spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Profesorul Romeo Tălmaciu, fondatorul Fanfarei Rotaria, nominalizat post-mortem la titlul de Cetățean de Onoare

- Advertisement -
NOMINALIZARE… Consilierii locali PSD: “Întreaga sa activitate, reflectată în multitudinea de premii și distincții pe care Fanfara «Rotaria» le-a obținut, au adus, aduc și, cu siguranță, vor aduce și pe viitor doar beneficii de imagine municipiului Vaslui”.

APRECIERI… Profesorul Romeo Tălmaciu a fost nominalizat pentru a primi post-mortem titlul de Cetățean de Onoare. Inițiativa aparține grupului de consilieri locali ai PSD, care a depus ieri un proiect de hotărâre în acest sens. Social-democrații au motivat propunerea astfel: “ținând cont de parcursul profesional deosebit, cumulul de performanțe artistice și pedagogice, probitatea și conduita morală, precum și moștenirea neprețuită pe care a lăsat-o urmașilor, profesorul Romeo Tălmaciu face, cu siguranță, parte din categoria personalităților vasluiene care merită așezate la loc de cinste. Întreaga sa activitate, reflectată în multitudinea de premii și distincții pe care Fanfara <<Rotaria>> – proiectul său de suflet – le-a obținut, precum și aprecierea și parcursul ascendent pe care această formație le menține în continuare, au adus, aduc și, cu siguranță, vor aduce și pe viitor doar beneficii de imagine municipiului Vaslui”.

Fondatorul Fanfarei Rotaria a încetat din viață pe 15 noiembrie 2018, în urma unui atac cerebral. Avea 62 de ani, iar sănătatea îi era șubrezită după ce înainte cu câteva luni suferise un infract. Considerat un adevărat ambasador al Vasluiului, care a obținut an de an numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, profesorul Romeo Tălmaciu a fost atașat încă din copilărie de muzică. A absolvit Universitatea „George Enescu” din Iași, profesând ulterior în calitate de cadru didactic la Palatul Copiilor „Constantin Didilescu” Vaslui, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Municipiul Vaslui. „Am umblat să selectez copii talentați pentru a-i reuni într-un grup instrumental. Am căutat copii timp de doi ani. Mă gândeam, prin anul 1998, că nu voi reuși să găsesc ceea ce caut. Apoi am fost atât de hotărât să fac ceva pentru ca acest oraș să fie cunoscut în toată lumea, încât nu m-am lăsat până nu am format un grup de calitate. Am muncit cu acești copii ani de zile până mi-am îndeplinit visul. Inițial, am început să lucrez cu 45 de copii, iar 20 dintre aceștia au ajuns să facă performanță la instrumente. Sunt atât de renumiți pentru talentul lor în interpretare, încât organizatorii din șase orașe europene îi solicită în fiecare an să vină să concerteze. Cu vârste fragede, membrii Fanfarei Rotaria constituie una dintre cele mai apreciate formații de acest gen din România și străinătate. Au fost solicitați să apară chiar și în filme”, povestea în urmă cu ceva timp profesorul Romeo Tălmaciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Brava nimicilor:
    Băgați totul în DERIZORIU.
    Romică nu e lipsit de merite, a reușit câte ceva, dar …demnitatea asta nu e pentru toată lumea.
    Mă, voi puteți fi oameni serioși ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.