spot_img
14.7 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Ce cred ucrainenii şi ruşii despre iminenţa unui război între ţările lor: „De ce am avea nevoie de Ucraina? Să-i lăsăm în pace”

- Advertisement -

Ce cred ucrainenii şi ruşii despre situaţia actuală a crizei cu privire la Ucraina? Va duce la un război? Care este starea lor de spirit? Jurnaliştii BBC şi CNN au stat de vorbă cu populaţia şi soldaţii, la Kiev şi Moscova, sau aproape de liniile de front din estul Ucrainei.

La Kiev, într-o atmosferă de sărbătoare creată de zăpada aşternută în pieţe, ucrainenii nu sunt peste măsură de îngrijoraţi şi mulţi au opinii destul de ferme cu privire la tensiunile dintre Rusia şi Ucraina.

„Rusia ar fi în stare de orice din cauza lui Putin, care este imprevizibil. Atâta vreme cât Putin e la conducere, riscul nu va dispărea”, spune Volodimir.

Este o idee care răzbate peste tot în Ucraina – de la anexarea peninsulei sudice a Crimeei şi sprijinirea separatiştilor din regiunea estică Donbas, luptele nu s-au domolit şi au curs atacurile cibernetice şi eforturile de dezinformare.

„Nu sunt îngrijorată pentru că avem autorităţi competente şi-l avem pe preşedintele nostru. Cred că pot reuşi să facă faţă. Ne protejează, de aceea i-am ales”, spune Anastasia pe un ton vizibil mai optimist.

Victor nu este nici el prea îngrijorat, pentru că are parte de instruire militară de bază la universitatea pe care o urmează şi simte că are opţiuni.

Citeste mai mult: adev.ro/r65mjy

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.