spot_img
18.5 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Epava unui avion american dispărut în urmă cu 77 de ani a fost găsită în munții Himalaya

- Advertisement -

Epava unui avion dat dispărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost localizată în India, în lanţul muntos Himalaya, la 77 de ani de la prăbuşire. Aeronava aparținea armatei americane și avea la bord 13 oameni.

A vionul C-46 venea din Kunming, în sudul Chinei, când a fost surprins de o furtună deasupra unei zone muntoase din statul indian Arunachal Pradesh, în ianuarie 1945, relatează AFP.

„Nu s-a mai auzit niciodată de avion. Pur şi simplu a dispărut”, a declarat în această săptămână Clayton Kuhles, preşedintele fondator al organizaţiei neguvernamentale MIA Recoveries, care a condus căutările, la solicitarea fiului unuia dintre pasageri.

Kuhles şi echipa sa de ghizi din grupul etnic local Lisu s-au confruntat cu condiţii extreme în munţi, trebuind uneori să traverseze râuri cu apă adâncă şi să campeze la temperaturi sub 0 grade Celsius, la altitudini mari. În septembrie anul trecut, trei dintre aceşti ghizi au murit de hipotermie, în faza iniţială a expediţiei, în timp ce campau în plină furtună de zăpadă…https://www.digi24.ro/stiri/externe/epava-unui-avion-american-disparut-in-urma-cu-77-de-ani-a-fost-gasita-in-muntii-himalaya-1810857

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.