spot_img
22.7 C
Vaslui
04-oct.-2024
spot_img

Eminescu de la Chisinãu (foto)

- Advertisement -

ASEMÃNARE IZBITOARE Doi artisti ai teatrului studio “Geneza Art” din Chisinãu au prezentat ieri la Centrul Cultural “Eminescu” din Bârlad o scenã din spectacolul “Floare Albastrã”, jucând rolurile lui Mihai Eminescu si a Veronicãi Micle. Asemãnarea dintre cei doi artisti moldoveni cu personajele reale, a fost izbitoare si a uimit pe cei prezenti la eveniment. Daniela Burlaca si Iurie Gologan sunt doi actori renumiti la Chisinãu, sot si sotie si sunt deseori asemuiti cu idolii lor în poezie.

În cadrul „Zilelor Culturale ale Bârladului”, ieri a avut loc manifestarea „Eminescu si Basarabia”, în organizarea Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, a Consiliului Local Municipal si a Primãriei din Bârlad. Invitatii de seamã ai organizatorilor au fost academicienii români Mihai Cimpoi si Nicolae Dabija, din Republica Moldova precum si alti oaspeti de seamã de la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Chisinãu. În cadrul evenimentului, care a avut loc la departamentului de documentare al Centrului „Mihai Eminescu” Bârlad, academicianul Nicolae Dabija si-a lansat romanul „Tema pentru acasã”, roman prezentat de academicianul Mihai Cimpoi. În finalul actiunii, la care au participat primarul municipiului Bârlad si foarte multi bârlãdeni de elitã, doi actori basarabeni, Daniela Burlaca si Iurie Googan, actori de bazã ai teatrului “Eugen Ionesco” din Chisinãu si membri fondatori ai Studioului de teatru “Geneza Art” din Chisinãu, au prezentat o scenetã deosebitã, care a adus în fata bârlãdenilor iubirea dintre Mihai Eminescu si Veronica Micle. O iubire cu adevãrat nemuritoare, cei doi artisti basarabeni impresionând prin prestatia lor artisticã de exceptie. De altfel, asemãnarea dintre cei doi actori cu Eminescu si Veronica Micle a socat publicul bârlãdean ca si pe cel de la Chisinãu, când a avut loc premiera spectacolului.

“Rolul în care eu si cu Iurie ne regãsim”

Daniela Burlaca ne-a dezvãluit de ce au ales pe Mihai Eminescu si Veronica Micle. “Sunt idolii nostri în care ne regãsim, atât eu cât si sotul meu, Iurie Gologan. Este poetul lui preferat si de când jucãm acest spectacol, care în mod normal dureazã o orã si jumãtate, lumea îi spune lui Iurie la Chisinãu – Eminescu, datoritã asemãnãrii izbitoare. Eu cu Iurie facem parte din echipa fondatoare a acestui studio de teatru “Geneza Art” iar spectacolul “Floare Albastrã” a fost primul care s-a jucat pe scena acestuia când a fost înfiintat în 2010. Regia apartine mamei mele, Ludmila Burlaca si de la înfiintare si pânã acum îl jucãm numai cu casa închisã. Noi aici la Bârlad am prezentat doar o parte din spectacol, mai mult o compozitie literarã, unde am pus accent pe dragostea dintre Eminescu si Veronica Micle, dar spectacolul în sine este unul dramatic, axat pe dragoste si pasiune cât si pe conflicte si urã. Sperãm ca în viitoarea stagiune a Teatrului “V.I.Popa” din Bârlad sã fim invitati sã-l jucãm si pentru bârlãdeni. Sunt convinsã cã “Floare Albastrã” va avea si la Bârlad acelasi succes ca si la Chisinãu” a precizat actrita Daniela Burlaca. Spectacolul “Floare Albastrã” a fost si examenul Danielei de masterat, ea si sotul ei absolvind cursurile Academiei de Muzicã, Teatru si Arte Plastice din Chisinãu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.