătești tribut la turci decât sa faci alianță cu estul,,

  6. Centru de distracție, de parcă sărăciile din oraș, au bani de distracții 😡😡😡locuri de munca plătite, nu hoții cum e la toți privatii, asta să faceți, toti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.