spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, cel mai controversat Înalt Prelat revine în județul Vaslui!

- Advertisement -
REVINE… Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a mai fost la Vaslui, în această primăvară, când a oficiat slujba de sfințire a Bisericii cu hramul „Constantin și Elena” și Sfântul Mare Mucenic Mina, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie și un sobor de preoți și diaconi.

VIZITĂ… Cel mai controversat Înalt Prelat revine în județul Vaslui, la sfârșitul acestei săptămâni. Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va veni vineri, 3 septembrie, în Negrești, pentru a oficia, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, Sfânta Liturghie la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din oraș. Arhiepiscopul Tomisului a mai fost la Vaslui în această primăvară, când a oficiat slujba de sfințire a Bisericii cu hramul „Constantin și Elena” și Sfântul Mare Mucenic Mina, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie și un sobor de preoți și diaconi. Prezenți într-un număr impresionant, vasluienii au dat dovadă de o decență deosebită, purtând masca de protecție și păstrând pe cât posibil distantarea fizică. Printre ei s-au numărat și doi miri, care au fost ulterior cununati de cei doi ierarhi, ÎPS Teodosie și PS Ignatie.

La finalul ceremonialului religios, Arhiepiscopul Tomisului ne-a acordat un scurt interviu în cadrul căruia a vorbit despre vasluieni, păstorul lor, Episcopul Hușilor, credință, dragoste și relaxarea restricțiilor de circulație.

ÎPS Teodosie a povestit că vine și va continua să vină cu drag la Vaslui ori de câte ori va fi invitat, pentru că îl apreciază pe Preasfințitul Ignatie. „Mă încearcă sentimente de mare trăire spirituală pentru oamenii de aici, nu-s bogați material, dar sufletește sunt foarte bogați, atașați de Dumnezeu, de biserică, știu unde merg și nu merg în rătăcire. Nu s-ar fi găsit un păstor mai bun ca Presfințitul Ignatie, un om și milos, și credincios, și cu mult atașament atât față de preoți, cât și de credincioși. Are o vocație pentru slujire deosebită, iar oamenii de aici simt bucuria cu care îi păștorește păstorul lor. Nu puteam să refuz invitația pe care mi-a făcut-o o persoană pe care o apreciez și o simt în gând cu mine: Preasfințitul Ignatie. Eparhia aceasta renaște și are foarte multă lumină și prin credința credincioșilor, și prin râvna slujitorilor pe care îi păstorește cu atâta înțelepciune și tact”, a declarat atunci ÎPS Teodosie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. multi ‘pochi din judet numai cu seminarul au facut teologia la teodosie , bine inteles ca si-au cumparat o diploma ca la taraba . unii au si doctoratul . de aceia este asa iubit de unii popi .

  2. multi ‘pochi din judet numai cu seminarul au facut teologia la teodosie , bine inteles ca si-au cumparat o diploma ca la taraba . unii au si doctoratul . de aceia este asa iubit de unii popi j

    • Crezi ca nu? Crezi ca ii este rău tare la mănăstire? Eu una mă sperii maxim de agenda bisericii scrisă de Ignatie pe paragrafe. E fix ca la talibani. Un pic mai au și scot și muzica în afara legii lor creștine.

  3. IPS Teodosie tot este invitat la diferite evenimente!
    Mă întreb ,dar IPS al Moldovei nu este și acesta invitat???? Habar nu am cum îl cheamă, dar el de ce nu vine pe aici?
    Nu păstorește și judetul Vaslui !
    S-a ….rătăcit turma ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.