spot_img
14.3 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Gripa revine în forță în Europa și aduce amenințarea unei „duble pandemii” prelungite

- Advertisement -

Gripa a revenit în Europa în această iarnă într-un ritm mai rapid decât se așteptau autoritățile medicale, după ce aproape a dispărut anul trecut, stârnind îngrijorări cu privire la o „dublă pandemie” prelungită, relatează Reuters.

Carantina, purtarea măștii de protecție și distanțarea socială, care au devenit normale în Europa în timpul pandemiei de COVID-19, au eliminat gripa iarna trecută, eradicând temporar un virus care la nivel global ucide aproximativ 650.000 de persoane pe an, potrivit cifrelor UE.

Lucrurile s-au schimat însă în această iarnă, deoarece țările adoptă măsuri mai puțin stricte pentru a lupta împotriva COVID-19 datorită vaccinării pe scară largă.

De la jumătatea lunii decembrie, virusurile gripale au circulat în Europa cu o rată mai mare decât cea așteptată, a raportat luna aceasta Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC)…https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/gripa-revine-in-forta-in-europa-si-aduce-amenintarea-unei-duble-pandemii-prelungite-1805457

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.