spot_img
14.4 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Toti elevii care au luat meditatii gratuite au luat Bac-ul

- Advertisement -

SUCCES „Faptul cã elevii huseni care au venit la meditatii gratuite si au luat note neasteptat de bune, unii chiar peste 8, dovedeste cã, atunci când existã un pic mai multã implicare si vointã, învãtatul este cum nu se poate mai simplu”, a concluzionat profesorul husean Daniel Mihu, cel care s-a implicat în proiectul „Scoala de varã”, initiat de organizatia de tineret a PDL Husi.

Toti elevii care au venit la asa-numita „Scoalã de varã”, organizatã de Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, în parteneriat cu organizatia localã de tineret a PDL, au trecut cu bine Bacalaureatul. Acest lucru i-a bucurat pe profesorii care s-au implicat în proiect. Profesorul de limba si literatura românã, Daniel Mihu, este unul dintre ei. El este convins cã toti elevii au resursele intelectuale necesare pentru a acumula cât mai multe cunostinte, însã partea de neînteles este reprezentatã de abordarea scolii cu prea multã usurintã. „Sunt copii buni cu totii, toti meritã o sansã si toti pot evolua. Dar am observat cã multi dintre ei trateazã scoala prea usor, se implicã putin si, probabil, nu sunt motivati suficient. În momentul în care au vãzut cã au pierdut prima sesiune de Bac, unii din ei si-au schimbat atitudinea si au devenit mai interesati. La „Scoala de varã”, initiatã împreunã cu domnul Cosmin Filip, au venit cam 25 de elevi. Unii au mai lipsit, cam 10 au venit zi de zi. Vreau sã vã spun cã a fost o adevãratã bucurie când am vãzut cã toti au luat, cu note de 7 si 8, chiar 8,40. Sã ne gândim cã ei ar fi învãtat în fiecare zi de liceu, asa cum au învãtat pentru acest Bacalaureat de toamnã! Vã dati seama cât de frumos s-ar fi prezentat la examen!?”, a spus profesorul Daniel Mihu.

„A fost un mare beneficiu pentru ei organizarea acestor meditatii gratuite”!

„Într-un timp destul de scurt, noi am încercat sã trecem în revistã aspecte care se cer la un examen de Bacalaureat. Vorbim aici de interpretarea unui text la prima vedere, de elemente de sintaxã, morfologie, de ortografie, dar si eseul argumentativ, unde multora li se pare usor, dar nu este deloc asa. La un asemenea subiect se pune în evidentã lectura suplimentarã a elevului, eleganta exprimãrii, imaginatia desigur. Si nu e usor. Am încercat sã le trecem în revistã pe toate si m-am bucurat foarte mult cã cei prezenti la cursuri au demonstrat cã si-au dat silinta sã treacã examenul cu bine. Nu pot sã nu precizez cã a fost un mare beneficiu pentru ei organizarea acestor meditatii gratuite. Stim foarte bine cã multi dintre elevi provin din familii cu multe probleme materiale, care nu ar fi putut plãti meditatori”, a mai spus profesorul husean Daniel Mihu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.