spot_img
17 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

Diagnosticul psihiatrului, după ce Anders Breivik, condamnat pentru că a omorât 77 de oameni, a cerut să fie eliberat condiționat

- Advertisement -

Neonazistul norvegian Anders Breivik, care cere eliberarea condiţionată din închisoare, este la fel de periculos ca în urmă cu zece ani, când a ucis 77 de oameni, a afirmat miercuri un psihiatru care l-a ţinut sub observaţie.

Anders Breivik, condamnat în 2012 la 21 de ani de închisoare, cu posibilitate de prelungire, compare săptămâna aceasta în faţa comisiei care decide dacă va fi eliberat înainte de termen. El susţine că a renunţat la violenţă.

„Apreciez că Breivik are acelaşi diagnostic pe care l-a avut întodeauna”, a declarat psihiatra Randi Rosenqvist la tribunalul din districtul Telemark din sudul Norvegiei, în a doua zi a unei proceduri desfăşurate, din motive de securitate, în sala de sport a închisorii din Skien unde este încarcerat extremistul. „Riscul unor acte violente viitoare nu s-a modificat din 2012 şi 2013, când mi-am redactat prima evaluare”, a spus ea, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Experta apreciază că pacientul suferă de tulburări de personalitate şi l-a descris drept „asocial, histrionic şi narcisist”.

Raportul psihiatric – singurul solicitat de instanţă – este considerat hotărâtor pentru decizia privind eliberarea condiţionată, considerată în acest moment foarte puţin probabilă…https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/diagnosticul-psihiatrului-dupa-ce-anders-breivik-condamnat-pentru-ca-a-omorat-77-de-oameni-a-cerut-sa-fie-eliberat-conditionat-1808233

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.