PREMII… Fundatia World Vision România va premia astãzi, în cadrul Târgului de proiecte comunitare, mai multi profesori, învãtãtori, asistenti sociali, preoti si copiidin judetul Vaslui. Acestia vor fi rãsplãtiti pentru au muncit în mod voluntar pentru bunãstarea copiilor din mediul rural sau pentru cã, în ciuda greutãtilor, au avut performante scolare bune si s-au implicat la ei în comunitate. Evenimentul va fi prezentat de Anca Serea, prezentatoare TV si ambasadoare a fundatiei, si va fi transmis live, de la ora 15:00, pe pagina de Facebook a Fundatiei World Vision România.
În fiecare an, în ultimii 10 ani, World Vision Biroul zona Iasi&Vaslui lanseazã un apel de proiecte comunitare pentru facilitarea accesului la educatie a copiilor, pentru protectia copiilor, vocea si participarea copiilor si dezvoltare spiritualã. Proiectele sustinute în cadrul acestui apel sunt adresate grupurilor de copii si pãrinti vulnerabili si se încadreazã în activitãti de educatie remedialã (activitãti de scoalã dupã scoalã), orientare în carierã, dezvoltare spiritualã, prevenirea abandonului scolar si activitãti de parenting pentru pãrinti (relatia pãrinte-copil, ore de igienã si de sãnãtate, drepturile copilului). Abordarea Fundatiei este de a contribui ca si PARTENER alãturi de autoritãti locale, scoalã, bisericã, cabinetele medicale, organizatii si structuri comunitare si alte institutii din comunitate (bibliotecã, centre de tineret, centre de zi), la bunãstarea copiilor din comunitãtile rurale.Peste 300 de profesori, învãtãtori, pedagogi, asistenti sociali, asistenti medicali, preoti, au implementat, cu sprijinul World Vision si al institutiilor locale în anul pandemic 2020, 104 proiecte comunitare cu finantare de la World Vision pentru 6000 de copii vulnerabili, pentru un acces echitabil la educatie si pentru protectia lor. Valoarea totalã a investitiei World Vision a fost de aproximativ 225.000 RON, alãturi de o investitie a celor 13 comunitãti de aproximativ 47.000 RON.
Iatã ce premii vor fi acordate
Anul 2020 a fost dificil pentru noi toti, plini de provocãri cu care nu ne-am mai confruntat pânã acum. Am fost nevoiti sã ne reorientãm activitãtile pentru a ne adapta la noul context, pentru a întelege noile provocãri si a interveni acolo unde este nevoie. Dar, în special, pentru a veni în sprijinul copiilor si familiilor din cele 13 comunitãti vasluiene. „Târgul Proiectelor Comunitare este un eveniment foarte drag nouã prin care ne arãtãm aprecierea si respectul pe care îl avem fatã de toti cei care cred în misiunea noastrã de a asigura bunãstarea copiilor din mediul rural, dar si fatã de copiii care în ciuda greutãtilor au performante scolare bune si se implicã la ei în comunitate. „Alãturi de reprezentanti ai Prefecturii Vaslui, Inspectoratului scolar Judetean Iasi si Vaslui, Agentiei Nationale Împotriva Traficului de Persoane si Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului, vom acorda urmãtoarele distinctii:Cel mai bun proiect de educatie remedialã, Cel mai bun proiect de dezvoltare a abilitãtilor de viatã, Cel mai bun proiect pentru protectia copilului din mediul rural, Cel mai bun proiect de educatie spiritualã, Copilul cu o evolutie frumoasã de dezvoltare personalã si cu performantã scolarã în pandemie, Cel mai implicat Grup de Initiativã Localã al Copiilor, Cel mai dedicat profesor pentru facilitarea accesului la educatie, Cel mai activ cadru didactic in activitãtile de educatie remedialã din proiecte europene si Marele Premiu World Vision.Proiectele au fost implementate în scolile, parohiile si cabinetele medicale din orasul Negresti si satele aferente, precum si comunele Pungesti, Rebricea, Bãlteni, Vulturesti, Osesti, Dumesti, Rafaila, Ivãnesti, Laza, Poienesti, Todiresti si Zãpodeni”, au transmis reprezentantii Fundatiei World Vision.
World Vision România, prezent în aproape 500 de comunitãti din 18 judete
World Vision România este o organizatie care desfãsoarã programe de interventie umanitarã de urgentã, dezvoltare si advocacy, punând în centrul activitãtii sale bunãstarea copilului. Organizatia lucreazã cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasã, etnie sau gen si se concentreazã asupra muncii cu copiii, familiile si comunitãtile, în scopul depãsirii sãrãciei si nedreptãtii. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de tãri din întreaga lume. De 30 de ani în România, WVR a oferit sprijin pentru peste 560.000 de copii si adulti, în aproape 500 de comunitãti din 18 judete. „World Vision România crede în dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate, si de la oras, de aceea în comunitãtile rurale unde este prezentã desfãsoarã programe de dezvoltare comunitarã pe termen lung cu accent pe educatie si reducerea abandonului scolar, sãnãtate si protectia copilului, agriculturã si dezvoltare ruralã, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã, astfel accesul la conditii de viatã mai bune prin dezvoltarea durabilã a comunitãtii în care trãiesc. Prin proiectele realizate, World Vision are ca misiune transformarea comunitãtilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata împlinitã pentru fiecare copil”, au mai transmis reprezentantii Fundatiei World Vision.