spot_img
9.7 C
Vaslui
13-oct.-2024
spot_img

De ce a murit fostul primar Craus?

- Advertisement -

Spitalul Municipal de Urgentã Bârlad rãspunde acuzatiilor Elisabetei Craus

REACTIE Sotia fostului primar al Bârladului a lansat o serie de acuze grave la adresa medicilor din Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” cãrora le reproseazã o serie de tratamente si investigatii inutile care nu au fãcut decât sã grãbeascã decesul sotului ei. Ca urmare a acuzatiilor lansate la adresa medicilor institutiei,Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman “ Bârlad a trimis un comunicat de presã prin care explicã toate actele medicale la care a fost supus fostul primar de la internarea sa în Compartimentul de Primire Urgente si pânã la momentul externãrii.

“Pacientul Craus Gabriel Doru în vârstã de 66 ani, a fost adus la Compartimentul de Primire Urgente în data de 01.08.2011 orele 04.10 pentru crize de suspendare a stãrii de constientã de tip Grand Mall avute la domiciliu, instabilitate în echilibru, dureri la nivelul umãrului drept cu impotentã functionalã. În urma examinãrii clinice si a investigatiilor radiologice s-a decis internarea cu diagnosticul de <<Crize Grand Mall, obs. accident ischemic tranzitoriu, fracturã subcapitalã de humerus drept.>>Apreciind ca si urgentã afectiunea neurologicã s-a decis internarea în sectia Neurologie. În data de 01.08.2011 examenul interdisciplinar ortopedic confirma diagnosticul de <<Fracturã de col anatomic de humerus drept cu deplasare>> recomandând întâi imobilizare în bandaj toraco-brahial si examinare CT în vederea stabilirii conduitei de tratament. În examinarea interdisciplinarã în specialitatea cardiologie s-a confirmat suferinta cronicã cardiacã, respectiv cardiomiopatie hipertroficã, bloc major de ram stâng, fibrilatie atrialã paroxisticã recurentã, pacientul fiind recent investigat la Institutul Fundeni Bucuresti tot cu ocazia unor scurte pierderi ale cunostintei. Examinãrile CT (cerebral si umãr drept) efectuate pe data de 03.08.2011 au întãrit diagnosticul de epilepsie idiopaticã morfeicã si au confirmat fractura cominutivã complexã la nivelul capului humeral drept cu luxatie asociatã. Reexaminarea ortopedicã din 05.08.2011 mentine recomandarea de imobilizare toraco-brahialã si necesitatea protezãrii de umăr într-o unitate de profil. Pe toatã durata spitalizãrii pacientul a primit îngrijiri medicale de specialitate în sectia neurologie, concordant cu simptomatologia neurologicã dominantã. Apreciind ca amelioratã afectiunea neurologicã, în data de 08.08.2011, la solicitarea familiei s-a aprobat transferul către Sectia exterioarã de Ortopedie a Spitalului Sf.Spiridon Iasi – în vederea instituirii tratamentului ortopedic recomandat.

La externare s-au eliberat:

– scrisoare medicalã/bilet de iesire din spital;

– tratament conform Rp.;

– recomandãri cu privire la regimul alimentar;

– bilet de trimitere cãtre clinica -Sectia exterioarã de Ortopedie a Spitalului Sf.Spiridon Iasi.

A fost transportat cu ambulanta medicalizatã din cadrul SAJ Vaslui”, se aratã în comunicatul emis de Spitalul din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.