spot_img
spot_img
-0.1 C
Vaslui
05-ian.-2025

Bârlãdeanul prof.univ.dr. Cãtãlin Vrabie a obtinut un Certificat de Strategie si Informatie la Cambridge, SUA! (FOTO)

- Advertisement -
INCREDIBIL… Prof.univ.dr . Cãtãlin Vrabie a obtinut un certificat de Strategie si Inovatie (cu accent pe AI) de la una dintre cele mai importante institutii ale lumiii din SUA!

MÂNDRI DE EL… Printre bârlãdenii care fac cinste orasului natal, în care pãrintii si rudele încã mai locuiesc, se numãrã si prof. universitar dr. Cãtãlin Vrabie. Acesta a fost prezent pe 10 iunie, cu ocazia Zilelor Culturale ale Bârladului, unde a prezentat câteva lucrãri în cadrul unei conferinte stiintifice. În cadrul sesiunii organizate de Societatea de Geografie din România – Filiala Vaslui, au fost prezentate câteva lucrãri privind „Beneficii si constrângeri determinate de impactul inteligentei artificiale în mediul greografic”. Acum vã putem anunta cã bârlãdeanul nostru, la cei 47 de ani ai sãi, prof.univ.dr . Cãtãlin Vrabie a obtinut un certificat de Strategie si Inovatie (cu accent pe AI) de la una dintre cele mai importante institutii ale lumii, MIT (Massachusetts Institute of Technology), de la Cambridge, SUA!

Cãtãlin Vrabie este cadru didactic universitar pentru discipline de IT precum Baze de date, Operare si programare software, e-Administratie etc. De asemenea, detine un doctorat în Stiinte Administrative cu teza „Cresterea transparentei în Sectorul Public prin E-guvernare” în care pune accentul pe rolul IT-ului în dezvoltarea armonioasã a Sectorului Public din tara noastrã. Ultima sa realizare este obtinerea unui Certificat de Strategie si Inovatie (cu accent pe AI) de la una dintre cele mai importante institutii ale lumii, MIT (Massachusetts Institute of Technology) !! „Scopul unui alpinist care escaladeazã Everestul nu este doar acela de a obtine recunoasterea, ci mai degrabã de a-si folosi realizarea ca o treaptã pentru a aborda o sarcinã mai dificilã care necesitã abilitãti tehnice avansate. Într-un mod similar, dupã ce am investit doi ani de efort sârguincios, mi-am cucerit cu succes Everestul personal, astãzi obtinând un certificat de Strategie si Inovatie (cu accent pe AI) de la una dintre cele mai importante institutii ale lumii, MIT (Massachusetts Institute of Technology). Obiectivul meu nu a fost doar sã înteleg tehnicitãtile arhitecturii si programãrii de învãtare automatã, ci sã împing limitele gândirii conventionale, pe care le-am realizat, rezultând un triumf mai satisfãcãtor. Ca academician, aspir sã-i inspir pe altii sã îmbrãtiseze o mentalitate comparabilã”, a mentionat prof.univ.dr. Cãtãlin Vrabie, un tânãr om de stiintã nãscut la Bârlad! Acesta a mentionat pentru ziarul Vremea Nouã, cã este la Cambridge, în SUA, momentan si abia peste douã sãptãmâni va putea sã ne spunã în amãnunt cum a ajuns printre cei mai buni oameni de stiintã ai lumii.

Institutul de Tehnologie din Massachusetts ( MIT ) este o universitate privatã de cercetare, cu acordare de terenuri din Cambridge, Massachusetts . Înfiintatã în 1861, MIT a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea multor domenii ale tehnologiei  si stiintei moderne . Este consideratã una dintre cele mai bune universitãti din lume, ocupând locul 6 conform „Times Higher Education„. MIT a fost fondat de William Barton Rogers în 1861 pentru cã educatia si cercetarea în Statele Unite trebuiau sã tinã pasul cu industrializarea SUA. Desi conceptual se bazeazã pe modele europene, filozofia fondãrii MIT, „a învãta prin a face” (în original „learning by doing”), a fãcut din acest institut politehnic una din institutiile care a pionierat utilizarea educatiei în laborator ca o metodã importantã de studiu, în cazul majoritãtii profilelor, mai ales în cazul cercetãrii din primii ani de studii, respectiv cu totul particular în cazul studierii  arhitecturii.

Fondul de rulare al activitãtilor educationale, respectiv de cercetare, sunt printre cele mai mari dintre toate universitãtile din Statele Unite. Atât absolventii cât si membri activi ai facultãtilor sunt faimosi pentru excelenta cercetãrii stiintifice si teoretice (96 de laureati ai premiului Nobel, 26 de laureati ai Turing Award, 8 Field Medlista si 50 MacArthur Fellowships, numite si „Genius Grant”) (conform datelor existentente pânã în ianuarie 2020) având un spirit antreprenorial excelent, printre cel mai bun din lume! Felicitãri bârlãdeanului prof.univ.dr. Cãtãlin Vrabie!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Ăștia oameni adevărați nu de alde buzatu , pavăl, boros, ciupilan și ceilalți mafioți care conduc județul și țara asta. Oamenii valoroși își văd de treaba lor , numai jigodiile și incompetenții care nu au făcut nimic în viață reușesc în țara asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.