AMENZI… Controalele efectuate de inspectorii de muncă la angajatorii din județ au continuat și în luna august. Ca și până acum au fost vizați, în principal, angajatorii care folosesc munca la negru. Au fost prinși pe picior greșit 13 angajatori care foloseau 27 de persoane fără forme legale. În aceste cazuri, au fost aplicate amenzi de câte 20.000 de lei pentru fiecare caz în parte. De asemenea, în această perioadă au fost intensificate controalele la stațiile GPL din județ.
În luna august, în domeniul relațiilor de muncă la nivelul județului Vaslui au fost efectuate un număr de 91 controale care au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei. În urma verificărilor au fost sancționați 30 angajatori, fiind aplicate 34 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor in luna august este 584.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 216 de măsuri de intrare în legalitate. Și tot în luna august au fost sancționati pentru muncă nedeclarată, un numar de 13 angajatori fiind identificate 27 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna august fiind de 540.000 lei. În aceeași lună, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat vizite de inspectie la 66 de angajatori și au încheiat 25 de procese verbale de control. În urma vizitelor de inspecție efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă, în luna august 2023 au fost constatate 158 de neconformități. Pentru neregulile constatate au fost sanctionați un număr de 47 de angajatori, fiind aplicate 161 de sancțiuni contravenționale. În luna august 2023 au fost comunicate de angajatori, un număr de 7 evenimente, în care au fost implicați lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor.
Stațiile GPL verificate de inspectorii de muncă
Inspecția Muncii desfășoară, în perioada 28.08 – 29.09.2023, Campania Națională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, de către toți angajatorii care desfășoară activități de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL și de comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine. ”Având în vedere evenimentele care au avut loc în ultima perioadă și care au avut consecințe grave asupra sănătății și securității lucrătorilor, considerăm că se impune intensificarea acțiunilor de control privind verificarea respectării prevederilor legale care reglementează relațiile de muncă și securitatea și sănătatea în muncă și în aceste domenii în care se pot produce evenimente cu consecințe deosebite. Acțiunile de control se vor efectua la toate tipurile de angajatori care efectuează activități în domeniul depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL”, a declarat directorul ITM Vaslui.
La magazinele de haine nu se lucrează fără CM?¿¿‽
domnilor de la ITM verificati firmele de paza, ca saracii angajati fac si 260 de ore cand nu este legal asa ceva este maxim 35 de ore suplimentare pe luna. Zile legale lucrate si fara a fi platite sau a oferi alta zi libera si tot asa.
Codul muncii nu exista la noi , patronii tratează ca pe sclavi cei ce lucrează ei . Adevărat sunt unii câte fac și 300 de ore pe luna fără sa le fie plătite orele suplimentare, libere legale concedii de odihnă sau vauchere de vacanță. Cei din guvern parlament etc sunt la rândul lor patroni sau reprezintă interesele patronilor evazionisti și din acesta cauza găsim salarii mizerabile condiții inumane de lucru condiții de sclavi zilieri prost plătiți la negru. Este junglă peste tot iar ăștia se plâng ca nu găsesc forță de muncă. Din cauza patronilor evazionisti avem peste 7 miloane de români care lucrează peste hotare.
Dormi tu in papici anonimule
Ești un patron evazionist rozator de subvenții și beneficii din bugetul statului care face evaziune fiscală și muncă la negru trăiești pe alta planeta de aia va plângeti ca nu găsiți forță de muncă, voi vreți sclavi zilieri prost plătiți la negru iar unde faceți forme legale plătiți cu 3 000 de lei brut pe luna dar ii munciti pe săracii oameni 14 ore pe zi inclusiv sâmbătă.
Mergeți la bâlciul din oraș sa vedeți dacă sclavii de acolo au forme legale. Mergeți la viile din zona Huși, sa vedeți safa are cineva forme legale, Mergeți la toate stanile din județ sa vedeți dacă cei care au animale și primesc subvenții au angajați cu forme legale.
Anaf si itm mai treceti si pe la taximetristi e jale mare si acolo , fara libere,fara concedi si multe alte nereguli .
Itm anaf etc dorm. Sa meargă domnii în campaniile agricole pe șantiere zilnic sa vadă cum se lucrează la negru. Sancțiunile sunt prea blânde.
Am impresia că nu ai citit articolul.Si da ,sancțiunile sunt mari după ce o să citești articolul.Si după câte se vede ei sunt in teren
Sancțiunile sunt exterm de mici iar autoritățile merg pe teren de imagine muncă la negru a explodat dar ăști se fac ca nu vad. Asa ca mucles