AMÂNÃRI…Pronuntarea în dosarul politistilor din lotul Munteanu pare sã fie departe. În asteptarea termenelor de prescriptie a faptelor, inculpatii cautã tertipuri pentru a lungi judecata. Astfel, la ultima sedintã, unul dintre inculpati a cerut sesizarea Curtii Constitutionale. Motivul? Sintagma „dispozitie legalã” care, în opinia acestuia, ar fi nevoie de o pãrere avizatã. Amânãrile repetate nu pot fi decât vesti bune pentru majoritatea dintre inculpati, tinând cont de faptul cã, pentru unii dintre ei, au intervenit termenele de prescriptie a faptelor. Astfel, pânã la finalul dosarului, multi dintre inculpati vor scãpa de acuzatii. Trimisi în judecatã încã din 2015, în urmã cu câteva luni, politistii si oamenii de afaceri, inculpati în dosar, au fost condamnati de Tribunalul Vaslui, în primã instantã. Astfel, principalul vinovat din dosar, comisarul Iulian Munteanu, a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, Ioan Vârlan a primit 7 ani de închisoare si seful IPJ de atunci, Mihai Carp, 3 ani de închisoare cu executare, iar Irinel Cernat, 4 ani de închisoare. De asemenea, tot la închisoare cu executare a fost condamnat si Marian Loghin, acuzat de trei fapte de coruptie. În cazul celorlalti inculpati, instanta a decis condamnarea la 2 sau 3 ani de închisoare cu suspendarea executãrii pedepsei si au fost obligati sã execute 90 de zile muncã în folosul comunitãtii. În schimb, toti vor trebui sã achite sume cuprinse între 5.600 de lei si 1.600 de lei, cheltuieli judiciare cãtre stat. Mai mult, tinând cont de interventia termenelor de prescriptie de care ar trebui sã tinã cont judecãtorii, pânã la finalul dosarului, numãrul inculpatilor se va putea micsora simtitor.
Ajuns, în faza de apel, la Curtea de Apel Iasi, dosarul oamenilor de afaceri si politisti acuzati, în 2015, de cãtre procurorii DNA, de fapte de coruptie, are parte de amânãri pe bandã rulantã. Astfel, la ultimul termen de judecatã, unul dintre inculpati a cerut sesizarea Curtii Constitutionale care sã lãmureascã ce însemanã sintagma „dispozitie legalã”. Magistratii ieseni au luat act de cererea formulatã, dar au respins-o. Decizia nu este definitivã si poate fi atacatã în termen de 48 de ore de la pronuntare, lucru care se va si întâmpla, tinând cont de faptul cã amânarea pronuntãrii subtiazã rândurile inculpatilor ajunsi la termenele de prescriptie a faptelor. Toatã povestea a început în 2015, când instanta de drepturi si libertãti a admis cererea procurorilor de arestare preventivã a unuia dintre sefii Rutierei vasluiene si, pe numele acestuia, a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Alãturi de comisarul Iulian Munteanu, dupã gratii a ajuns si Mihai Axente, comisarul sef din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, cercetat în acelasi dosar. Dupã mai bine de 8 ani de procese, magistratii Tribunalului Vaslui au sentinta. Iulian Munteanu a fost condamnat la o pedeapsã rezultantã de 9 ani de închisoare. Tot închisoare cu executare a primit si Ioan Vârlan, seful Serviciului Rutier la acea vreme. Acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare. De asemenea, la o pedeapsã cu executare a fost condamnat si Mihai Carp, fostul sef al IPJ Vaslui în acea perioadã. Conform sentintei Tribunalului Vaslui, acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare, înterzicerea unor drepturi pe o perioadã de 3 ani si a fost obligat sã plãteascã aproximativ 2.600 de lei, cheltuieli de judecatã.
Pe Cernat Irinel l-am văzut îmbrăcat în haina de milițian în masina de la MILITIA rutieră….a facut pușcărie prostul? Ca am văzut că a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare…ce prost cocoșat.
După Tăcu cei mai slabi șefi ai IPJ, toți ieșiți pe ușă din spate sau cu cătușe.asta nou semnalizează in,,competenta,, el conduce din strada așa se numește când fugi de răspundere te duci și faci munca de agent rutier și primești bani de inspector șef. Stingeti lumina și plecați acasă că sunteți varza, poze, circ și mangleala ieftin
??