spot_img
7.7 C
Vaslui
18-oct.-2024
spot_img

Povestea sfâșietoare a fetiței care a căzut de la balcon: abadonată de propria mamă și urmărită de necazuri! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

DUREROS… Dezvăluire tulburătoare în cazul fetiței în vârstă de 8 ani, care a căzut ieri de la balconul unui bloc din Huși: micuța se afla exact în perioada de acomodare cu familia care intenționează să o adopte! Faptul că femeia cu care se afla în locuință s-a decis să o înfieze a fost ca o binecuvântare pentru copila abandonată de familia sa naturală, însă, iată, ghinionul a lovit din nou, chiar în perioada în care toate lucrurile ar fi trebuit să meargă perfect. Pe lângă faptul că împreună s-au infectat de Covid-19 și stăteau în izolare, s-a mai întâmplat și ca fetița să cadă de la etaj și doar o minune a făcut să scape cu viață. Reprezentații DGASPC Vaslui au anunțat că vor demara propriile verificări, iar, în final, vor lua o decizie în acest caz. „Ghinion curat! Femeia aceasta e o persoană deosebită, serioasă, care își dorește mult un copil și avea mare grijă de fetiță, dar s-a petrecut totul într-o clipă. Se putea întâmpla oricui. Copiii sunt energici. Sperăm să nu se fi compromis șansele de adopție, căci ar fi păcat, mai cu seamă pentru fetiță”, spun vecinii. Reprezentanții spitalului Sfânta Maria din Iași au precizat că starea fetiței este bună. Aceasta nu a suferit un traumatism la coloană. Are câteva leziuni, dar nu îi pun viața în pericol. Va rămâne însă câteva zile, sub spraveghere medicală.

Ieri după-amiază, la 112 s-a solicitat ajutorul pentru o fetiță care a căzut de la balcon, mai exact de la etajul 1 al unui bloc de pe strada Eroilor, din municipiul Huși. O ambulanță a ajuns la fața locului în cel mai scurt timp, precum și polițiștii. Aceștia au constatat că, în mod absolut suprinzător, deși a căzut de la o înălțime care i-ar fi putut fi fatală, micuța a avut puterea să se ridice singură, să urce scările și să sune la ușa apartamentului. Când i-a deschis, femeia cu care aceasta se afla în locuință a rămas șocată, în momentul în care fetița i-a spus că tocmai ce căzuse de la balcon. Norocul copilei a fost că ea a căzut pe pământ, nu pe ciment sau asfalt. Echipajul medical, venit cu tot echipamentul de protecție necesar, dat fiind faptul că a fost informat că va interveni la două persoane diagnosticate cu Covid-19, i-a acordat imediat primele îngrijiri fetiței. Aceasta suferise un traumatism la coloana vertebrală dorsolombară, care avea nevoie urgentă de investigații de specialitate și îngrijiri medicale. A fost transportată la Spitalul din Huși, apoi, cu un elicopter SMURD, copilul a fost transferat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

Protecția Copilului va face verificări în acest caz și va decide, ținând seama și de concluziile polițiștilor

Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz, urmând să se deschidă un dosar de vătămare corporală din culpă. De asemenea, reprezentații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au anunțat că vor face propriile verificări în acest caz, confirmând că fetița se afla, într-adevăr, în acea perioadă de acomodare premergătoare adopției. „Fetița în vârstă de 8 ani era împreună cu doamna care urmează să o adopte. Trebuie spus că această persoană a parcurs toată procedura necesară în vederea adopției, fiind în acea perioadă de acomodare. A fost evaluată, a trecut toate testările necesare și este o persoană care corespunde din toate punctele de vedere pentru a-și îndeplini rolul de mamă pentru acest copil. În privința incidentului tragic petrecut astăzi (ieri, n.r.), imediat ea a notificat responsabilul de caz despre cele întâmplate. Evident că instituția va face propriile verificări și, în final, după ce vor avea concluziile și polițiștii, se va lua o decizie”, a spus Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui. Și vecinii îi iau apărarea femeii care dorește să adopte fetița. „Uitați, cum se ține necazul scai după fetița aceasta. Necaz după necaz: a fost abandonată de familia naturală, apoi, când a venit aici, a dat Covidul peste amândouă; acum, uite, a căzut ea de la balcon, iar femeia care o iubește se alege cu dosar penal. Protecția Copilului cine știe ce-o să spună! Și, uite așa, parcă e un făcut. Ar fi mare păcat dacă autoritățile le-ar despărți pe cele două. Care suntem părinți știm ce trăsnăi pot face copiii, într-o clipă. Ea e un om bun și s-a atașat mult de fetiță și fetița de ea”, spun vecinii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.