spot_img
spot_img
8.9 C
Vaslui
22-nov.-2024
spot_img
spot_img

DrugTestul din dotarea Rutierei vasluiene dă rateuri: un tânăr din Negrești, lăsat fără permis de trei luni, deși nu consumase droguri!

- Advertisement -
NEVINOVAT… Chiar dacă și-a demonstrat nevinovăția, Teodor Cioată este, în continuare, fără permis pentru că magistrații nu au reușit clasarea doasarului.

EROARE… Scandalul erorilor date de către aparatele de testare a consumului de subtanțe interzise la volan se adâncește tot mai mult. Chiar dacă inclusiv polițiștii de la Rutieră au cerut înlocuirea acestora, deocamdată acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, unii dintre vasluieni rămân fără permis, din cauza erorilor aparatelor, chiar dacă reușeșesc să dovedească că sunt curați. Este și pățania lui Teodor Cioată, un tânăr din Negrești, lăsat fără permis de mai bine de 3 luni de zile, chiar dacă a demonstrat, prin analizele de sânge, că nu a consumat droguri înainte de a se urca la volan.

În timp ce unii dintre polițiștii Rutierei vasluiene au ințeles faptul că DrugTestul din dotare dă, de cele mai multe ori, erori, unii dintre colegii lor încă mai abuzează de asemenea aparate. Așa s-a întâmplat și în cazul unui tânăr din Negrești, rămas fără permis de mai bine de 3 luni de zile, chiar dacă, prin testul de sânge, a reușit să demonstreze că este «curat», în condițiile în care Drugtestul îl scosese pozitiv la două substanțe interzise. “În ianuarie, de Sf. Ion, a fost oprit de polițiștii de la Negrești. Am fost testat cu drogtestul și am ieșit pozitiv la două substanțe chiar. Fiind curat, la proba de sânge, mi-a ieșit curată. Ba chiar eu am fost cel care am plătit testul să-mi vină mai repede. Nu mi-a venit permisul nici acum pentru că m-am lovit de birocrație. Aștept de atâta vreme să se claseze dosarul, în condițiile în care am fost tratat ca un infractor, blocat cu trei mașini de Poliție», a povestit Teodor Cioată.

Polițiștii s-au săturat și ei de erorile aparatelor

În 2019, Poliția Română a fost dotată cu zeci de aparate Dräger DrugTest 5000 și AquilaScan, cu ajutorul cărora agenții de circulație pot depista prezența în organism a mai multor tipuri de substanțe interzise. Conform datelor furnizate de Poliția Română, din 2020 și până la jumătatea anului 2022, peste 3.500 de șoferi au fost lăsați fără permis de conducere după ce au fost depistați sub influența substanțelor psihoactive. Mulți dintre ei au contestat rezultatele acestor dispozitive aflate în dotarea Poliției Române, iar analizele medicale le-au dat dreptate. Sătui de erorile aparatelor, reprezentanții Inspectoratelor de Poliție Județene din țară au început să solicite înlocuirea dispozitivelor AquilaScan cu alte aparate, certificate și omologate. O astfel de solicitare a fost făcută de IPJ Maramureș. Potrivit reprezentanților acestei instituții, în perioada 01 noiembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii de la Rutieră pe linia depistării conducătorilor de vehicule aflați sub influența unor substanțe psihoactive, au fost  identificați în trafic 17 conducători de autovehicule care au ieșit pozitiv la efectuarea testelor pentru determinarea prezenței substanțelor psihoactive în salivă tip AquilaScan WDTP-10. În opt cazuri din cele 17, rezultatele mostrelor biologice au indicat lipsa substanțelor psihoactive atât în sânge, cât și în urină. Rămâne de urmărit când și dacă polițiștii de la IPJ Vaslui se vor ralia demersului colegilor lor de la Maramureș, sau șoferii din județul Vaslui vor fi în continuare sancționați din cauza unor erori ale aparatelor antidrog.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. Aplaud acțiunile POLITIEI ROMANE privind depistarea consumului de droguri la volan!!!!
    Felicitări!
    După cum reiese din acest articol…dacă a ieșit în aparat POZITIV…INSEAMNA CA I RAMASESE UN REST pe la nas..

  2. Eu sunt din Negrești si pot spune multe…
    Dacă e asa de nemulțumit acest domn..de ce nu le povesteste celor de la vremea nouă și de faptul ca în anul 2020 a fost depistat de polițiști în timp ce rula un ,, CUI” , la Vulturești pe dealuri

    • Spune frate cu nume și prenume dacă tot așa ești pe citații și ești din zonă, erai acolo și ai văzut tu nenea anonimul? Ia dă cărțile pe față dacă tot te ascunzi atâta, îl cunosc și eu pe om și nu e cum spui tu, denigrări de astea de la niște “anonimi” e plină țara! Fricosule!

  3. Am o întrebare: daca nu doresc sa suflu in aparatul Drug Test, pot cere polițistului sa merg la spital, pt analize? Ar fi că și în cazul testului pt alcool.

    • Sigu. Asta este singura cale sigură. Și încă ceva, nu dați permisul, suportați amenda,dar nu-l scăpați din mână. Dacă l-ai scăpat, e pa, cam cât vrea nea’ milițianul.

  4. Daca persoana cere daune morale si materiale cine acopera greseala . politistul personal sauuuuuuu politia ca institutie .
    Sii ci ti ca ei !!!!!!!

  5. Înseamnă ca, deși conștienți de defectele acestora, polițiștii le folosească din RAUTATE, trăsătură caracteristica multora.
    Și pe linie reglementara, teoreticienii lui Bode puteau emite un ordin intern de neutilizate a acestor teste pana la înlocuirea lor, dar cine și de ce s-o faca?

    • Niste chinezării ordinare, pe clasicul sistem – cumpărate la extrasuprapreț de prostul stat român, de la un băiat deștept, care a sărit la cap cu parandărătul.
      Da romarlanul, tot sclavete prost. Ia cu muioropa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.