spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Președintele Kazahstanului a dat ordin să se tragă în oameni fără avertisment. „Toți cei care nu se predau vor fi distruși”

- Advertisement -

Liderul autoritar al Kazahstanului, președintele Kassym-Jomart Tokayev, a anunțat, vineri, că a autorizat forțele de securitate să „tragă fără avertisment”, în timp ce guvernul a luat măsuri pentru a pune capăt protestelor violente din țară, informează The New York Times și BBC News.

Potrivit președintelui kazah, aproximativ 20.000 de “bandiți” au atacat capitala economică a țării, Almatî, și au distrus proprietatea statului.

„Primim apeluri din străinătate pentru ca părțile să negocieze pentru a găsi o soluție pașnică a problemelor. Aceasta este, însă, doar o prostie”, a afirmat președintele Tokayev, într-un discurs adresat națiunii.

„Ce negocieri am putea noi purta cu acești criminali și ucigași? Am avut de-a face cu bandiți antrenați și teroriști înarmați, atât cetățeni ai Kazahstanului, cât și străini. Prin urmare, acești perturbatori ai națiunii trebuie distruși, iar acest lucru se va întâmpla în curând. Toți cei care nu se predau vor fi distruș”, a declarat președintele Tokayev, într-un interviu televizat.

Guvernul din Kazahstan a anunțat că ordinea a fost restabilită în toată țara, „aproape în totalitate”, după ce trupele ruse s-au alăturat forțelor de securitate locale pentru a înăbuși revolta.

Citeşte întreaga ştire: Președintele Kazahstanului a dat ordin să se tragă în oameni fără avertisment. „Toți cei care nu se predau vor fi distruși”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.