MODEL DE TOP… O tânãrã din Vaslui a participat de curând la una dintre cele mai inedite prezentãri de modã din istorie. Este vorba despre Mãdãlina Doroftei, model de profesie care, alãturi de iubitul sãu, Alessandro Egger si alte 16 modele de top din lume, au urcat pe Muntele Everest si au defilat la 5643 metri altitudine, intrând, astfel, în Cartea Recordurilor. Conditiile au fost extrem de grele, nu s-au spãlat aproape douã sãptãpâni, au dormit la -30 grade si au mâncat doar orez. „În tot acest timp, a trebuit sã filmãm pentru acest proiect special si sã arãtãm fres si frumos. A fost greu, dar sunt atât de fericitã cã am reusit… 18 modele, un vis si o motivatie! P. S. Suntem blocati la 3000 de metri altitudine din cauza vremii nefavorabile, dar suntem fericiti!”, a scris Mãdãlina pe pagina sa de Facebook.
Mãdãlina Doroftei s-a nãscut în Vaslui, are 28 ani si este absolventã a Colegiului Economic „Anghel Ruginã” si a Universitãtii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi. Dupã finalizarea studiilor a ales, însã, sã devinã model, prezentând de-a lungul timpului pentru branduri renumite precum Versace sau Nike. Cea mai recentã prezentare de modã la care a participat a intrat în Cartea Recordurilor datoritã locului în care s-a desfãsurat – Muntele Everest. Întregul eveniment a fost o experientã ineditã pentru participanti si organizatori, chiar dacã conditiile au fost extrem de grele: nu au fãcut deloc dus, au dormit la -30 de grade si au topit zãpadã pentru a se hidrata, economisind, astfel, circa 8000 litri de apã.
În vârful Muntelui Everest, foarte putin oxigen
Muntele Everest este considerat cel mai înalt munte din lume si reprezintã o provocare chiar si pentru alpinisti. O expeditie, însã, pânã în vârf, la 8.848 de metri altitudine, este periculoasã, pentru cã o persoanã primeste doar o treime de oxigenul necesar, atunci când respirã. Corpul uman se deterioreazã rapid în aceste conditii, ceea ce înseamnã cã majoritatea oamenilor pot petrece doar câteva minute, pe vârf, fãrã rezerve de oxigen, înainte sã devinã intolerabil. Este important astfel ca oamenii sã nu petreacã foarte mult timp la asemenea altitudini, iar aglomeratia încetineste ritmul alpinistilor.