Liviu-Gelu Drăghici a lucrat într-o corporație înainte să devină profesor și asta l-a ajutat să dezvolte un sistem de reguli în clasă foarte asemănătoare cu cerințele la un loc de muncă. Elevii cei mai buni sunt trimiși la mare în vacanță pe banii lui și pe unii dintre ei i-a și angajat la firma sa din Ploiești.
Cum să iei 10 în 12 pași
Motivația sa supremă astăzi sunt elevii. Crede că acum mai mult ca oricând profesorii au o misiune mai grea, fiindcă îi pregătesc pe elevi pentru o realitate în continuă schimbare. În anii 2000, când a început el liceul, nu existau marile companii IT, nici rețele de socializare.
„N-ar trebui să-i îndopăm pe elevi cu formule, cu definiții, cu teoreme, ci să-i înzestrăm cu abilitatea de a-și găsi informația, de a o selecta și de a o aplica și să-i modelăm de așa natură încât să fie motivați să învețe, motivați să se schimbe, motivați să se adapteze. Pentru că viitorul ăla predictibil care era acum 20 de ani s-a dus”.
De aceea stilul lui de a preda este neconvențional. De la prima oră se prezintă și le dă un set de 12 reguli pe care doar cei care le vor respecta întocmai pot primi nota 10.
Câteva dintre ele sunt: prezența;
o ținută business: „Le zic elevilor mei: mai bine să mă înjurați acum pe mine că vă îmbrăcați la cămașă și să fiți confortabil la un interviu de angajare, decât să vă îmbrăcați prima dată la cămașă atunci și pe lângă stresul interviului, să aveți și stresul cămășii sau sacoului și așa mai departe”;
Citeşte întreaga ştire: 12 reguli pentru nota 10 fixate de un profesor de economie din Ploiești elevilor lui: la ore se vine doar la cămașă, telefoanele se lasă în găleată