spot_img
3.7 C
Vaslui
30-nov.-2024
spot_img

Poliția de Frontieră Iași, măsuri dure pentru fluidizarea traficului de călători în sezonul estival (FOTO)

- Advertisement -
SUNTEM FRUNTEA… În vara acestui an, la frontiera cu R. Moldova,cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albița, cu 700.000 de persoane

ACTIVITATE BOGATĂ … Având în vedere că este sfârșit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creștere a valorilor de trafic prin punctele de trecere ale frontierei, sens în care Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a dispus toate măsurile care sunt în competența instituției pentru asigurarea unui control operativ și fluent. În ceea ce privește punctele de frontieră, în perioada mai sus menționată în acest an, la frontiera cu R. Moldova, cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albița (700.000 de persoane), urmat de PTF Galați Rutier. Cea mai mare captură a fost pe 10 August, la Albița când o femeie, de 37 de ani, din Republica Moldova, suspectă în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 de euro, din Franța, a încercat … Prutul cu degetul și a vrut să treacă granița cu bijuteriile în cauză. În bagajele ei au fost descoperite 910 grame și trei ceasuri din metal prețios, susceptibil a fi aur, și suma de 4.340 de euro, care fuseseră ascunse în cutii cu cremă de mâini și în recipiente cu ulei de motor.

“Încă de la începutul sezonului estival, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-și adapteze misiunile, resursele umane și materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient și operativ prin punctele de trecere ale frontierei.”, precizează comisarul de poliție Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al ITPF Iași.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregului inspectorat, peste 700 de polițiști de frontieră desfășoară, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat. De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configurației acestora și în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. În același timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei și în zona de competență.

Peste 1,7 milioane de persoane au trecut granița de est!

În perioada 01 iunie – 21 august a.c, au trecut frontiera de est, prin zona de responsabilitate a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, aproximativ 1,7 milioane persoane, din care aproximativ un milion cetățeni UE și 650.000 cetățeni non UE și peste 510.000 mijloace de transport.

“Și pentru perioada următoare, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a dispus toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane și autovehicule prin punctele de frontieră să se desfășoare în mod operativ. Sunt menținute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieșire sau intrare în țară, după caz, în limita configurației punctelor de trecere ale frontierei.”, mai menționează comisarul Minodora Răcnea.

Recomandări ale Poliției de Frontieră

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la frontieră, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităților de frontieră cu celeritate, precum și verificarea și pregătirea documentelor necesare minorilor la ieșirea din țară, în vederea scurtării timpului de control.

“Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat o aplicație on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpul de așteptare este actualizat, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute. În acest sens, apelăm la înțelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă și precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpului de așteptare și că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetățenilor și fluența traficului de călători”, precizează comisarul Minodora Răcnea.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.