INVESTIȚII… Sistemul de iluminat public stradal din Negrești va fi modernizat. Primarul a anunțat ieri că a semnat contractul de finanțare pentru un proiect care vizează acest lucru:”Reabilitare și eficientizare sistem de iluminat public stradal în oraș Negrești, județ Vaslui”. În cadrul acestuia, vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Valoarea totală a investiției în Negrești se ridică la 1.479.334 lei, 40% din sumă urmând a fi suportată de bugetul local. „Un iluminat modern care să facă față cerințelor actuale era foarte necesar în orașul nostru și sperăm ca odată cu implementarea acestui proiect să aducem un pic de lumină pe străzile orașului și, poate, în fiecare dintre noi. Aveți încredere, cu muncă și implicare se poate!”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul orașului Negrești, Cristi Rusu.
Proiectul a fost aplicat, anul trecut, în cadrul programului destinat iluminatului ecologic în orașele și comunele din România, finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.Durata maximă de implementare a acestuia este de 18 luni.Vor fi achiziționate și montate un număr de 900 lămpi moderne cu LED și un sistem de dimare/telegestiune.”Puterea instalată totală a sistemului nou proiectat este de 30.05 kW, rezultând o economie de energie de 78,48%. Durata de garanție a echipamentelor și lucrărilor este de 5 ani, cu o durată normală de viată de 11 ani”, se arată în proiect.
Mai bine de 20% din consumul total de energie electrică al unei localități provine din iluminatul străzilor
Programul destinat iluminatului ecologic în orașele și comunele din România este multianual, obiectivul lui fiind creșterea eficienței energetice a sistemelor de iluminat public. Cu ajutorul acestuia, localitățile din România pot înlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Totodată, administrațiile pot achiziționa și sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos. „Programul de iluminat public stradal va reduce cu până la 40% consumul de energie electrică din fiecare oraș din România. În acest fel, dincolo de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, vom obține și o scădere consistentă a facturii locale și naționale la electricitate. Astăzi, mai bine de 20% din consumul total de energie electrică al unei localități provine din iluminatul străzilor. Or, aceste cifre susțin și o sursă continuă de poluare cu emisii de CO2 și costuri ridicate pentru administrațiile locale. Bugetul alocat pentru 2020 va permite ca circa 700 de localități din România să pornească aceste investiții și să beneficieze de o susținere financiară de maximum 90% pentru proiecte de eficientizare energetică a iluminatului public”, explica anul trecut ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Dl. Primar, trei probleme(moștenite! ):pășunatul în parc, câinii vagabonzi și canalul ce traversează strada la cimitir, lângă APIA!…Va trebui să le predați la sfârșitul mandatului!….
Misto, dar trotuare n-aveti ca ala merge pe mijloc? Ori e de la militie ori ii e frica sa nu iasa robin hood din intuneric.