spot_img
17.2 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

O rachetă SpaceX, scăpată de sub control, va lovi Luna. Coliziunea ar putea avea loc în martie

- Advertisement -

O rachetă SpaceX se află pe un curs de coliziune cu Luna, după ce a petrecut aproape şapte ani zburând prin spaţiu, spun experţii. Racheta a fost lansată iniţial din Florida, în februarie 2015, ca parte a unei misiuni interplanetare, scrie The Guardian.

Însă, după ce a finalizat o ardere lungă a motoarelor sale şi a trimis Observatorul climatic din spaţiul cosmic profund al NOAA în drumul său spre aşa-numitul punct Lagrange – o poziţie neutră din punct de vedere gravitaţional de patru ori mai departe decât Luna şi în linie directă cu Soarele – a doua treaptă a rachetei a fost abandonată.

În acest stadiu, racheta se afla la o înălţime suficient de mare și nu mai are suficient combustibil pentru a reveni în atmosfera terestră, dar, de asemenea, „nu are energia necesară pentru a scăpa de gravitaţia sistemului Pământ-Lună”, a explicat meteorologul Eric Berger într-o postare recentă pe Ars Technica. „Aşa că a urmat o orbită oarecum haotică din februarie 2015″, a adăugat Berger…https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/o-racheta-spacex-scapata-de-sub-control-va-lovi-luna-coliziunea-ar-putea-avea-loc-in-martie-1815987

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.