spot_img
spot_img
1.3 C
Vaslui
27-nov.-2024
spot_img
spot_img

Violator minor, pedepsit cu blândețe de magistrații vasluieni

- Advertisement -
VICTIMĂ… În timp ce specialiștii trag semnale de alarmă, violatorii pot scăpa cu pedepse blânde

PEDEAPSĂ… Arestat preventiv și trimis în judecată pentru viol, un minor reușește să scape cu o pedeapsă blândă dictată de magistrații vasluieni. Astfel, minorul acuzat de viol a primit, în primă instanță, măsura educativă a internării, pe o perioadă de 2 ani, într-un centru educativ și obligat la plata unor sume de bani, daune morale și materiale sau cheltuieli de judecată. În tot acest timp, specialiștii vorbesc tot mai mult de efectele psihologice asupra victimelor violurilor : angoase, fobii, tulburări psihosomatice, depresii sau dispoziții depresive sau sentimente de disperare, lipsă de sens sau resemnare.

Trimis în jduecată după ce a fost acuzat de viol, un adolescent vasluian reușește să scape, în primă instanță, cu o pedeapsă ușoară. Astfel, acesta ar urma să fie internat, pe o perioadă de doi ani, într-un centru de reeducare. De asemenea, părinții minorului acuzat de viol au fost obligați să achite victimei 25.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. De asemenea, aceștia au fost obligați să achite 1.550 de lei, cheltuieli de judecată. În tot acest timp tot mai multe voci spun că pedepsele aplicate violatorilor sunt mici, în comparație cu răul făcut. Astfel, specialiștii vorbesc de tulburări pe termen mediu și lung ce pot lua forma unor angoase, tulburări psihosomatice, migrene, depresii, sentimente de disperare sau de resemnare. De asemenea, pot apărea și tendințe suicidale, abuzuri de alcool sau medicamente care apar ca încercări de autovindecare. Uneori, persoanele care au trecut printr-un viol, sunt împinse să își „abandoneze” mecanismele de apărare; de fapt nu e abandon, dar conștiința, pentru că suferă, am spus că amorțește în același timp cu sentimentele. Acest aspect, împreună cu „transferul” din partea abuzatorului, pot împinge spre decădere: femeia abuzată se expune unor situații, pe care în mod obișnuit le consideră periculoase, sau imorale. Se naște o atitudine hiper-sexuală, sau hipo-sexuală, în funcție de mai mulți factori (vârsta la care a avut loc, cât de traumatizant a fost perceput evenimentul, mecanismele de apărare folosite etc). Pot apărea tulburări psihosomatice, de la dureri resimțite în anumite părți ale corpului, până la senzația de sufocare, migrene, dureri de spate, paralizie de scurtă durată, sau chiar senzația că unele părți ale corpului nu îi aparțin (disociere). Pot apărea tulburări ale comportamentului alimentar, depresie, halucinații, angoase, fobii, sindromul de stres post-traumatic, tulburare disociativă de personalitate.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. asta e situatia in rindul minorilor. Dupa ce fac sex din placere,curiozitate, etc, gata daca baiatul nu mai continua sa vorbeasca cu fata TROSC a fost viol. si de mai dispui si de cunostinte /bani .. poti nenorocii un tinar pe viata .
    De ce 2-3 „pedepse” dus in centru, plata de de etc.
    Legile romane…… Ca si la circulatie platesti si amenda si i ti iau si puncte …….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.