spot_img
12.8 C
Vaslui
10-oct.-2024
spot_img

Centru de zi pentru bãtrâni la Cretesti

- Advertisement -

REALIZARE Primãria Cretesti a lansat proiectul “Reabilitare, modernizare si dotare centru social de zi, pentru persoane vârstnice”, o investitie ineditã pentru mediul rural, de care se vor bucura 40 de bãtrâni din comunã.

Finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionalã (FEDR), respectiv Ministerul Turismului si Dezvoltãrii Regionale, proiectul are o valoare de 1563.814, 29 lei. Cu acesti bani se vor crea conditii speciale pentru 40 de bãtrâni, care vor beneficia de serviciile centrului: noul spatiu va cuprinde un cabinet psihologic, un cabinet medical, un club ocupational, dar si o micã bucãtãrie. Beneficiarii, spun reprezentantii Primãriei Cretesti, sunt vârstnici care au nevoie de o alternativã la viata pe care o duc în prezent. “În acest centru vor fi conditii de petrecere a timpului cu totul deosebite. 40 de persoane vor putea veni aici, vor socializa, vor discuta cu personalul specializat despre problemele lor. Vor putea avea activitãti recreative, precum vizionarea emisiunilor TV sau auditii muzicale, pentru toate acestea fiind prevãzute dotãrile necesare. Vor beneficia si de acel club ocupational, unde se vor desfãsura activitãti preferate de ei si specifice vârstei. Considerãm cã este o investitie utilã, necesarã comunei. Poate fi un exemplu pentru întreg mediul rural al zonei, pentru cã bãtrânii, mai cu seamã cei de la sate, sunt o categorie socialã care are nevoie de mai multã grijã din partea noastrã, a tuturor. Pe timpul zilei ei, vârstnicii, vor avea o ocupatie plãcutã si nu se vor mai simti singuri sau neglijati”, au explicat reprezentantii Primãriei Cretesti.

Oficialii judetului Vaslui au lãudat initiativa Primãriei Cretesti!

APRECIERE În vederea mediatizãrii acestui proiect, la sediul Primãriei Cretesti a avut loc un seminar. „Întâlnirea a avut drept scop lansarea acestui proiect, mediatizarea investitiei si a finantatorului, precum si atragerea atentiei beneficiarilor directi si indirecti ai proiectului asupra investitiei ce va fi realizatã prin proiect si a beneficiilor viitoare dupã finalizarea proiectului. Au fost prezenti reprezentanti ai institutiilor judetene, respectiv presedintele CJ, Vasile Mihalache si domnul director Hulutã Traian, reprezentat al Prefecturii, care au fãcut aprecieri asupra initiativei de protectie a persoanelor vârstnice si necesitãtii acestui gen de proiecte”, a explicat managerul de proiect, Elena Oprisan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.