spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Lista cu repartizarea pe licee a apărut! Vezi care au fost cele mai mari și cele mai mici note cu care s-a intrat anul acesta

- Advertisement -
LOCURI LIBERE… Elevii din Bârlad fug de profilul Matematică-Informatică, lăsând multe locuri neocupate.

ADMITERE… Repartizarea pe licee a absolvenților clasei a VIII-a a fost finalizată. Admiterea la unele unități de învățământ aduce pe alocuri și surprize destul de neplăcute: 10 elevi din mediul rural au rămas nerepartizați deoarece nu au completat suficiente opțiuni, clasele de Științe sociale și Științe ale naturii, nu demult accesibile doar elevilor de top, cu medii peste 9, acum sunt întregite de elevi cu note de 7. De asemenea, acest an aduce și surprize plăcute: majoritatea elevilor situați în fruntea listei celor admiși provin din mediul rural. De exemplu, la Liceul ”Emil Racoviță”, cea mai mare medie de la Matematică-Informatică este a lui Dumitru Robert Ionuț, șeful de promoție al școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Laza, iar cea mai mare medie de la Filologie este a Andreei Prodea, șefa de promoție a școlii din Vutcani. În ceea ce le privește pe cele două fete de 10 din județ, ambele au optat pentru clasa de Matematică-Informatică a liceului ”Mihail Kogălniceanu”. De asemenea, acest profil a fost cel mai căutat de elevii cu note mari, ultima medie de admitere fiind 9.10. În comparație, ultima medie de la profilul Matematică-Informatică de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” a fost 8.82, iar la Colegiul Cuza Vodă din Huși, ultima media a fost 8.42.

Anul acesta 2056 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost admiși în învățământul liceal de stat în prima etapă de repartizare computerizată. 1287 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 769 candidați la filiera tehnologică. Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate 288 elevi la specializări vocaționale, 13 elevi în învățământul militar; 15 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților de etnie romă și 15 elevi în învățământul special. Alți 652 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Liceul Mihail Kogălniceanu, ales de ambele fete de 10 la Evaluarea Națională

Singurele eleve care au reușit performanța de a obține o notă perfectă în urma examenului de Evaluare națională au optat pentru Liceul ”Teoretic Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. Chiar dacă Diana Angheluță a terminat cele 8 clase la Bârlad, la școala Gimnazială “George Tutoveanu”, fata a considerat că pentru ea este mai bine să-și continue studiile la liceul din Vaslui. De asemenea, eleva care a obținut media 10 în urma contestațiilor, Andreea Clapa, a ales să meargă mai departe la clasa de Matematică-Informatică a aceluiași liceu.

326 de locuri rămase neocupate la liceele din județ. În Bârlad, elevii fug de clasa de Matematică-Informatică

În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 326 locuri, dintre care 74 de locuri sunt de la Liceul Ion Mincu, 65 de la Liceul ștefan Procopiu din Vaslui. Surpriza vine, însă, de la Bârlad, unde 6 locuri au rămas libere chiar la Colegiul Roșca Codreanu, la clasa de Matematică-Informatică, înainte mult-căutată de elevii buni din oraș. Tot la clasa de Matematică-Informatică au rămas vacante 5 locuri, de data aceasta la Liceul Mihai Eminescu din Bârlad. La Liceul A.I.Cuza au rămas disponibile 3 locuri, în timp ce la liceul Petru Rareș au rămas neocupate 11 locuri. În Zorleni, 38 de locuri au rămas neadjudecate, 17 de la profilul Economic, 19 la profilul Industrie Alimentară, și 2 la Științe Sociale. De asemenea, 10 elevi au rămas nerepartizați, din cauză că nu au completat suficient de multe opțiuni. Aceștia vin din mediul rural, din satele Pribești, Fălciu, Codăești, Miclești, Doagele, Iana și 3 elevi din Rădeni.

Cele mai mari și cele mai mici medii cu care s-a intrat la liceele de top: Elev de 3 la matematică, admis la clasa de matematică-informatică

La Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, cea mai mare medie cu care s-a intrat la specializarea Matematică- Informatică a fost 10. Aici două eleve au reușit să intre cu nota perfectă. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la acest profil a fost 9.10, obținută de un elev provenit de la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui. Cea mai mare medie cu care s-a intrat la profilul științe ale Naturii, la acest liceu, a fost 9.88, obținută de un elev al Școlii ”Alexandra Nechita”. Cu 7,31 a intrat un elev al școlii Vasile Alecsandri, fiind cea mai mică medie înregistrată la acest profil. La clasa de Filologie, 8.47 a fost nota cea mai mare cu care a intrat un elev din Delești, iar cea mai mică a fost 7.47. Față de alți ani, notele de la acest profil au fost mai slăbuțe. În ceea ce privește clasa de Științe Sociale, pe care ani de-a rândul s-a dat o bătălie între elevii cu note mari, 9.77 a fost cea mai mare medie înregistrată, iar 7.49 a fost ultima medie cu care s-a intrat.

La Colegiul Roșca Codreanu din Bârlad, prima medie de la Matematică-Informatică a fost 9.85. Totuși, aici au intrat și elevi fără înclinații pentru acest profil real. Cea mai mică medie a fost a unui elev care a obținut doar 3.10 la proba de matematică la Evaluarea Națională. Chiar dacă media cu care a absolvit cei patru ani de gimnaziu a fost una mare, 8.82, aceasta nu a părut una justificată, după rezultatul pe care l-a înregistrat la Evaluare. Media generală de la examenul național a fost 4.50, iar media generală cu care a fost admis la liceu a fost 5.36. Tot la acest profil au prins loc și alți elevi cu note de 2, 3.10 și 4.55 la proba de matematică la Evaluare. La Științe ale Naturii, cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 9.85, iar cea mai mică 6.98. La specializarea Științe Sociale, cea mai mare medie a fost 9.73, iar cea mai mică 7.60. La Filologie, 8.96 a fost cea mai mare notă, iar 7.00 cea mai mică.

