spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Panou publicitar ilegal montat pe un indicator rutier, în “buricul” Hușului

- Advertisement -
IDEI… La Huși, patronul unei vulcanizări, pentru a-și face reclamă, suspendă, deasupra a două indicatoare rutiere, reclama afacerii sale, fără să țină cont că ceea ce face contravine legislației în vigoare.

TUPEU… Pentru a scăpa de hățișul legislativ și de aprobările necesare pentru afișarea unui panou publicitar, un întreprinzător din municipiul Huși a găsit cea mai eficientă metodă. Fără să țină cont că legea interzice așa ceva, hușeanul și-a agățat reclama deasupra a două indicatoare rutiere, câte unul pe fiecare sens de mers. Acțiunea sa este una ce contravine legislației mai ales că, după cum susține chiar primarul Ioan Ciupilan, nici primăria și nici Consiliul Local nu au aprobat așa ceva. De asemenea, edilul susține că polițiștii hușeni ar fi trebuit să se autosesizeze în acest caz. De fapt, putem vorbi aici de o culpă comună ținând cont de faptul că Primăria municipiului Huși gestionează bucata din E 85 care traversează orașul, dar și faptul că poliția hușeană ar fi trebuit să vadă acel panou și să-l sancționeze pe cel care a încălcat legea.

La Huși, patronul unei vulcanizări dă dovadă de ingeniozitate și, pentru a-și face reclamă, suspendă, deasupra a două indicatoare rutiere, reclama afacerii sale, fără să țină cont că ceea ce face el contravine legislației în vigoare. Vorbim aici de indicatoare rutiere situate în apropierea sensului giratoriu din dreptul magazinului LIDL, câte un indicator pe fiecare sens de mers. Ținând cont de faptul că porțiunea de drum pe care sunt situate cele două panouri aparține Primăriei municipiului Huși, am întrebat pe primarul Ioan Ciupilan dacă a aprobat o asemenea reclamă. “Nu știam de cele două panouri și vă pot spune că nici primăria și nici Consiliul Local Huși nu a aprobat așa ceva. Dacă reclamele există, cel care se face vinovat de afișarea lor, fără autorizație, va trebui să plătească, dar și poliția are vina ei în toată această poveste”, spune edilul. Porțiunea de drum despre care facem vorbire face parte din DE 85 și face legătura între Crasna și Vama Albița. Numai că, bucata care traversează municipiul Huși a fost predată, conform unui protocol, primăriei, împreună cu indicatoarele rutiere. Altfel spus, acea bucată de drum este răspunderea celor din autoritatea publică locală. De asemenea, ilegalitatea ar fi trebuit semnalată și de către polițiștii de la Rutiera din Huși, iar aceștia ar fi trebuit să amendeze patronul vulcanizării și să-l oblige să dea jos reclamele. “Ceea ce se întâmplă la Huși este ilegal și exclus ca un investitor, indiferent cine ar fi el, să primească aprobare pentru a monta asemenea reclame pe indicatoarele rutiere. Noi nu putem lua măsuri pentru că bucata de drum ce traversează orașul nu este în administrarea noastră, dar primăria și Poliția Huși ar fi trebuit să se sesizeze și să ia măsuri în acest caz”, spun cei care administrează DE 85. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări, prin intermediul Biroului Rutier Huși cu privire la aspectele prezentate. “În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care a amplasat, neautorizat, panoul publicitar pe indicatorul rutier de orientare, fiind dispuse măsuri de înlăturare a acestuia. Totodată, urmează a fi dispuse măsuri de sancționare contravențională a persoanei care a amplasat mijlocul de publicitate” a precizat Biroul de presă al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.