spot_img
16.8 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Un primar a dat în judecată ANI

- Advertisement -
hdr

Primarul comunei Crăcăoani, Alexandrina Raclariu, se luptă în instanţă cu Agenţia Naţională de Integritate, după ce instituţia a declarat edilul ca fiind în conflict de interese administrativ.

Totul s-a întîmplat la finele anului trecut, cînd ANI a emis un comunicat în care preciza că primăriţa de la Crăcăoani şi-a numit fiul în funcţia de administrator public. La scurt timp după aceasta, în ultima zi a lunii ianuarie 2022, primăriţa s-a adresat magistraţilor din cadrul Tribunalului Neamţ, pentru soluţionarea conflictului.

Cauza a intrat pe rolul instanţei pe 31 ianuarie 2022, fiind înregistrată la Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal şi are ca obiect conflict de interese/incompatibilitate – constatate de ANI. Alexandrina Raclariu are calitatea de reclamant, iar Agenţia Naţională de Integritate este pîrît.

Deocamdată nu a fost stabilită prima înfăţişare. Urmează ca cele două părţi să se judece, iar la final magistraţii vor decide de partea cui este dreptatea. Indiferent de soluţia instanţei de fond, aceasta nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară. Totul a început pe 28 decembrie 2021, cînd inspectorii de la Agenţia Naţională de Integritate a emis un comunicat în care constata starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 26 aleşi locali. Printre aceştia se afla şi primăriţa de la Crăcăoani…https://monitorulneamt.ro/un-primar-a-dat-in-judecata-ani/

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.