spot_img
14.7 C
Vaslui
04-oct.-2024
spot_img

Sãrbãtoare mare la Drânceni

- Advertisement -

HAI LA HORÃ! Primarul Drâncieniului face astãzi mare petrecere la Râsesti! Pentru hramul satului, alesul a pregãtit mii de sãrmãlute, muzicanti de top si, ca veselia sã deplinã, a chemat laolaltã toti sefii de prin judet, indiferent culoare politicã, spune el. Ba si pe conationalii maghiari a anuntat cã îi asteptã cu masa întinsã si cu un pahar de vin bun, lansând totodatã si un apel cãtre… tarã: “De Constantin si Elena sã vinã la Râsesti toatã lumea, toti sã îsi dea mâna, sã fie unire, sã cânte, sã joace, fãrã discriminare, fãrã politicã si fãrã gãlãgie”!

MISTERIOS “Nu spun cine va cânta, pentru cã vreau sã fie surprinzã! Vreau sã fac hram mare, cu lume multã, sã vinã cine are buna plãcere. Dacã tine si vremea cu noi, jucãm frumos afarã de la ora 14,00, pânã seara târziu”, s-a mândrit primarul Gelu Pecheanu. Acesta a pregãtit o petrecere cu lãutari vestiti, spune el, de ziua Sfintilor Împãrati Constantin si Elena, zi în care sãteni din Râsesti prãznuiesc hramul bisericii. În jur de 8000 de sãrmãlute au pregãtit gospodinele comunei pentru masa cea mare, iar vinul va fi din belsug. “Asa e la noi, la o petrecere frumoasã, masa încãrcatã, un pãhãrut de vin bun si alãturi oameni de omenie. Eu, stiti cã am caracter si am invitat pe toatã lumea. Le-am si zis: azi nu facem politicã! Mai ales i-am invitat pe fii satului, între care deputatul nostru Dan Marian. E cel cu care ne mândrim, pentru cã ne-a ajutat foarte mult. Si e de-al nostru, asta este cel mai important! Mai avem si pe fratii Mihalache, si ei tot fii ai comunei, si i-am chemat la sãrbãtoare. Dar sã stiti cã si pe maghiari i-am chemat! Da, bineînteles! Câti maghiari sunt în Vaslui, atâtia sã vinã, cã noi îi asteptãm”, a zis primarul.

“Drânceniul e ca un santier în lucru acum”!

ARGUMENTE Primarul Pecheanu a tinut sã precizeze si faptul cã, cel putin în acest an, chiar are motive de veselie: “Sã vã spun sincer, chiar avem ce sãrbãtori. Drânceniul e ca un santier în lucru acum. Pe cuvânt! În satul Drânceni lucrãrile sunt începute la asfaltare, apoi la Ghermãnesti se lucreazã la parcul eolian si asa mai departe. Chiar dacã a fost crizã, noi ne-am vãzut de treabã si am mers înainte. Trebuie sã îi multumim si deputatului Marian cã ne-a ajutat în obtinerea finantãrii proiectelor, cã singuri nu stiu dacã reuseam. Si nu sunt acestea motive de petrecere? Eu spun cã da”!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.