VOT… Consiliul Local Vaslui a stabilit componența conducerii Goscom. Cei cinci administratori sunt Cătălin Bârleanu (91,40 puncte), Virgil Cadar (81,40 pct.), Dănuț Haba (78,80 pct.), Radu Visu (78,60 pct.) și Vasile Popa (72,60 puncte, după contestație). Primii patru au fost stabiliți în ordinea ierarhică a punctajelor obținute în urma procedurii de selecție, în timp ce Vasile Popa, care s-a situat pe locul 6 în ierarhie, a reușit să treacă pe locul 5 cu ajutorul celor de la PNL și USR PLUS. Acesta a luat locul fostului prefect al județului Vaslui, Ioan Zaharia, care obținuse un punctaj mai mare – 78,40 puncte. Vasile Popa este un liberal tânăr, care a lucrat în domeniul asigurărilor și care a fost, timp de câteva luni, și consilier județean. Deși a fost un vot secret, consilierii PSD au votat la vedere, ba chiar unii dintre ei și-au publicat pe Facebook buletinele de vot. Aceștia și-au menținut punctul de vedere, prezentat în ședințele anterioare, potrivit căruia selecția candidaților nu trebuie făcută de Consiliul Local. “Dacă avem o listă, o ierarhie formată din primii cinci și următorii patru, pe baza căror criterii obiective îl alegeți pe cel de pe locul 6 sau 7 în detrimentul unuia dintre primii cinci? Vreau să-mi spuneți corect, cinstit”, l-a întrebat consilierul Ioan Mancaș pe viceprimarul Lucian Braniște. “Cel mai corect, cel mai cinstit și mai moral… Este criteriul profesional”, i-a răspuns acesta fără a da mai multe detalii.
Consilierii locali s-au reunit ieri în ședință extraordinară pentru a stabili conducerea societății Goscom. Împărțiți în două tabere, aceștia și-au menținut opiniile de la ședința anterioară și au continuat să citească diferit legea. “În opinia noastră, selecția finală este cea realizată de către Comisia de concurs. Consiliul Local nu poate interveni peste rezultatul acestei comisii, rămâne doar să luăm act de raportul final și să-i numim în ordinea punctajelor obținute. Potrivit legii, selecția din lista scurtă o face doar Comisia de recrutare și selecție pe baza interviului. Mai mult de atât, dacă ne uităm pe OUG nr. 109, vom vedea că selecția trebuie să respecte principiul egalității de șanse și cel al transparenței, astfel, o eventuală inversare a ierarhiei stabilite de comisia de concurs este în mod vădit ilegală pentru că ar încălca principiul transparenței, principiul meritocrației. Nu putem să luăm persoanele care au obținut punctajele cele mai mici și să le aducem în fruntea conducerii, atât timp cât avem o ierarhie finală, stabilită de comisia de concurs. Prin urmare, eu și colegii mei îi vom vota deschis pe primii cinci”, a spus consilierul Alexandru Andrei.
“Vreau să fiu în cunoștință de cauză, vreau să știu și eu: care e cel mai breaz dintre cei nouă?”
De cealaltă parte, consilierii PNL au spus că legea le permite să îi aleagă pe cei mai potriviți candidați din lista celor nouă. “Legislația nu prevede în mod expres că acea comisia de analiză a fost o comisia de admitere a unor concurenți, consider că trebuie supusă la vot lista celor nouă, din care consilierii locali să aleagă cinci membri în Consiliul de Administrație”, a spus viceprimarul Braniște. “De acord, domnule viceprimar, dar eu am o curiozitate și, dacă dorește să-mi explice cineva, ca să înțeleg și eu… Dacă avem o listă, o ierarhie formată din primii cinci și următorii patru, pe baza căror criterii obiective îl alegeți pe cel de pe locul 6 sau 7 în detrimentul unuia dintre primii cinci? Vreau să-mi spuneți corect, cinstit”, l-a întrebat consilierul Mancaș pe viceprimarul Braniște. “Cel mai corect, cel mai cinstit și mai moral… Este criteriul profesional”, i-a răspuns acesta. “Și nu ne spuneți și nouă care e mai bun? Vreau să fiu în cunoștință de cauză, vreau să știu și eu: care e cel mai breaz dintre cei nouă? Spuneți-ne <ăla a luat 10 la facultate>“, a insistat consilierul Mancaș. “Nu ar mai fi un vot secret, dacă aș spune”, a răspuns viceprimarul.
“Ne-am dorit să votăm la vedere tocmai pentru a nu fi învinuiți, în cazul în care va fi demarată o anchetă penală”
Consilierii PNL și USR PLUS au hotărât alegerea lui Vasile Popa în Consiliul de Administrație al societății Goscom, în detrimentul fostului prefect Ioan Zaharia, care obținuse un punctaj mai bun. Decizia acestora, neargumentată public, a dat apă la moară consilierilor PSD, care au dat startul acuzațiilor: “Așa cum am preconizat, majoritatea alcătuită din cei 12 consilieri locali ai PNL și USR-PLUS, a răsturnat lista rezultată din procedura legală de selecție și l-a ales pe Vasile Popa (locul 6) în detrimentul lui Ioan Zaharia (locul 5). Grupul consilierilor locali ai PSD Vaslui a votat la vedere primii cinci candidați la funcția de administrator la SC Goscom SA Vaslui, în funcție de punctajul obținut în urma selecției Comisiei de evaluare. Ne-am dorit să votăm la vedere tocmai pentru a nu fi învinuiți, în cazul în care va fi demarată o anchetă penală, că am favorizat un candidat care a obținut un punctaj neeligibil, în detrimentul unuia care a fost considerat cîștigător de către Comisia de evaluare. Bineînțeles, politrucii de la PNL și USR-PLUS, cei care s-au lăudat că își doresc depolitizarea administrației publice, au votat secret, pentru a ascunde faptul că își doresc răsturnarea listei pe criterii subiective”, a scris pe Facebook consilierul Alexandru Barbu.
Si adica de ce nu ar mai suge-o si dupa inca 3 ani?
Barbuleee , mai ai de supt pula încă 3 ani! Să ai spor !!🤣🤣🤣