spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Consiliul Județean Vaslui va oferi sprijin de 360.000 lei pentru opt unități de cult din județ

- Advertisement -
AJUTOR… Mănăstirea Pârvești a cerut Consiliului Județean sprijin financiar pentru executarea lucrărilor de conservare-restaurare la iconostasul bisericii, biserică ce se regăsește în lista monumentelor istorice din județul Vaslui.

BANI… Consiliul Județean Vaslui se pregătește să ofere sprijin financiar în valoare de 360.000 lei mai multor unități de cult din județ. Este vorba despre Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului (comuna Al. Vlahuță), Mănăstirea Grăjdeni (comuna Fruntișeni), Parohia Sf. Petru și Pavel (municipiul Bârlad), Parohia Sf. Dumitru I Huși (mun. Huși), Mănăstirea Pârvești (comuna Costești), Parohia Târzii, (comuna Oltenești), Parohia Viișoara (municipiul Vaslui) și Parohia “Înălțarea Domnului” Huși (municipiul Huși). Acestea au fost incluse într-un proiect de hotărâre care va fi dezbătut și supus votului în ședința de Consiliu Județean mâine, 25 mai, ce se va desfășura în sistem videoconferință.

Fiecare unitate de cult va primi între 40.000 lei și 50.000 lei pentru construirea sau repararea acestor sau a altor clădiri și dependințe asimiliate acestora. Spre exemplu, Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului a solicitat ajutor financiar pentru execuția pardoselii din marmură la biserica mănăstirii. Valoarea devizului lucrărilor de executat este de 291.639,25 lei, iar valoarea sprijinului financiar propus este de 50.000 lei. Tot pentru un sprijin în valoare de 50.000 lei, au fost fost propuse și următoarele unități de cult: Parohia Sf. Petru și Pavel din Bârlad – pentru continuarea lucrărilor de finisaje, dotare și amenajare la biserica parohială; Parohia Sf. Dumitru I Huși – pentru continuarea lucrărilor în vederea finalizării centrului pastoral-social (capelă mortuară, sală de protocol, birouri) al bisericii Sf. Dumitru I; Mănăstirea Pârvești – pentru executarea lucrărilor de conservare-restaurare la iconostasul bisericii, biserică ce se regăsește în lista monumentelor istorice din județul Vaslui. Mănăstirea Grăjdeni a solicitat ajutor financiar pentru continuarea lucrărilor de remodelare a acoperișului și de reconfigurare a turlei bisericii Sf. Ierarhi Nicolae și Sf. Treime, biserică ce, de asemenea, se regăsește în lista monumentelor istorice din județul Vaslui. Sprijinul propus este de 40.000 lei, la fel ca și în cazul următoarelor unități: Parohia Târzii – pentru continuarea executării finisajelor interioare și exterioare și a instalației termice la biserică; Parohia Viișoara – pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii; Parohia “Înălțarea Domnului” Huși – pentru executarea lucrărilor de înlocuire a învelitorii bisericii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Oamenii din sate își lipesc casele cu bălegar din curtea lor – însă mănăstirile și bisericile se repară cu aur și picturi din banii statului, la prețuri stabilite de episcop prin firmele politicienilor.

    Oamenii din sate merg cu căruța trasă de un animal – însă pentru episcop nu e bună nici Dacia românească pe care o detestă de când venit episcop.

    Oamenii din sate merg încălțați cu cizma de cauciuc din cauza noroiului – însă episcopul merge cu pantof de piele scumpă.

    Oamenii din sate au, ca cea mai bună haină, o geacă din China – însă episcopul se îmbracă în broderie și în aur.

    Oamenii din sate fac baie într-un lighean din material plastic – însă episcopul se scaldă în duș scump și jacuzzi.

    Oamenii din sate muncesc de dimineață până seara târziu pe câțiva Lei lunar (pentru familia lor) – însă episcopul (doar pentru sine) muncește câteva ore pentru mii de Euro la o sfințire.

    Oamenii din sate nu au concediu și nu călătoresc decât până la cel mai apropiat oraș – însă episcopul călătorește prin toată lumea orișicând.

    Oamenii din sate mănâncă ce au prin ogradă sau ce-și permit a cumpăra – însă episcopul mănâncă delicatesuri din ingrediente organice.

    Oamenii din sate dorm noaptea pe pat de paie – însă episcopul doarme pe saltele scumpe create special pentru comfort.

    Oamenii din sate caută prietenie și sinceritate cu toți locuitorii pentru a nu fi bârfiți – însă episcopul face ce dorește și atacă verbal pe cine dorește, promovând ura și lingușeala în același timp, fără să-i pese de nimeni.

    Oamenii din sate au demnitate și nu cer bani de la preoți chiar dacă au nevoie – însă episcopul cere bani și de la oameni, și de la stat, și de la preoți.

    Oamenii din sate se ajută reciproc zi de zi fără laude personale – însă episcopul se laudă săptămânal pentru fiecare lucru făcut asemenea unei găini care cotcodăcește după fiecare ou creat.

    Oamenii din sate nu au timp de cărți deși au mintea ascuțită – însă episcopul a devenit atât de lacom după reclamă personală încât deja este pierdut între propriile ideologii.

    Cu respect mă aplec și sărut mâna bătătorită de muncă a fiecărui om de la sat, decât mâna unui episcop bogat și fățarnic.

    • Ne bucuram de aceasta descriere a oraseanului progresist despre episcopul imaginat din mintea celui care arunca cu noroi, doar pentru ca ii face placere. Ce bine ca noi avem un episcop normal, care iubeste simplitatea, nu accepta onorarii de la nimeni, are curajul de a spune lucrurilor pe nume, umbla si prin noroaie, ajuta saracii si copiii nevoiasi, primeste pe oricine in audienta, vorbeste cu toata lumea, nu impune biruri preotilor, uraste luxul, calatoreste prin satele mici, de care nimeni nu mai stie de ele, are caldura sufelteasca, ii rabda pe cei care il denigreaza din ura si invidie, face slujbe fara sa ceara nimanui nimic, ii iubeste pe vasluieni si locurile mele natale, face cunoscuta lucrarea bisericii, ca sa nu zica vrajmasii acesteia ca nu face nimic, este omul pacii si mai ales al iertarii, este inteligent si bun cu toti. Ce bine ca avem un episcop care nici nu seamana cu cel descris de Progresul taranului. Dorm linistit ca avem un episcop, asa cum trebuie. Restul este ura si minciuna. Nici pe astea nu le baga in seama nimeni.

  2. Bravoo boss da bani la biserici ca doar acolo sunt votanții psd toată prostimea,, la spitalul 2 din Vaslui nu dați nimic dacă tragi o besina se darama.. Drumurile județene vedeți cel de la gavanu stau pline de noroi jigodie ce ești Buzatule când ai sa mori am sa aduc toată fanfara din județ sa cânte în centru numai hore, ai adus firma asta în Vaslui sa facă apa dar își bate joc de vasluieni jegosule

  3. Cea mai profitabila afacere privată din Romania.
    Si plătiți de stat si ciuciu taxe, și mai dați ca ne trebuie.
    Si se mai laudă ca munca lor e sa ajute oamenii, păi numai cu bani de genul ăsta jumuliți de la stat să se facă un fond statul ar putea sa ajute necăjiții de 1000 ori mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.