spot_img
23.3 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

3 MORTI SI 14 RĂNITI

- Advertisement -

• trei persoane au murit într-un teribil accident rutier petrecut la iesirea din Horia • s-au izbit cu un VW Golf într-un microbuz plin cu oameni • cauza coliziunii – evitarea unui cîine • sase alte persoane au fost rănite grav, iar opt mai usor • este cel mai grav accident din Neamt din ultimii ani •

3 morti, 6 răniti grav si 8 usor reprezintă bilantul celui mai grav accident de circulatie petrecut în ultimii ani în judetul Neamt, pe „Soseaua mortii“, DN 2 – E 85, la iesirea din comuna Horia către Bacău. Sîmbătă, 8 octombrie, o manevră de evitare a unui cîine, efectuată cu un Volkswagen Golf 5, de către o tînără soferită din Fălticeni, urmată de redresarea esuată pe o sosea udă au creat o imagine de cosmar. Masina scăpată de sub control s-a izbit frontal de un microbuz plin cu oameni care se întorceau de la muncă, marea lor majoritate fiind din Dagîta. Situatia s-a trasformat în „cod rosu pentru situatie de urgentă“, la fata locului fiind trimise cîteva ambulante, masini de descarcerare, autosanitare SMURD de la Detasamentul de Pompieri Roman etc. Impactul fusese atît de puternic, încît toti cei trei pasageri din Golf nu au avut nici o sansă de supravietuire. Călătorii din microbuz au fost proiectati unii peste altii, alegîndu-se cu răni teribile. Politistii au întocmit un raport cît se poate de sumbru după acest accident. Din cauza unui cîine… „în jurul orei 16, în afara localitătii Horia, s-a produs un accident rutier din care a rezultat decesul a trei persoane, rănirea gravă a altor sase si rănirea usoară a altor opt. S-a stabilit că, în timp ce Oana S., de 34 de ani, din Fălticeni, care conducea un autoturism, avînd directia de deplasare spre Bacău, a încercat să evite coliziunea cu un cîine, efectuînd o manevră spre partea dreaptă a drumului. La revenire, spre stînga, a pătruns pe contrasens si a intrat în coliziune frontală cu un microbuz, condus regulamentar de către Aurel B., de 44 de ani, din Podu Turcului, judetul Bacău. Firma care detine microbuzul detine licentă pentru efectuarea transportului de persoane si transporta salariatii unei societăti, de la două puncte de lucru din Bacău si Vrancea, către domiciliile acestora“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvînt al Politiei Neamt.

Rîuri de sînge

Impactul, produs din cîte se pare la o viteză de peste 100 km/h, s-a soldat cu decesul celor trei ocupanti ai autoturismului Volkswagen. Soferita, alături de Genoveva I., în vîrstă de 51 de ani si Gelu I., de 55 de ani, tot din Fălticeni, au fost zdrobiti în urma coliziunii. Cadrele medicale sosite la fata locului au făcut un triaj rapid al rănitilor, transportîndu-i la spital în functie de gravitatea leziunilor. Soferul microbuzului a suferit o fractură de stern, în timp ce Eugen I., de 42 de ani, din Dagîta, pasager în partea din fată a masinii, s-a ales cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, comă gradul III, criză generalizată, fiind transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Consăteanul său, Nicusor D., de 32 de ani, a suferit o fractură de femur, aflîndu-se internat în Spitalul Roman, în timp ce Dobrin C., de 21 de ani, a fost diagnosticat cu fractură la glezna stîngă, un traumatism genunchi drept si o plagă contuză genunchi drept. Răniti grav au fost si Constantin P., de 22 de ani, care s-a ales cu traumatism cranio-cerebral acut deschis si fractură de falangă deget patru la piciorul drept, alături de Vasile C., de 49 de ani, din municipiul Roman, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, fractură metacarp drept. Cu răni ceva mai usoare s-au ales Ionel D., de 20 de ani (traumatism cranio-cerebral si traumatism gamba stîngă), Neculai P., de 20 de ani (traumatism facial acut deschis, traumatism mandibular stînga si traumatism umăr stîng). Lista victimelor din comuna Dagîta este continuată de Costică L., de 44 de ani, cu traumatism la glezne, traumatism cranio-cerebral, Cristinel B., de 40 de ani, internat pentru un traumatism cranio-cerebral deschis si traumatisme de membre inferioare, Liviu I., de 40 de ani (traumatism cranio-cerebral, traumatism toracico – abdominal si plagă contuză gamba dreaptă). Printre victime s-au mai aflat Sergiu B., de 30 de ani (traumatisme craniane, toracice si hematom frontal), Petronel T., de 21 de ani (traumatisme picior drept si coloană cervicală), precum si Constantin B., de 53 de ani (leziuni la membre, coloană cervicală si gambe).

Ore grele la CPU

Cadrele medicale de la Centrul de Primiri Urgente al Spitalului Roman au trebuit să facă fată celui mai mare număr de persoane rănite într-un singur eveniment. Plus că, la Ambulanta Roman era un singur medic de gardă, dar era plecat la o altă solicitare, la Solca, la o pacientă dializată. „Este primul accident colectiv cu atît de multe victime din toată cariera mea. Numărul maxim de persoane accidentate în situatii asemănătoare a fost cam de zece. Un bărbat a decedat în sala de operatii, din cauza leziunilor interne grave, iar alte două persoane au sucombat la locul producerii tragicului eveniment. Cu un alt rănit medicii chirurgi au intrat în sala de operatii, deoarece suferise o ruptură de splină. Dintre victimele aduse la CPU, una a decedat, două au părăsit spitalul, una a fost transportată la Clinica de Neurochirurgie Iasi, iar 12 au rămas internate în sectiile chirurgie si ortopedie, cu multiple traumatisme. De la ora 16, cînd au fost adusi primii răniti, pînă la ora 23 au fot acordate îngrijiri medicale fără oprire. La un moment dat, nici aparatele de la Radiologie n-au mai făcut fată, iar filmele erau pe sfîrsite. Personalul de la CPU a fost completat cu medici si asistenti medicali din alte sectii. Dincolo de toate, cel mai tragic a fost momentul pierderii a trei vieti“, a declarat doctor Claudia Dumitrasc, medic de gardă în cadrul CPU. Aceasta a mai precizat că foarte dificilă a fost si înregistrarea accidentatilor, deoarece cu multi nu se putea discuta din cauza leziunilor. Aici au intervenit politistii care au ajutat la completarea foilor de observatie cu datele de identitate ale fiecărui pacient. Au fost momente de tensiune create si de panica inutilă a unor alti suferinzi care voiau pe loc îngrijiri în urma unor accidente minore.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.