spot_img
13.5 C
Vaslui
31-oct.-2024
spot_img

Spitalul Județean Vaslui își modernizează întreaga infrastructură digitală

- Advertisement -
PROIECTE…Spitalul Județean de Urgență în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui va depune o cerere de finanțare pentru cele trei componente : hardware, software clinic și non clinic. Valoarea totală a proiectului este de 4.408.057,50 lei.

INVESTIȚII… Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din județul Vaslui, intenționează să achiziționeze echipamentele necesare pentru a-și îmbunătăți gestionarea informațiilor despre pacienți, medicamente și materiale sanitare, prin simplificarea procesului de evidență. Propunerea a fost votată în unanimitate de către consilierii județeni, ieri, în cadrul unei ședințe ordinare.

Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României pentru Componenta 7 – Transformare digitală, a lansat apelul competitiv de proiecte MS-733 aferent finanțării unităților sanitare publice, Investiția I3, Investiția specifică: I3.3. Obiectivul general al apelului de proiecte îl reprezintă implementarea de sisteme informatice spitalicești integrate (SIS) pentru conectarea tuturor sistemelor de înregistrare și administrare digitale, care vor permite completarea computerizată a comenzii medicului prin introducerea electronică a instrucțiunilor medicului pentru tratamentul pacienților, astfel ca medicii să acceseze elementele SIS de la pat. Bugetul maxim alocat pentru un proiect depus de un spital județean este de 750.000 euro fără TVA, valoarea TVA-ului aferent fiind suportat de la bugetul de stat. În conformitate cu prevederile Ghidului, sunt eligibile cheltuielile care vizează elaborarea documentației tehnice pentru realizarea investiției și pregătirea aplicației de finanțare, pentru managementul proiectului, cheltuielile cu auditul financiar și pentru informare și publicitate în cadrul proiectului.

De la hârtie, la un model de guvernanță digitală superior ca performanțe si eficiență

Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui, va depune o cerere de finanțare în cadrul acestui apel de proiecte pentru cele trei componente (hardware, software clinic și non clinic). Valoarea totală a proiectului este de 4.408.057,50 lei cu TVA inclus, din care valoarea cheltuielilor eligibile este în suma de 3.702.250 lei, la care se adaugă suma de 703.427,50 lei TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile ce se va suporta de la bugetul de stat și 2.380 lei cu TVA inclus – cheltuieli neeligibile suportate de SJU Vaslui, necesare pentru consultanță în pregătirea documentației aferentă achizițiilor publice și în procesul de derulare a procedurii de achiziție publică. Potrivit conducerii unității sanitare, de pe urma implementării acestui proiect vor avea de câștigat atât pacienții cât și cadrele medicale. “Proiectul propus vine ca o consecință firească a nevoii Spitalul Județean de Urgență Vaslui de a adresa problemele cu care se confruntă de ani de zile. Prin acest proiect se dorește modernizarea întregii infrastructuri digitale a unității medicale în vederea eficientizării proceselor medicale, precum și a celor de natura administrativă. Trecerea la un model de lucru bazat pe date digitale si procese securizate și automatizate va aduce numeroase beneficii atât pentru personalul spitalului cât și pentru pacienți care vor putea în premieră să-și acceseze oricând, de oriunde și de pe orice dispozitiv propriul lor dosar medical. De asemenea, pacienții vor putea solicita asistență medicală de specialitate, nefiind condiționați de prezența în cadrul unității sanitare. Din perspectivă internă, spitalul va avea o evidență mult mai exactă a tuturor operațiunilor pe care le desfășoară, un control semnificativ mai bun al costurilor, ceea ce îi va permite să crească trasabilitatea și transparența actului medical. În plan inter-instituțional se are în vedere dobândirea unor capabilități sporite de interconectivitate si interoperabilitate cu acces controlat la informații complete si corecte despre fiecare pacient. Implementarea sistemului va permite monitorizarea actului medical începând din etapele prespitalicești, continuând în planul spitalului și finalizând cu activitățile post spitalizare. Prin implementarea proiectului vom asigura trecerea de la modelul de lucru tradițional bazat pe hârtie la un model de guvernanță digitală superior ca performanțe si eficiență” a declarat Ana Rinder, managera Spitalului Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.