spot_img
10.6 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Codul Rutier, noi modificãri: un parbriz murdar ar putea aduce o amendã usturãtoare!

- Advertisement -

MODIFICÃRI…Guvernantii anuntã noi modificãri la Codul Rutier care vor scoate din buzunarul soferilor care încalcã noile reguli sume importante de bani. Astfel, pentru un parbriz murdar, amenda poate ajunge la 1.160 de lei. De asemenea, lipsa trusei medicale poate aduce o amendã de 725 de lei. Cea mai mare amendã o pot încasa, în schimb, cei care împrumutã masina prietenilor si acestia fac accident. În asemenea cazuri, amenda primitã de proprietar ajunge la 2.900 de lei. Aceeasi amendã o pot primi si soferii care nu acordã prioritate si, drept urmare, au loc accidente rutiere.

Pentru soferii indisciplinati în trafic se anuntã vremuri grele, conform noilor modificãri aduse la Codul Rutier. Acestea vor scoate din buzunarul soferilor sume considerabile de bani. Conform noilor prevederi, soferii care au parbrizul, luneta sau geamurile laterale foarte murdare riscã sancțiuni cuprinse între 860 si 1.160 de lei. Legislativul motiveazã aceste majorãri prin faptul cã geamurile murdare pot restrânge sau obtura vizibilitatea conducãtorului auto. De asemenea, din masina oricãrui sofer nu trebuie sã lipseascã trusa medicalã, stingãtorul pentru incendii si triunghiurile reflectorizante omologate, stabilite prin legislatia privind circulația pe drumurile publice. Lipsa acestora reprezintã contravenție si se pedepseste cu amenzi cuprinse între 590 si 725 de lei. De asemenea, amenzi foarte mari vor primi cei care împrumutã masina prietenilor sau cunoscutilor si acestia provoacã accidente rutiere. Cei care fac acest lucru riscã amenzi de pânã la 2.900 de lei, fãrã posibilitatea de a putea achita jumãtate din sumã în termenul legal de 15 zile. Acest lucru se aplicã doar dacã refuzi sã le dai polițistilor datele personale ale prietenului cu pricina. Nu trebuie uitat si faptul cã neacordarea de prioritate aduce cu sine amenzi cuprinse între 870 si 1.160 de lei, iar dacã se produce un accident, atunci valoarea contravenției creste si ajunge între 1.305 si 2.900 de lei. Șoferii ar putea fi sancționați cu amenzi mai mari în cazul în care nu plãtesc taxa de drum, conform unui proiect de lege pus în dezbatere publicã de Ministerul Transporturilor. De asemenea, autoritãțile iau în calcul plata rovinietei pentru distanțele parcurse, nu pentru perioade fixe. Astfel, cine nu-si cumpãrã rovinieta poate fi amendat cu pânã la 275 de lei, sumã valabilã doar pentru autoturisme. Valoarea ajunge sã se tripleze pentru camioane, ajungându-se la o sancțiune de 12.000 de lei. Ordonanta de Guvern care modificã Codul Rutier mai aduce cu sine si sancționarea comportamentului agresiv al soferilor la volan, schimbãri la reducerea perioadei de suspendare a permisului, înãsprirea sancțiunilor pentru încãlcarea regulilor de circulație si apariția unor noi amenzi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Modificari facute de militieni pentru marirera bazei spagii. Cum sa ai parbrizul curat cand soselele sunt pline cu pamant carat din camp de utilajele agricole si din santiere de catre masinile de mare tonaj utilizate in aceste santiere? Sunt prevederi clare in legislatie ca autovehiculele care vin din camp si/ sau santiere sa aiba rotile curate. Dar cum sa sanctioneze miltianul nostru corupt , cand in ce mai multe cazuri autovehiculele respective apartin smecherilor? Nu-i mai simplu sa modificam legea ca in Patul lui Procust? Si sa -i amendeze amaraseteni. E mai simlu. Legea este ambigua, cat de murdar trebuie sa fie parbrizul? Ramane la latitudinea militianului. Dai spaga nu mai este murdar. Nu dai spaga ? E murdar. Amenda.

  2. Tot prostul plătește! Administratorul drumului de ce nu!
    Sa vedem și noi drumuri și străzi macar fara gropi nu mai vorbesc maturate și spălate ca in UE. In Vaslui este dezastru prin oraș, de unde atâta mașină curata! Acum o speli !acum e la loc!
    Sau îmbogățit spălătoriile! Și de acum in colo și mai și….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.