spot_img
spot_img
6 C
Vaslui
20-ian.-2025

Hușenii îi caută… și nu-i găsesc, pe cei care distrug mobilierul urban!

- Advertisement -
COMPORTAMENT INADECVAT… În mai multe zone din oraș se pot vedea bănci deteriorate, obiecte demolate, coji de semințe și alte asemenea „urme” ale comportamentului unora.

COMENTARII… Hușenii, unii dintre ei, distrug mobilierul urban, fac mizerie prin parcuri, rup pomii sau coșurile de gunoi stradale, însă, după aceea… tot ei se supără! În mai multe zone din oraș, în spațiile special amenajate pentru copii sau pentru aspectul civilizat al orașului se pot vedea bănci deteriorate, obiecte demolate, coji de semințe și alte asemenea „urme” ale comportamentului unora. Faptul că sunt mulți cei care reclamă situațiile mai cu seamă pe internet, dar nimeni nu își asumă asemenea acte, duce la anumite concluzii: „Toți arătăm cu degetul și pare că toți ne purtăm frumos. Dacă e așa, atunci cine distruge, cine murdărește? Este clar că noi facem toate acestea, dar apoi tot noi ne facem că nu știm și reclamăm”, a concluzionat Andrei, unul dintre hușenii care au sesizat public faptul că unii nu țin cont de aspectul orașului. Un alt localnic, Anghel, a cerut primarului să formeze o echipă care să repare dotările parcurilor, precizând că el a fost nevoit să repare singur leagănele din parcul Cercetașilor, pentru ca ele să poată fi folosite în siguranță de copii.

Multe se pot reproșa administrației locale, însă nu și faptul că nu s-a străduit să facă un aspect îngrijit orașului, să facă parcuri, locuri de joacă și spații verzi care să dea un aspect deosebit târgului. S-a achiziționat mobilier urban, s-au pus coșuri de gunoi peste tot și, în genere, s-a pus accent pe imaginea orașului. Ei bine, în ciuda strădaniei, în multe parcuri băncile sunt rupte, mâzgălite sau înconjurate de mormane de coji de semințe; coșurile de gunoi sunt adesea deteriorate, iar în parcurile pentru copii, obiectele care ar trebui să îi bucure pe cei mici sunt distruse. Și, suprinzător, nu de copii sunt rupte, ci de adolescenții sau chiar adulții care, așa cum spunea anterior într-o ședință de Consiliu Local, chiar primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, își uită vârsta și se urcă în leagănele și toboganele micuților de până în 12 ani și, evident, distrug obiectele respective. După aceea, pe internet, curg comentariile critice față de aceste situații, însă nimeni niciodată nu își asumă vreo vină. „Văd că toată lumea reclamă. Am reclamat și eu către Primărie la un moment dat, pentru că am doi copii cu care ies în parcul Cercetașilor și nu îmi place ce găsesc. Dar eu vă întreb: cine face? Că văd că toți suntem supărați că sunt rupte leagănele, că sunt distruse băncile, că se dă cu șutul în coșurile de gunoi și se distrug. Dar cine face așa ceva? Dacă toți ne dăm corecți pe internet și spunem că noi niciodată nu ne-am purtat așa, cine sunt cei care fac? Vin cumva persoane din alt oraș să ne distrugă parcurile și aspectul frumos al orașului? Vine cumva primarul sau consilierii noaptea, să strice dotările din parcurile pentru copii? Eu nu cred. Tot noi suntem, cetățenii. Păcat că Poliția Locală nu știe să prindă un asemenea individ, măcar să nu credem la un moment dat că ne rup leagănele din parc extratereștii”, a scris Andrei, cel care a atașat mai multe imagini cu mobilier urban distrus.

„Cu ani în urmă îți era frică să intri în parcuri, de buruieni și murdărie, însă acum e frumos și îngrijit. Degeaba însă”

Un alt localnic, Anghel, i-a transmis primarului un mesaj, prin care îi cere să facă o echipă care să repare toate stricăciunile. „Rog și eu al nostru primar să facă sau să formeze o echipă pentru revizuirea parcurilor pentru copii. Astăzi am reparat eu pentru copiii mei leagănele din parcul Cercetașilor. Dar dacă nu sunt schimbate anumite chestii, pot cauza tragedii”, a reclamat hușeanul. „Balansoarul de la cinema de astă-vară stă rupt. În parc la Cuza nu mai zic ce e acolo, iar în parc la politie nu mai e tobogan de vreun an… E frumos, dar nu prea!”, a reacționat Simona. „Poate afli și ce sălbatici, needucați sau bețivi distrug aceste parcuri de joacă”, i-a răspus Constantin. De fapt, Poliția Locală ar trebui să afle cine face astfel de lucruri, însă, așa cum au mai explicat reprezentanții instituției în plenul Consiliului Local, numărul polițiștilor locali este relativ mic la nivel de oraș și ar fi imposibil de pus câte un polițist să vegheze fiecare bancă din parc sau fiecare coș de gunoi stradal. „Ține foarte mult de noi, de educație. De ce să dai cu piciorul, de ce să distrugi, de ce să rupi, dacă acolo sunt lucruri care folosesc și care dau o imagine frumoasă orașului. NU mai spuneți că cei de la Primărie sunt vinovați, că nu e așa. Ei au făcut, dar noi trebuie să menținem. Cu ani în urmă îți era frică să intri în parcuri, de buruieni și murdărie, însă acum e frumos și îngrijit. Degeaba însă, dacă unii au o plăcere în a strica. Păcat că nu respectăm ceea ce se face bine în oraș”, a spus hușeanca Adelina Palade.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Ar trebui scoasa Politia Locala sa faca ce ar trebui sa faca…pentru ce sunt platiti. Sa mai vedem si noi localii la fata prin parcuri, piete, scoli…oare seful Politiei Locale nu se intreaba ce fac „baietii” lui? Oare primarul nu se intreaba ce face Politia Locala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.