spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

VIDEO | Primarul Pletea, filmat în timp ce dansa pe mesele de la căminul cultural!

- Advertisement -
AȘA, DA!… Primarul Benone Pletea demonstrează că este un mare fan al tradițiilor. Acesta a executat impecabil o bătută moldovenească pe mesele de la căminul cultural!

VOIE-BUNĂ… Conform viziunii despre administrația publică a primarului de la Ibănești, Benone Pletea, faptul că a fost ales aduce multe beneficii personale implicite, inclusiv dreptul de a dansa pe mesele căminului cultural. S-a întâmplat asta, anul trecut, în condițiile în care primarul a dat o mare petrecere în cinstea zilei sale de naștere, dar asta fără să închirieze sala, ci doar prin prisma faptului că este primarul ales și serios al comunei. Sunat și întrebat dacă este adevărat că a dansat pe mese, acesta a replicat scurt: niște miciuni, eu sunt om serios! Dacă vă este cunoscut numele, să știți că este același primar care a fost prins copiind la examenul… de bacalaureat!

Samba executată de subprefectul JOKER în Brazilia a inspirat un primar din județul Vaslui și, pentru că acesta nu și-a permis o excursie în țările calde, s-a descurcat și el cum a putut: a comandat o fanfară care să-i cânte pentru un dans de senzație executat pe mesele de la căminul cultural din comună. Legătura dintre “cultural” și dansul pe mese al primarului ni se pare evidentă, atât timp cât dansul este unul moldovenesc, păstrat din moși-strămoși. Practic, primarul Pletea s-a erijat în păstrătorul șef al tradițiilor populare, ceea ce nu este, neapărat, de condamnat! Fericitul eveniment s-a petrecut în condițiile în care primarul dansator își sărbătorea ziua de naștere, deci oricum se impunea să fie în centrul atenției. E drept, în condițiile în care organizezi o petrecere la căminul cultural, legea spune că trebuie să închiriezi locația, dar asta e doar pentru oamenii obișnuiți, nu și pentru primarul serios Benone Pletea.

“Eu, să dansez pe mese? Niște minciuni!”

În urma vizionării acestei filmări foarte interesante, am purtat aseară o discuție amiabilă cu primarul Pletea pentru a înțelege mai bine contextul. S-a eschivat să comenteze atunci când l-am întrebat dacă ar merita titlul de primarul anului în județul Vaslui, dar a insistat să precizeze că pe el îl reprezintă seriozitatea celor 20 de ani de când deține funcția de primar. Despre “zvonurile” care circulă prin comună că ar obișnui să danseze pe mese în momente de maximă veselie, acesta ne-a spus, în aceeași notă serioasă, că sunt doar niște minciuni ale dușmanilor politici. Discuția a fost scurtă pentru că spunea, domnul primar, că e la volan și noi nu am vrut să-l forțăm să încalce legea. Pentru că știam că e un om serios!

Benone Pletea este primarul care a atins performanța de a termina o facultate, înainte de liceu

ÎNGER ȘI DEMON… Benone Pletea este un politician abil care stă în fruntea comunei de cinci mandatre. A ajuns în fruntea Primăriei Ibănești în ianuarie 2004, când aceasta tocmai se înființase. A început ca primar interimar, după ce inițial fusese ales consilier local în comuna Alexandru Vlahuță, de unde s-au desprins satele Ibănești, Mânzați și Puțul Olarului, care au format această comună nouă. În vara anului 2004, Pletea a candidat la funcția de primar din partea PRM și a fost votat masiv de săteni. De atunci, din 2004 și până acum, a reușit să fie reales de cinci ori! Ca traseu politic, acesta a început ca membru PRM până în 2008, după care a fost în PD și PNL. Din 2014 a ajuns la PSD, grație celebrei ordonanțe date de Victor Ponta prin care li s-a permis celor din USL să-și aleagă partidul dorit. În anul 2007, Benone Pletea a fost condamnat de Judecătoria Bârlad la un an de închisoare cu suspendare, după ce a depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă o diplomă care atestă că ar fi absolvent al Academiei de Studii Economice București, în condițiile în care el avea doar zece clase, dar nu și-a pierdut funcția. Un an mai târziu, edilul a fost eliminat și din examenul de Bacalaureat pentru fraudă. Acesta a fost prins copiind chiar de un fost coleg de partid din PNL, care l-a dat afară din sală imediat ce i-a descoperit fițuicile în buzunar.  După 13 ani de liniște, primarul Benone Pletea o face și mai lată. Revine în atenția opiniei publice, fiind chiar reținut timp 24 de ore pentru fraudarea alegerilor. Alături de mai multe persoane, primarul PSD a falsificat 82 de adeverințe medicale prin intermediul cărora au fost întocmite cereri de vot cu urna mobilă în cadrul scrutinului din 27 septembrie 2020. Pletea a fost reales atunci primar cu 518 voturi, devansând-o pe liberala Elena Ibănescu, care obținuse 212 voturi. Primarul Benone Pletea este în plin proces, dosarul său cu numărul 7966/189/2022 fiind pe rolul Judecătoriei Bârlad. Acesta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, alături de fostul său viceprimar Ionel Iacomi. Acesta este acum doar consilierul personal al primarului, după ce a fost și acesta condamnat cu suspendare pentru trafic de țigări Plugaru. Ieri, 11 ianuarie 2024, a avut loc la Judecătoria Bârlad un termen de judecată, în dosarul primarului Pletea, cauza fiind amânată, inculpații cerând termen pentru angajare apărători și pentru pregătirea apărării. Termenul următor fiind stabilit pe 25 ianuarie 2024.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Ce avem aici ? Una bucată mărlete adică țzăranoi autentic care se dă de șăf de proști ! Dar nu e vina lui vinovați sunt cei care de 34 de ani aleg numa HOȚI ,CU**E ,TICĂLOȘI …..acesta este adevărul adevărat și punct !

  2. Discurs de primar,uite ce fete de analfabeți au toți
    De asta e Judetul Vaslui pe primul loc în UE la sărăcie și numărul ridicat de violuri,crime etc

  3. Credeți că e singurul primar care se comportă astfel? Asa e condus județul Vaslui deb30 de ani de zile, pentru că nea Mitica a avut tot timpul un credlz după care s-a ghidat: sărăcia aduce prostie, prostia aduce ignoranta, ignoranta aduce astfel de conducători. Sa fii cetatean al comunei Ibănesti, să ai un candidat la primărie pe nume Ibanescu și tu sa îl alegi pe Benone Pleșea, înseamnă că îți și meriți soarta. Hai, rămâneți săraci și prosti, ca de dansat pe mesele caminelor culturale și prin Brazilia, are cine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.