ATELIER… CU POLIȚIȘTI… Pe 21 August, dimineață, polițiștii rutieri din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașul Negrești au organizat ateliere de educație rutieră pentru copii. Pe 22 august, acțiunea are loc în orașul Murgeni. Scopul activității a fost acela de a fi aproape de copii și de a-i ajuta pe aceștia să conștientizeze importanța cunoașterii și respectării legislației rutiere.
Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță școlară și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au organizat pe 21 august, începând cu ora 10:00, activități de educație rutieră dedicate celor mici. Copiilor le-au fost prezentate principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice și semnificația indicatoarelor rutiere. Totodată, cei mici au fost sfătuiți să traverseze drumurile publice prin locurile marcate și să se asigure înainte de a traversa, să nu pășească pe trecerea de pietoni înainte de a fi siguri că o pot face în siguranță, chiar dacă semaforul are culoarea verde.
Polițiștii rutieri le recomandă celor mici:
Polițiștii le-au reamintit copiilor echipamentele obligatorii care trebuie să se regăsească în dotarea bicicletelor și echipamentul necesar pentru protecția personală, dar și faptul că nu este indicat să folosească tableta, telefonul mobil sau alte dispozitive electronice atunci când traversează un drum public, întrucât acestea le pot distrage atenția, și nici să traverseze drumul în fugă. Pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere, polițiștii vasluieni recomandă celor mici:
– Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora și alegeți locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport, etc.)!
– După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă sau cea reflectorizantă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!
– Nu staționați pe bordura trotuarelor deoarece vă puteți dezechilibra și ajunge în fața mașinilor!
– Traversați strada numai pe trecerea de pietoni! Nu fugiți pe trecerea de pietoni, opriți-vă pe marginea acesteia și așteptați ca mașinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!
– Acolo unde sunt instalate semafoare, așteptați cu răbdare apariția luminii de culoare verde și traversați numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranță, dar și în acest caz trebuie să vă asigurați din ambele sensuri.
– În intersecțiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colțul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio mașină din ambele sensuri de circulație.
ATENȚIE! Dacă se apropie de trecerea de pietoni mașinile de Poliție, Salvare sau Pompieri, NU TRAVERSAȚI, chiar dacă semaforul arată culoarea verde!
Domnii de la siguranta scolara, au punctat o actiune..înca una pe 13 septembrie si apoi gata..
Imagine si atat…dar eu am o întrebare în calitate de parinte.. zi de zi, cine se ocupa de siguranta copiilor nostri…domnule, niciodata nu am vazut o masina de politie de la aceasta structura efectiv în preajma școlilor..deci, cum e cu siguranța elevilor la propriu? Asa vrajeala de acest gen suntem satui.
Stiu IPJ o sa pregateasca acelasi comunicat de început de an scolar care suna cam asa” un efectiv de peste 450 de politisti de la toate structurile au mentinut ordinea, de parca numai în prima zi ar fi nevoie de sigurantă..Si nu uitati, la ceremonii sa veniti doar la scolile cu vizibilitate. Celelalte ..în alta zi.