spot_img
11.9 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Mașina pe care o conducea Oniță s-a înfășurat în jurul copacului, șoferul nu a mai avut nicio șansă (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
VITEZĂ… Oniță se îndrepta către Vaslui în momentul când, într-o curbă, din cauza vitezei, a pierdut controlul volanului, a lovit un cap de pod, apoi s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului.

TRAGIC… Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Pungești, și-a pierdut viața, după ce mașina pe care o conducea a fost implicată într-un accident rutier pe raza localității Siliștea. Ionuț Oanea, poreclit Oniță de către prieteni, se îndrepta către Vaslui cu mașina personală, în momentul în care, într-o curbă fără vizibilitate, din cauza vitezei, a pierdut controlul volanului, a lovit un cap de pod, apoi s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului. Urmele de frână de aproximativ 20 de metri, dar și faptul că BMW-ul s-a înfășurat pur și simplu în jurul arborelui, indică faptul că șoferul conducea cu o viteză foarte mare. În plus, se pare că nici sistemul ABS al autoturismului nu funcționa, pentru a împiedica blocarea roților în momentul în care șoferul a frânat. De altfel, martorii accidentului spun că în momentul când a intrat în curbă, Oniță era urmat îndeaproape de o altă mașină, cu care se pare că făcea întrecere. După ce au văzut că autoturismul în care se afla Ionuț a zburat de pe șoșea, prietenii săi, aflați în mașina din spate, au oprit și au încercat să-l scoată din fiarele contorsionate, fără nicio șansă de reușită. Aceștia au sunat la 112, însă echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut altceva decât să constate decesul.

Când o mașină cu mulți cai putere sub capotă ajunge pe mâna unui tânăr teribilist, amator de viteză, nimic bun nu iese. Când acest tânăr mai are și obiceiul de a face live-uri pe Facebook în timp ce se află la volan, producerea unui accident rutier devine doar chestiune de timp. Un astfel de eveniment rutier a avut loc, luni dimineața, pe raza localității Siliștea din comuna Pungești, când un autoturism s-a izbit frontal de un copac aflat pe marginea drumului. La volan se afla Ionuț Oanea, în vârstă de 22 de ani, din satul Pungești. Tânărul muncea în străinătate, iar atunci când se întorcea acasă, obișnuia să-și omoare timpul cu live-uri făcute pe Facebook, deși acest lucru e interzis prin lege. Cu banii câștigați în străinătate, Oniță și-a cumpărat o mașină marca BMW, unii spun că prea puternică pentru experiența sa de conducător auto. Acest lucru avea să se adeverească luni dimineața, când în timp ce se deplasa spre Vaslui, într-o curbă deosebit de periculoasă, tânărul a apăsat mai tare pedala de accelerație și a ieșit de pe carosabil. Martorii spun că Oniță făcea întrecere cu o altă mașină, în care se aflau mai mulți prieteni de-ai săi. “Eu eram în curte, tocmai dădeam să intru în casă, în momentul în care am auzit o bubuitură puternică. Când m-am întors cu fața la șosea, am văzut mașina proiectată în copac. Băieții care erau în cealaltă mașină s-au dat jos, au început să strige la el, dar degeaba. Au încercat ei să dea o mână de ajutor, dar nu au mai avut cui. Au sunat la 112, însă nici medicul de pe ambulanță nu a mai avut ce face. După bubuitura care s-a auzit, avea viteză foarte mare. Și băieții care erau din urma lui au spus că a intrat în curbă cu viteză”, ne-a declarat o martoră a evenimentului rutier.

La sosirea echipajelor medicale, șoferul nu mai prezenta semne vitale

Conform reprezentanților ISU Vaslui, primii care au ajuns la locul accidentului au fost pompierii de la Ivănești. “Punctul de Lucru Ivănești, din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui, a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare) și un echipaj specializat, pentru asigurarea măsurilor PSI, descarcerarea și degajarea victimei unui accident rutier produs în localitatea Siliștea, comuna Pungești. La fața locului s-a deplasat și o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă). În accident a fost implicat un autoturism în care se afla o singură persoană. La sosirea echipajelor de intervenție, în afara părții carosabile a fost găsit un autoturism grav avariat, conducătorul auto fiind încarcerat și în stare de inconștiență. Pompierii militari au extras victima, însă aceasta nu prezenta semne vitale, medicul de pe ambulanța SMURD fiind nevoit să declare decesul bărbatului în vârstă de 22 ani” a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Polițiștii au întocmit dosar penal

Potrivit Mălinei Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. “Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că un tânăr de 22 de ani, din Pungești, care conducea un autoturism înmatriculat în județul Iași, pe direcția Pungești – Armășoaia, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi acroșat un copac. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului autoturismului. În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Ăsta e unul din ăia care vin seara prin Vaslui și fac liniuțe? Pe ăștia care fac drifturi și liniuțe de la spital la Moara Grecilor sau în parcare la Kaufland nu-i vede poliția rutieră? Aaaaa… desigur că nu îi vede pentru că fac întrecere și unii tineri „milițieni” și câteva beizadele ale orașului!! Agenții de la rutieră nu văd, nu aud!!! Ei își mișcă curul din birou doar când urcă ăștia prin copaci cu mașina sau dacă au vreun pont că a băut unul și s-a urcat la volan!

  2. Iaca nici țigară de bmw nu te scapa de moarte…din ce an era țigară asta, cine cunoaște?Multumesc.nu se știe la ce viteza s-a oprit acul vitezometrului? Sunt detalii care ar trebui date amatorilor de viteza si întreceri pe drumul public

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.