spot_img
spot_img
3.7 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Anchetã în cazul copilului sfâsiat de câini

- Advertisement -

REACTIE Drama lui Mãdãlin Butnariu, copilul care a supravietuit miraculos celor patru câini care l-au atacat se pare cã a fost “necesarã” sã se punã capãt ignorantei si neglijentei detinãtorului de animale. Desi nu e primul caz în care o persoanã este rãnitã de aceiasi câini, acum nu s-a mai putut trece cu vederea un astfel de incident si s-a depus o plângere la politie împotriva celui care ar trebui se preocupe de toate mãsurile de sigurantã pe care le impune detinerea unor animale agresive. Familia Butnariu a depus imediat dupã incident o plângere penalã la adresa lui Horatiu Podoleanu, proprietarul fabricii de pâine si stãpânul celor patru animale, iar dacã anchetatorii îl vor gãsi vinovat, acesta riscã o pedeapsã cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. În sprijinul demersului fãcut de pãrintii baiatului se vor adãuga si declaratiile lui Ioan Mânzat, cel cãruia Mãdalin îi multumeste necontenit cã l-a scãpat cu viatã. Ioan Mânzat este ferm hotãrât sã participe la toate demersurile legale prin care Podoleanu sã fie sanctionat, pentru cã, dupã cum el însusi povesteste, incidente similare i-au mai fost trecute cu vederea patronului neglijent. El însusi a trecut cu vederea atacul acelorasi câini asupra propriului fiu, dar gravitatea ultimului incident pare sã fi pus punct tolerantei.

În urma plângerii depuse cãtre Politia Municipalã Vaslui de pãrintii lui Mãdalin Butnariu, copilul care duminicã seara a fost sfâsiat de patru câini, a fost demaratã o anchetã. Inspectorul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, declarã: “Plângerea depusã de pãrintii victimei a dus la demararea unei anchete, a fost întocmit un dosar penal în temeiul nerespectãrii prevederilor ordonantei de urgentã 55/2002 privind regimul de detinere a câinilor periculosi sau agresivi. Pânã la aceastã datã, a fost audiat tatãl bãiatului, ancheta va continua cu audierea prorietarului celor patru câini implicati în incident, de asemenea, anchetatorii asteaptã certificatul medico-legal din care sã reiasã perioada în care victima a avut nevoie de îngrijiriri medicale.”

Bãiatul continuã sã tresarã de fiecare datã când închide ochii

La cinci zile de la tragedia lui Mãdãlin, medicul care se ocupã de cazul lui, este rezervat în declaratii. Augustin Ilies considerã cã este mult prea devreme pentru a califica ca bunã starea de sãnãtate fizicã a bãiatului, iar în ceea ce priveste sãnãtatea lui psihicã si emotionalã situatia a rãmas neschimbatã. Bãiatul continuã sã tresarã de fiecare datã când închide ochii, de spaima câinilor pe care îi vede si îi simte necontenit , drept pentru care, pe lângã tratament medicamentos, Mãdãlin are parte si de terapie psihologicã, care cu sigurantã va necesita continuatã si dupã iesirea din spital.

Salvatorul lui Mãdãlin: “Imaginati-vã ce a simtit copilul, dacã abia m-am descurcat eu cu grebla în mânã!”

“ Acum doi ani propriul meu copil a fost muscat de câinii aceluiasi om. Dacã atunci l-am iertat, acum n-am sã o mai fac. Când bãiatul meu a fost atacat de acele animale, proprietarul lor s-a oferit sã mã ajute, a fost o singurã datã la spital, a promis cã nu o sã se mai întâmple, dar degeaba, la doi ani dupã asta, un copil era sã moarã din cauza lor. În acea searã, strigãtele lui Stefan (prietenul lui Mãdãlin) m-au luat ca din oalã. Era deja întuneric, initial nu mi-am dat seama ce se întâmplã, apoi am realizat cã e vorba de câini, m-am întors imediat în curte, am luat o greblã si am intrat peste ei. Cu greu animalele au lãsat copilul în pace si s-au orientat spre mine, imediat o altã persoana care venise acolo l-a scos pe Mãdãlin în stradã. Nu a trecut mult timp si s-a aglomerat zona, abia atunci câinii s-au speriat si au fugit. Imaginati-vã ce a simtit copilul, dacã abia m-am descurcat eu cu grebla în mânã! Ceea ce vreau eu sã spun este cã, împreunã cu familia Butnariu si cu ceilalti vecini din zonã, vrem sã facem tot ce ne stã în putintã sã nu se mai întâmple asa ceva. Nu mai putem tolera indolenta asta, vom colabora cu organele care ancheteazã cazul, vom fi sinceri, nu ne vom mai lãsa intimidati de puterea lui financiarã, sau de influenta de care ar putea sã se bucure acel patron iresponsabil. Sã stiti cã acest om nici mãcar nu este un asa mare iubitor de animale cum sustine peste tot; de ce credeti cã sunt câinii acestia atât de agresivi? Lumea de aici stie de multã vreme cã cel putin ãla mare, câinele-lup a fost antrenat sã se lupte cu alti câini, ar trebui luate mãsuri drastice, nicãieri nu este toleratã o astfel de situatie.” declarã Ioan Mânzat

Doctorul: “Pielea capului are nevoie de îngrijiri deosebite, pentru cã s-a instalat un proces de necrozare.”

“ Din punct de vedere fizic putem spune cã evolutia stãrii lui de sãnãtate este acceptabilã, dar încã pielea capului are nevoie de îngrijiri deosebite, pentru cã s-a instalat un proces de necrozare, si nu uitati cã bãiatul are leziuni pe toatã suprafata corpului. Copilul este tratat cu antibiotice si a început tratamentul psihiatric si psihologic pentru depãsirea socului emotional în care se aflã. Este prea devreme sã mã pronunt pentru un rezultat pe deplin favorabil. Dupã progresele fãcute de pacient estimez cã cel putin o sãptãmânã copilul va rãmâne internat în spital” a declarat Augustin Ilies, seful sectiei de Chirurgie si ortopedie infantilã a Spitalului Judetean de Urgente Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.