spot_img
15 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Luni, 17 ianuarie 2022, e Blue Monday, cea mai tristă zi din an. Cum a apărut acest concept

- Advertisement -

Luni, 17 ianuarie, pică Blue Monday, cea mai tristă zi din 2022. Conceptul a apărut prima dată în 2005 într-un comunicat de presă al companiei britanice de turism Sky Travel, în cadrul unei acţiuni de PR. O formulă a psihologului Cliff Arnall indica a treia zi de luni din ianuarie ca fiind cea mai sumbră din an.

Formula lui Arnall ia în considerare mai mulţi factori, inclusiv vremea din această perioadă a anului, nivelul probabil de îndatorare al oamenilor, perioada de după Crăciun şi rezoluţiile de Anul Nou, nivelul general de motivaţie mai scăzut şi nevoia de a acţiona, scrie Agerpres.

Această teorie a lansat numeroase dezbateri care continuă şi în prezent. Ea poate avea sens în teorie, dar, în realitate, unii experţi o consideră pseudoştiinţă. Ştiinţa din spatele formulei este frecvent pusă la îndoială şi foarte atent analizată pentru că ar putea banaliza depresia…https://www.digi-life.tv/stiri/luni-17-ianuarie-2022-e-blue-monday-cea-mai-trista-zi-din-an-cum-a-aparut-acest-concept-9500

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.