În ceea ce privește Colegiul Național Cuza Vodă din Huși, admiterea de anul acesta vine cu niște surprize neplăcute. De pildă, ultima medie de admitere la un profil de Științe ale Naturii, râvnit în anii trecuți, s-a intrat cu nota 5.86! Mult sub nivelul cu care era obișnuită această unitate de învățământ. Prima medie de la acest profil a fost 9.88. La Științe Sociale, ultima medie de admitere a fost 6.91, în timp ce 9.05 a fost prima notă. La Filologie 7.51 a fost ultima notă, iar 9.41 a fost cea mai mare notă. La cel mai bun profil al Colegiului, Matematică-Informatică, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8.42, iar prima a fost 9.71.

La Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”, cea mai mare medie de la profilul Matematică-Informatică a fost 9.89, obținută de Dumitru Robert Ionuț, din Laza. De asemenea, cu note mari au mai intrat la acest profil mulți elevi din mediul rural, printre care Gheorghicã Alexandru, cu 9.71, tot din Laza, dar și un elev din Roșiești, cu 9.64. Ultima medie a acestui profil a fost 8.82. La Științe ale Naturii, cea mai mare medie a fost 9.80, iar ultima medie a fost 7.71. La profilul Filologie, prima medie a fost a șefei de promoție din Vutcani, Prodea Andreea, mai exact 9.72, iar ultima medie cu care s-a intrat la acest profil a fost 7.17. La Științe Sociale, prima medie a fost 9.52, a unui elev de la Școala Ștefan cel Mare, iar ultima medie a fost 7.91.

6.07, cea mai mare medie de admitere a Liceului Ion Mincu

La Liceul Ion Mincu, doar 22 de elevi au fost admiși în acest an. Cea mai mare medie înregistrată la nivelul unității de învățământ a fost 6.07, obținută de un elev al școlii Gimnaziale Constantin Parfene. Acesta a optat pentru profiul Estetica și igiena corpului omenesc. De asemenea, ultima medie înregistrată la nivelul Liceului este de la același profil, o medie de doar 3.28. Nu mai puțin de 74 de locuri au rămas neocupate în urma repartizărilor de anul acesta.

65 locuri neocupate la Liceul procopiu

Cea mai mare medie înregistrată la profilul Electric, la Liceul Ștefan Procopiu, a fost 9.00. Totuși, la cealaltă extremă a fost media ultimului admis, cu puțin peste nota patru: mai exact, 4.05. La profilul Științe Sociale s-a intrat cu 8.40 prima medie, iar cu 5.65 a intrat ultimul admis. La clasa de Filologie, cea mai mare medie a fost 7.47, iar ultima a fost 4.57. La mecanică, notele au oscilat între 6.88 și 3.54, în timp ce la profilul Economic, mediile au fost cuprinse între 7.09 și 3.36. La profilul turism si alimentatie, ultima notă a fost 3.85. În ceea ce privește profilul matematică-informatică, cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 7.02, iar ultima 5.12.

Medii onorabile la Liceul Anghel Rugină

Cea mai mare medie obținută la profilul Economic a fost 8.99, iar cea mai mica 5.85. La profilul Matematică-Informatică, 8.82 a fost cea mai mare medie, obținută de un elev al școlii din Laza, iar ultima medie a fost 7.04. La Științe ale Naturii prima medie a fost 8.79, iar ultima a fost 7.04. La Științe Sociale, un elev din Pungești a intrat cu cea mai mare medie, 8.41, iar ultima medie a fost 7.49. La profilul Comerț, cea mai mare medie a fost 7.46, iar cea mai mica 5.64. La Turism și alimentație, cea mai mare medie a fost 7.34, iar cea mai mica 6.33.

La Liceul Mihai Eminescu, medii extreme la mate-info: între 9.57 și 4.81

La Matematică-Informatică cea mai mare medie a fost 9.57, iar cea mai mica 4.81. De asemenea, la acest profil au rămas și 5 locuri neocupate. La Științe Sociale, cea mai mare medie a fost 9.28, iar cea mai mica 6.63. La Științe ale Naturii, cea mai mare medie a fost 9.13, iar cea mai mica 6.05. Profilul Economic a avut media 8.81 cea mai mare, iar 6.68 cea mai mică. La Turism și alimentație, prima notă a fost 8.10, iar ultima 6.15.

Medii mici la Liceele Tehnologice din Bârlad

La mecanică, cea mai mare medie de la Liceul Tehnologic A.I.Cuza a fost a unui absolvent din Murgeni, mai exact 8.34. Cea mai mica medie cu care s-a intrat a fost 4.26. La același profil, de data acesta de la Liceul Tehnologic Petru Rareș, cea mai mare medie a fost puțin peste 5, mai exact 5.45, iar cea mai mică 4.07. La profilul Electronică și automatizări, la Liceul A.I.Cuza, cea mai mare medie a fost 6.87, iar cea mai mica 4.91. La profilul Economic, mediile au variat între 6.86 și 5.14, iar la Comerț, între 6.55 și 5.52. La Industria textilă și a pielăriei, cea mai mare medie a fost 6.54, iar cea mai mica 4.08. La profilul Turism și alimentație publică, mediile au fost cuprinse între 6.57 și 5.84. La același profil, dar la Liceul Petru Rareș, mediile au variat între 5.48 și 4.79. Rămânem acum la liceul Petru Rareș, unde la profilul Estetică și igiena corpului, mediile au fost cuprinse între 6.14 și 3.12.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.