spot_img
10.6 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

Deputatul Tudor Polak: „Florin Cîțu va rămâne premierul României, indiferent dacă USR-PLUS își strânge jucăriile și pleacă”

- Advertisement -
Tudor Polak

ATITUDINE… Deputatul vasluian Tudor Polak dă asigurări că premierul României, Florin Cîțu, nu va fi schimbat, chiar dacă USR PLUS decide să plece din coaliție. Acesta a declarat că Partidul Național Liberal a făcut compromisuri, pentru a accepta poziția partenerilor, atunci când aceștia au avut aprecieri asupra persoanei propuse pentru funcția de premier și că nu se poate ca România să se oprească din loc de fiecare dată când apar neînțelegeri. „Premierul Florin Cîțu a preluat responsabilitățile ministerului Sănătății până la numirea noului ministru. Nu ne putem împiedica în jocuri de putere și orgolii personale. Trebuie să guvernăm pentru binele românilor, dincolo de orice alt interes politic”, a transmis Tudor Polak.

Parlamentul a mai declarat că este convins de faptul că fostul ministru al Sănătății a avut cele mai bune intenții, însă comunicare deficitară și-a spus cuvântul. „Am format această coaliție de guvernare cu cele mai bune intenții și cu un plan de dezvoltare pentru România de la care nu ne permitem, în contextul crizei sanitare, să ne abatem. Avem o responsabilitate față de români.Sunt sigur că fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a avut cele mai bune intenții, de asemenea. Unele dintre deciziile sale au fost controversate, însă nu acesta este subiectul pe care îmi doresc să îl expun. PNL a făcut compromisuri pentru a accepta poziția partenerilor noștri de alianță, atunci când aceștia au avut aprecieri asupra persoanei propuse de Partidul Național Liberal pentru funcția de premier, lucru cu care, personal, pot spune că nu am fost de acord. Am fost deschiși la dialog și am oferit mijloacele prin care USR să își spună punctul de vedere, de fiecare dată. Asta atât timp cât românii nu au avut de suferit în urma acestui joc politic”, a transmis parlamentarul.

„USR-PLUS are o datorie față de români și se sustrage din nou”

Potrivit deputatului, Partidul Național Liberal nu mai e dispus să facă compromisuri. „În punctul în care USR PLUS nu mai înțelege care sunt prioritățile guvernului, și anume siguranța oamenilor și comunicarea optimă interinstituțională, PNL nu va mai face alte compromisuri. Florin Cîțu va rămâne premierul României, indiferent dacă USR PLUS își strânge jucăriile și pleacă. Pentru că așa este normal, civilizat și responsabil. Guvernarea nu este un joc de-a șoarecele și pisica. Acest parteneriat pe care ni l-am asumat este un angajament față de români. Ceea ce face USR PLUS în acest moment este o evidentă lipsă de responsabilitate. România nu se poate opri în loc de fiecare dată când în coaliția de guvernare apar frustrări și neînțelegeri interne. USR-PLUS are o datorie față de români și se sustrage din nou. Este un comportament imatur, pe care îl dezabrobăm. Premierul Florin Cîțu a preluat responsabilitățile ministerului Sănătății până la numirea noului ministru. Nu ne putem împiedica în jocuri de putere și orgolii personale. Trebuie să guvernăm pentru binele românilor, dincolo de orice alt interes politic”, a mai precizat Tudor Polak.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

    • e ala de are ma-sa agentie imobiliara si a platit luni bune publicitate in fituica asta. macar pt asta sa prinda si fii-su ciolan de ros.

  1. Păi…dacă rezistenții își iau jucăriile și pleacă …cine mai susține un guvern minoritar? A se vedea anterior… cum alianțele au dat mereu chit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.