spot_img
13.1 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

O navă spațială chinezească a fost detectată în timp ce înlătura un alt satelit de pe orbita terestră

- Advertisement -

O navă spațială lansată de China a fost observată în timp ce prindea și arunca de pe orbită un satelit dezafectat, potrivit unei companii private care urmărește activitatea sateliților de pe orbita terestră și citată de Deutsche Welle. Satelitul vechi a fost aruncat pe o orbită mai îndepărtată cu 300 de kilometri de cea originală.

Pe orbita terestră, a avut loc o operațiune care aduce aminte de filmele Star Wars. Luna trecută, compania ExoAnalytic a observat o navă spațială a Chinei în timp ce „făcea curățenie” în spațiu, de unde a îndepărtat un satelit mai vechi.

Nava chinezescă a apucat un satelit „mort” și, peste câteva zile, l-a aruncat la 300 de kilomteri depărtare de orbita inițială, acolo unde este mult mai puțin probabil să lovească vreo navă spațială care ar putea să îi intersecteze orbita pe viitor.

Aceste evenimente rare au fost prezentate de Dr. Brien Flewelling în cadrul unui seminar organizat de Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale și Fundația „O lume sigură” (Secure World Foundation). Flewelling este arhitect-șef pentru conștientizarea situației spațiale al companiei ExoAnalytic Solutions, compania privată care urmărește poziția sateliților de pe orbita terestră, folosind a rețea globală de telescoape optice…https://www.digi24.ro/stiri/externe/o-nava-spatiala-chinezeasca-a-fost-detectata-in-timp-ce-inlatura-un-alt-satelit-de-pe-orbita-terestra-1831863

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.