spot_img
0.1 C
Vaslui
05-dec.-2024
spot_img

Unul dintre cei mai temuți interlopi din R. Moldova, eliberat în România

- Advertisement -

Unul dintre cei mai temuți membri ai lumii interlope de la Chișinău, Ioan Gușan, zis Nicu Patron, a fost declarat nevinovat, luni, de Curtea de Apel București. Decizia poate fi contestată cu apel la Înalta Curte.

Nicu Patron, care deține titlul de „Hoț în lege” acordat mafioților din fostul spațiu sovietic, a fost trimis în judecată de DIICOT, fiind acuzat că a înființat două fabrici clandestine de țigări. El fusese condamnat inițial, în noiembrie 2016, la 14 ani și 8 luni de închisoare, dar Înalta Curte a decis, în ianuarie 2018, rejudecarea cazului, transmite Știri.md cu referire la Ziare.com.

Potrivit Curții de Apel București, din 14 septembrie 2020, Ioan Gușan a fost achitat de Curtea de Apel București deoarece „nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”. După cum arătam, sentința poate fi atacată cu apel.

Curtea de Apel București a dat mai multe achitări în acest caz, în cazul complicilor lui Nicu Patron, dar și câteva condamnări.

Acuzațiile DIICOT

În dosarul DIICOT, în care a și fost arestat timp de doi ani, mafiotul moldovean este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și contrabandă. Pe scurt, Nicu Patron este acuzat că și-a investit banii negri în două fabrici ilegale de țigări în România.

Ion Gușan a cumpărat cele mai bune utilaje pentru cele două fabrici clandestine, în Brașov și Clinceni (Ilfov) și a angajat personal calificat.

Afacerea ilegală a lui Gușan era extrem de profitabilă, cele două fabrici produceau câte 260.000 de țigarete în 4 ore de muncă. Tutunul vrac era adus din Bulgaria, iar muncitorii erau din Republica Moldova.

A angajat un asasin pentru uciderea unui milionar rus

Procurorii DIICOT au explicat că Nicu Patron a fost încoronat „hoț în lege”, titlul fiindu-i acordat de liderii grupărilor criminale aflați la cel mai înalt nivel infracțional la Moscova, în baza unui „cod de reguli” cu circuit închis, accesibil unui număr foarte restrâns de persoane.

El este responsabil pentru respectarea codului de legi al clanului, pentru organizarea bandei și „judecarea” celor care încalcă disciplina în cadrul grupării infracționale, precum și pentru colectarea, evidentă și distribuirea veniturilor realizate de fiecare dintre nucleele criminale aflate în subordine, indiferent de activitățile infracționale specifice derulate de fiecare astfel de nucleu…https://stiri.md/article/social/unul-dintre-cei-mai-temuti-interlopi-din-r-moldova-eliberat-in-romania

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.