spot_img
14.8 C
Vaslui
29-sept.-2024
spot_img

Contabilul de la Grupul Scolar Tehnic “Sf Ecaterina” Husi, arestat!

- Advertisement -

LA ZDUP! Contabilul hot de la Grupul Scolar Tehnic “Sfânta Ecaterina” din Husi a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile! Dupã ce, în luna martie a acestui an, au apãrut primele suspiciuni asupra individului, cunoscut în “orasul dintre vii” si ca evaluator, membru ANEVAR, anchetatorii au reusit sã descâlceascã ingineriile financiare ale lui Lucian Decebal Vrînceanu, prin care acesta, în ultimii trei ani, si-a însusit peste 300.000 lei, din banii scolii.

HOTUL, PAZNIC LA BUGETUL SCOLII! Delapidare, fals intelectual, uz de fals si fals la Legea contabilitãții! Acestea sunt infractiunile pe care, cel putin în concluziile anchetatorilor, fostul contabil sef al Grupului Scolar Tehnic „Sfânta Ecaterina” din Husi le-a comis. Dupã ce, în urmã cu câteva luni, au apãrut primele suspiciuni asupra activitãtii contabilului Lucian Decebal Vrînceanu, oamenii legii au început cercetãrile în acest caz. Nu le-a fost deloc usor sã dezlege si sã punã cap la cap toate falsurile fãcute de acesta, ca sã se acopere cu hârtii mincinoase. Pânã la urmã, anchetatorii au reusit sã facã luminã în acest caz si au concluzionat cã Vrînceanu a furat din banii scolii peste 300.000 de lei, în perioada 2008 – 2011. În tot acest timp (mai exact, în cei sapte ani de când era angajat la Grupul Scolar Tehnic „Sfânta Ecaterina”) individul a pozat într-un angajat model, care sub nicio formã nu a stârnit vreo bãnuialã asupra sa. Norocul scolii a venit de la banca unde institutia avea contul. Institutia bancarã s-a sesizat si a informat conducerea scolii, cã acest contabil efectueazã transferuri din contul scolii în conturile lui. De aici si pânã la informarea Politiei nu a mai fost decât un pas. Interesant este cã, pe tot parcursul cercetãrilor, fostul contabil si-a negat faptele si a cãutat sã îi încurce în tot felul de înscrisuri falsificate pe anchetatori, însã acestia au fost destul de vigilenti cât sã îi probeze întreaga activitate ilicitã.

Fostul contabil de la Grupul Scolar Tehnic „Sf. Ecaterina”, arestat pentru 29 de zile!

PENAL “Judecãtoria Husi a emis mandat de arestare preventivã pe numele lui Vrînceanu Decebal Lucian, în vârstã de 38 ani, domiciliat în municipiul Husi, acesta fiind cercetat sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals si fals la Legea contabilitãtii 82/1991. Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au demarat cercetãri în luna Martie a.c. împotriva lui Vrînceanu, care avea calitatea de administrator financiar la o unitate de învãtãmânt din municipiul Husi, îndeplinind atributiile de contabil sef. Politistii au stabilit faptul cã, în perioada 2008 – 2011, învinuitul si-a însusit în folos personal peste 300.000 lei din fondurile unitãtii de învãtãmânt. Sumele de bani cele mai mari au fost însusite de Vrînceanu Lucian Decebal din numerarul aflat în casieria unitãtii, bani care fie erau ridicati din Trezoreria Husi pentru plata de cheltuieli materiale, fie proveneau din încasãri din venituri proprii. De asemenea, activitatea infractionalã a fost realizatã si prin întocmirea de înscrisuri oficiale falsificate, pe care le-a folosit la Trezoreria Husi pentru a-si vira sumele de bani în conturile personale deschise la mai multe institutii bancare din municipiul Husi. Pentru a justifica sumele de bani însusite în interes personal a întocmit cu stiintã raportãri financiare fiscale si bilanturi contabile falsificate pe care le-a transmis ordonatorilor de credite. Prin faptele sale, Vrînceanu Lucian Decebal a sãvârsit infractiunile de delapidare, fals intelectual, uz de fals si fals la Legea contabilitãtii. Fatã de Vrînceanu Lucian Decebal, politistii de investigare a fraudelor au luat mãsura retinerii, ulterior bãrbatul fiind prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi, respectiv Judecãtoria Husi. Instanta a admis propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi si a dispus arestarea preventivã a lui Vrînceanu Lucian Decebal pentru o perioadã de 29 zile, acesta fiind condus în arestul Inspectoratului”, a transmis inspectorul Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt al IJP Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.