ADMIS…Scãpat de arestul preventiv si pus în arest la domiciliu, expertul Radu Judele pare îngrijorat de bunul mers al afacerilor sale. Pentru acest lucru, a cerut magistratilor permisiunea de a lua legãtura cu angajati ai sãi, martori în dosar. În timp ce Tribunalul Vaslui îi respinge, de fiecare datã, cererea, Curtea de apel este de altã pãrere si îl lasã pe Judele sã ia legãtura cu angajata sa, Anca Luca, martorã în dosar. Decizia magistratilor ieseni este definitivã. Conform anchetatorilor anticoruptie, expertul Radu Judele este omul fãrã de care întreaga poveste a mitei de 1,25 milioane de lei luatã de Dumitru Buzatu nu ar fi fost posibilã. Mai exact, expertul a fost omul pus de Buzatu sã facã o expertizã la comandã, din care sã reiasã cã portiunile din drumul strategic executate de cãtre firma lui Emil Savin sunt neconforme
Trimis în arest la domiciliu de cãtre magistratii Curtii de Apel Iasi, expertul Radu Judele prinde curaj si vine în fata judecãtorilor cu noi cereri. De data aceasta, expertul a cerut sã i se permitã sã ia legãtura cu una dintre angajatele sale, martorã în dosar. În timp ce judecãtorii Tribunalului Vaslui au respins, rând pe rând, cererile acestuia, ultima contestatie fãcutã de expert îsi aratã roadele. Astfel, Curtea de Apel Iasi decide sã-i dea voie acestuia sã ia legãtura cu Anca Luca, angajatã a expertului si martorã în dosar. „Rejudecând causa, admite cererea privind modificarea continutului mãsurii preventive a arestului la domiciliu formulatã de inculpatul-contestator Judele Radu si, în consecintã, modificã obligatia impusã inculpatului Judele Radu constând în interdictia de a comunica, direct sau indirect, pe nicio cale cu inculpatul Buzatu Dumitru, cu martorii indicati în hotãrârile anterior mentionate, cu colaboratorii cu identitate realã, cu alte persoane care urmeazã sã fie audiate, experti sau alte persoane anume desemnate de organul judiciar în sensul înlãturãrii interdictiei de a comunica, direct sau indirect, pe nicio cale, cu martora Luca Anca. Copie de pe prezenta încheiere se comunicã, de îndatã, inculpatului Judele Radu, organului de politie desemnat cu supravegherea sa”, se aratã în decizia judecãtorilor Curtii de Apel Iasi. Judele a ajuns în atentia anchetatorilor dupã ce, pe 24 septembrie, procurorii DNA au cerut si obtinut, pe numele expertului Radu Judele, mandat de arestare pentru 30 de zile. Acesta este omul fãrã de care întreaga poveste a mitei de 1,25 milioane de lei luatã de Dumitru Buzatu nu ar fi fost posibilã. Mai exact, expertul a fost omul pus de Buzatu sã facã o expertizã la comandã, din care sã reiasã cã portiunile din drumul strategic executate de cãtre firma lui Emil Savin sunt neconforme pentru a pune presiune pe companie si a o face atentã cã trebuie sã plãteascã comisionul de rigoare de 10%, pe care constructorii din judet ar fi obligati sã-l plãteascã lui Buzatu, dacã vor sã intre în contract cu CJ Vaslui. De asemenea, unele surse judiciare vorbesc despre faptul cã Dumitru Buzatu si Radu Judele nu vor fi singurele capete care vor cãdea. Conform acestor surse, lista ar putea fi completatã de cãtre managerul proiectului drumului strategic, dar si de cel care a intermediat spaga, nimeni altul decât directorul economic al DGASPC Vaslui.
Magistratii ar trebui sa judece la unison. Faptul ca magistratii Curtii de Apel au opinii diferite fata de cea a Tribunalului Vaslui, inseamna ca cineva greseste. Nu poti ca tu, instanta (vorbind generic) structura desemnata in a face ca dreptatea sa primeze, sa ai opinii diferite in acelasi caz. E ca si cum unii ar spune ca afara e lumina si altii ca afara e intuneric.