spot_img
spot_img
2.5 C
Vaslui
15-dec.-2024

Ce este cânepa și care sunt beneficiile ei!

- Advertisement -

SFATURI UTILE… Cânepa s-a ridicat în centrul atenției în ultimii ani, în principal datorită creșterii popularității suplimentelor cu CBD (CBD-ul, sau canabidiolul, este un compus organic regăsit în planta de cannabis, cunoscută la noi în țară și sub numele de cânepă). Dar cânepa nu reprezintă o noutate. De fapt, se crede a fi una dintre primele plante cultivate de omenire. Cu toate acestea, este interesant cum istoria cânepei, deși este o plantă foarte importantă, este adesea omisă din cărțile de istorie și din sălile de clasă. În acest articol, vom explora istoria bogată a cânepei și tranziția sa de la o plantă folosită în principal pentru alimentație și fibre, la planta cu un impact uriaș în domeniul sănătății și al medicinei.

Primele mențiuni ale cânepei provin din China antică. De exemplu, Xia Xiao Zheng, este un vechi text chinez și unul dintre cele mai vechi tratate agricole din lume. Acesta menționează cânepa ca fiind una dintre principalele culturi din China antică. De asemenea, dovezile arheologice provenite de la sit-uri din întreaga țară arată cum chinezii se bazau foarte mult pe cultura de canabis. Istoricii cred că populația chineză a crescut inițial cânepa pentru a fi folosită în alimentație, datorită semințelor sale extrem de nutritive. Pe măsură ce procesele lor agricole s-au îmbunătățit, chinezii au descoperit că pot folosi tulpinile de cânepă pentru a produce fibre pentru hârtie, frânghii, îmbrăcăminte și multe altele. Se crede că primele funii și foi de hârtie derivate din cânepă au apărut în China în jurul anului 2800 î.Hr. Cu toate acestea, cultivarea cânepei a început mult mai devreme, încă din anul 8000 î.Hr. țesutul din fibre de cânepă este considerat că ar fi apărut acum vreo 10.000 de ani, aproximativ în aceeași perioadă cu descoperirea ceramicii de către populație.

Revenirea în lumina reflectoarelor a cânepii

În prezent, cânepa a ajuns din nou în lumina reflectoarelor. După mulți ani în care a fost interzisă în multe țări din întreaga lume, oamenii încep să se reconecteze cu cânepa și să înțeleagă că aceasta reprezintă mult mai mult. Iată câteva dintre beneficii:

  • Un hectar de cânepă produce la fel de mult oxigen cât 25 de hectare de pădure. Repet, un hectar de cânepă poate produce oxigen cât 4 hectare de lemn.
  • În timp ce cânepa poate fi transformată în hârtie de 8 ori, lemnul poate fi transformat în hârtie de 3 ori. (!!)
  • Cânepa crește în 4 luni, copacul crește în 20-50 de ani.
  • Floarea de cânepă este o adevărată capcană de radiații.
  • Canepa poate fi cultivată oriunde în lume și necesită foarte puțină apă. Mai mult, pentru că se poate apăra împotriva insectelor, nu are nevoie de pesticide.
  • Dacă țesăturile de canabis se răspândesc, industria pesticidelor ar putea dispărea complet.
  • Primii fermieri au folosit produse din cânepă; chiar și cuvântul „KANVAS” este numele produselor din cânepă. Cânepa este, de asemenea, o plantă ideală pentru confecționarea frânghiilor, șireturilor, genților, pantofilor
  • Reducerea efectelor chimioterapiei și radiațiilor în tratamentul canabisului, SIDA și cancerului; A fost utilizat în cel puțin 250 de boli precum reumatism, inimă, epilepsie, astm, stomac, insomnie, psihologie și boli ale coloanei vertebrale.
  • Valoarea proteică a semințelor de cânepă este foarte ridicată iar cei doi acizi grași conținuți în ea nu pot fi găsiți nicăieri altundeva
  • Cânepa este chiar mai ieftină de produs decât soia.
  • Animalele hrănite cu cânepă nu au nevoie de înlocuiri hormonale.
  • Toate produsele din plastic pot fi fabricate din cânepă iar plasticul de cânepă este foarte ușor de redat în natură.
  • Dacă caroseria unei mașini este făcută din cânepă, aceasta va fi de 10 ori mai puternică decât oțelul.
  • Poate fi folosit și pentru izolarea clădirilor; durabil, accesibil și flexibil.
  • Săpunurile și cosmeticele pe bază de cânepă nu contaminează apa, deci este complet organică.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Se cultiva la greu si la noi, n-am mai văzut un sac din cânepă de nu mai țin minte când și majoritatea erau din cânepă, incomparabil mai buni decât prostiile de acum
    Nu cred totuși ca se va reveni, e mult prea invadata piața cu plastic ca sa mai aibă vreo șansă, poate doar cu vreo lege de obligativitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.