spot_img
spot_img
1.4 C
Vaslui
23-dec.-2024

ISJ Vaslui a validat și dosarele celor 24 de candidați respinși inițial la concursul pentru directori!

- Advertisement -
REVENIRE… Dacă în primă fază 24 de candidați au fost declarați respinși la proba dosarului, acum, după publicarea listei finale, toți aceștia au trecut mai departe.

ÎNSCRIERI… Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a publicat lista finală a candidaților înscriși la concursul pentru directori. Dacă în primă fază 24 de candidați au fost declarați respinși la proba dosarului, acum, după publicarea listei finale, toți aceștia au trecut mai departe. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ, cei 24 de candidați au avut inițial documente neconforme (valabilitate expirată, ilizibile, neînregistrate, folosirea unui model de adeverință mai vechi), însă pe 2 și 3 februarie au avut posibilitatea să solicite completarea dosarului cu documentele respective. “La o nouă verificare a dosarelor, s-a constatat că noile documente sunt conforme și s-a validat dosarul de concurs”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Vaslui, prof. Pavel Toma. Astfel, 81 de profesori vor participa la concursul pentru directori, toți având posibilitatea să ocupe un post, pentru că sunt vacante 87 de funcții. Printre acestea se numără și cele de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș“ Bârlad, Liceul „Dimitrie Cantemir” Fălciu, Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși, Școala Gimnazială „Anastasie Fătu” Berezeni, Școala Gimnazială „Anastasie Panu” Huși, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Huși și Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui.

Proba scrisă va avea loc pe data de 18 februarie, iar interviul e programat în perioada 16-25 martie. Proba scrisă va consta în rezolvarea de către candidați, în maximum 120 de minute, a unui test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care „se vor evalua capacități și competențe relevante pentru activitatea de management educațional: capacități cognitive; competențe de management și leadership. Fiecare item corect rezolvat se notează cu două puncte. Nota se obține prin împărțirea la 10 a sumei punctajelor obținute. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de evaluare a probei scrise. Evaluarea testului standardizat se face în prezența candidatului și a observatorilor. Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor”, se arată în procedura de organizare a concursului. Pentru această probă, candidații trebuie să învețe din trei cărți și patru legi/documente. Este vorba despre cărțile „Leadership și management educațional. Teorii și practici actuale”, (capitolele 1, 2, 3, 4 și 8), „Învățarea vizibilă” (capitolul 9) și „școli care învață. A cincea disciplină aplicată în educație” (capitolelel VIII, IX, XII, XIII.1). De asemenea, vor trebui să cunoască Legea educației naționale, Statutul elevului, Regulamentul-cadrul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitare și un document aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 3239/2021 – Repere pentru proiectare și actualizarea curriculumului național.

Rezultatele finale ale concursului vor fi publicate pe data 29 martie

Interviul va avea o durată de 60 de minute pentru fiecare candidat. „În cadrul acestuia se evaluează: competențele de management strategic, operațional și de comunicare, prin prezentarea unei strategii de dezvoltare a unității de învățământ pentru care candidează; abilitățile de rezolvare a unor situații-problemă, prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ pentru care candidează; competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului. Strategia de dezvoltare a unității de învățământ va conține maximum cinci pagini și va fi pusă la dispoziția membrilor comisiei de evaluare a probei de interviu la prezentarea candidatului pentru susținerea probei. Interviul este evaluat cu punctaje exprimate prin numere întregi de la 1 la 10 de către fiecare membru al comisiei, punctajul final fiind media aritmetică a punctajelor acordate de către cei cinci membri ai comisiei de evaluare. Pot participa la proba de interviu doar candidații declarați admiși la proba scrisă (n.r. care au obținut cel puțin nota 7)”, se arată în procedura de organizare a concursului. Rezultatele finale ale concursului vor fi publicate pe 29 martie, urmând ca, apoi, cei declarați „admiși” să își exprime opțiunea pentru una sau mai multe funcții de director/director adjunct rămase vacante, după concursul anterior. Pe 4 aprilie vor fi emise deciziile de numire, care vor intra în vigoare începând cu data de 18 aprilie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.