DECIZIE… Cele trei troleibuze cumpărate în 2015 cu câte 27.000 euro vor fi casate și vândute la fier vechi. Potrivit unui proiect de hotărâre, acestora li se vor alătura alte patru autovehicule fabricate în perioada 1992 – 2004 și devenite nefuncționale. Propunerea de casare a acestora a fost făcută de societatea de transport public local Transurb Vaslui, motivul invocat fiind “uzura fizică și morală a acestora”. “Este necesară preluarea din concesiunea SC Transurb SA Vaslui a celor șapte autovehicule, scoaterea din funcțiune, casarea lor și valorificarea prin licitație publică cu strigare, conform prevederilor legale în vigoare, având în vedere gradul avansat de uzură și de degradare tehnică a acestor autovehicule. În acest scop a fost întocmit de către un expert autorizate ANEVAR un raport de evaluare înregistrat la Primăria Municipiului Vaslui. Veniturile obținute în urma valorificării prin licitație publică a celor șapte autovehicule vor constitui venit la bugetul local al municipiului Vaslui”, se arată într-un raport de specialitate anexat unui proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii și votului în cadrul unei ședințe de Consiliu Local programate pe 23 februarie.
Povestea celor trei troleibuze a început în 2015, când Primăria Vaslui a implementat proiectul “Reabilitare, modernizare și extindere infrastructură de transport public cu crearea unui terminal intermodal, precum și reabilitarea, extinderea iluminatului public în municipiul Vaslui”. Transurb a cumpărat cele trei troleibuze second hand la prețul de 332.745 lei (27.000 euro fiecare, la cursul valutar din 2015), de la o firmă din Sibiu, care ulterior a intrat în dizolvare. Societatea de transport public din municipiul Vaslui le-a pus în funcțiune în 2016, omițând un aspect tehnic extrem de important: ele fuseseră concepute să funcționeze la o tensiune de 600 Vcc, iar stația de redresare pentru rețeaua de troleibuze din Vaslui, construită în 1994, era concepută pentru o tensiune de 750 Vcc. După două luni, troleibuzele au fost retrase din circulație și abandonate în curtea Transurb. În 2016, a fost detașată în funcția de director al societății Mariana Plăcintă, fostă angajată în cadrul Primăriei Vaslui, iar în 2018 s-a luat decizia contestării în instanță a contractului cu SC Best Omnibus SRL din Sibiu, în speranța că se va mai putea recupera ceva. Pentru că niciuna dintre părți nu s-a prezentat la proces, Judecătoria Sibiu a suspendat procesul mai bine de un an de zile. Transurb a făcut recurs, însă tribunalul i l-a respins. Mai mult, instanța a obligat Transurb să plătească societății din Sibiu cheltuieli de judecată în cuantum de 4760 lei.
Nea Vasile are și el vreun punvt de vedere cu privire la acest lucru, la bătaia de joc a banului public, sau s-a băgat cu capul în nisip ca stuțul?
Si cine plătește? Normal e sa plătească cine a făcut afacerea asta ,nu?
Ce atâta supărare! Primăria a aruncat peste 50.000 euro pe mâzga Vasluiețului. Și de necaz a încins hotele chiar aseară la Centru de Faceri. O sută de membri de partid aduși mai mult cu japca au petrecut pe muzică lautarească de supărare că banii noștri se duc naibii.
Dragi tovarăși de trei ori URA
Brava vouă!
Băieții au aflat secretul! În Vaslui poți sa furi, să distrugi, sa-ti bati joc cât vrei de banul public, dar totul se șterge cu buretele dacă le organizezi vasluienilor câteva petreceri! Vorba cantecului ….unde-i joc și voie bună! De asta l-au dat afara pe fostul manager al ansamblului, de asta au pus-o pe gurista cu carnet de partid, sa-i tina hipnotizați pe vasluieni cu tot felul de serbari și petreceri, în timp ce ei duc troleibuzele cumpărate din banii noștri la fier vechi!